Minnebrieven Titelpagina.                                  

 
 

MINNEBRIEVEN

door

 

MULTATULI

_______

 

ZESDE DRUK

 

AMSTERDAM -- G. L. FUNKE

1875

 


Commentaar en noten door Maarten Maartensz

Deze html-editie van "Minnebrieven" is op 25 september 2011 begonnen, en is een omzetting naar html van een rtf-editie ervan dat ik op het net vond, als hierboven beschreven in de titel-pagina.

Het is de bedoeling mijn html-versie te vergelijken met (1) de Garmond-editie van Multatuli's Verzameld Werk uit het begin van de 20ste eeuw, verzorgd door zijn weduwe, waarvan ik twee exemplaren van het Minnebrieven-deel heb, en met (2) de Querido-editie ervan, met jaartal 1984, waarin een deel van mijn persoonlijke aantekening staat, maar beide vergelijkingen moeten wachten tot alle paginaas op mijn site staan, omdat ik rekening moet houden met een slechte gezondheid en daarbij passende lichamelijke conditie.

Om ruimte te maken voor mijn aantekeningen, die zoals hier onder Multatuli's tekst geplaatst zijn, heb ik e.e.a. teruggebracht tot 1 pagina per bestand, zodat deze uitgave redelijk wat weg heeft van mijn uitgave van de Ideen, met 1 idee per bestand, en met mijn commentaar onder het idee. De index op Ideen 1 is onder de link.

Op het moment zijn er ook nog geen commentaren, en moet de eerste html-versie nog afgemaakt. Ook is het waarschijnlijk dat de eerste versie die ik zal gebruiken voor mijn commentaren enigszins af zal wijken in formattering van wat nu op mijn site staat, omdat zowel de Querido-editie als de rtf-editie die ik als bron gebruik voor mijn html-editie mij niet geheel bevallen.

Maarten Maartensz
Amsterdam
28 september 2011

 

Minnebrieven Titelpagina.