- Verder met Achtergrond-opmerkingen

 

 

 Waar het mij om gaat:
Bestuurlijke verantwoordelijkheid


Op rechts-papier, mede-Nederlanders, is Nederland prachtig geregeld.

In de praktijk is de macht in handen van politieke oplichters en bureaucratische incompetenten.

De norm zoals die de afgelopen 25 jaar in bestuurlijk Nederland systematisch gecultiveerd is is dat absoluut niemand in het Nederlandse bestuur feitelijk verantwoordelijk gesteld kan worden of effectief aansprakelijk gehouden kan worden voor z'n doen en nalaten:

Er is mij tientallen malen, in een hoog-Wassenaars imitatie-kak-accent, door hoogbetaalde Amsterdamse meesters in de rechten, handlangers van B&W en parasieten van de gemeenschap, voorgehouden dat "IK heb geen enkele perseunlijke aenspraekelijkheid of verantweurdelijkheid" - en ja: 't tuig meende dat ook, in ieder geval wat de feitelijke praktijk en de feitelijke bescherming door hun politieke bovenbazen en tienduizenden gelijkwaardige burocratische collegaas betrof.

Hoeveel bestuurschandalen hebben doorsnee Nederlanders nodig om te leren dat hun bestuur, zowel politiek als burocratisch en zowel intellectueel als moreel incompetent zijn?

Lees Burofascisme eens, Nederlanders - en de bewijzen van de frekwentie en incidentie daarvan in Nederland in "ME in Amsterdam", o Nederlanders! Waarom tolereren jullie van jullie burocratische en politieke machthebbers manieren en taalgebruik waar u uw gelijken voor zoudt discrimineren?

Wiskundig gesproken, tendeert het antwoord op de vraag: "Na hoeveel corruptie-schandalen zal de modale Nederlander begrijpen dat het Nederlands bestuur incompetent en corrupt is?"
naar: 2 tot de macht aleph nul: Pas na zoveel schandalen zal een doorsnee Nederlander begrijpen dat ie bedrogen wordt door zijn bestuurders: "You can fool all Dutchmen all of the time - one or two excepted, who are discriminated and abused by the rest". Toch?

 

 


 

Colofon:
first:
27 Oct 1999
last:
28 Oct 1999

Maartens@xs4all.nl