Maarten Maartensz:                          Nedernieuws

Nedernieuws 27 september 2005             

 

Beste Freek,

De carnitine waarvan ik vorige keer kort verhaalde doet nog steeds weinig of niets, maar er is nu wel enig positief nieuws van het ME-front: Na de helft van mijn leven ziek te zijn geweest in Onze Democratische Rechtsstaat zonder enige andere hulp dan minimale bijstand met maximale chicanes - minimale bijstand omdat Onze Leiders, voorgangers, ambtenaren en bestuurders allemaal zulke grote salarissen nodig menen te hebben en uitbetaald krijgen, en die allemaal uit de algemene middelen gefinancierd moeten worden; maximale chicanes vanwege mijn meningen over het Amsterdams bestuur - heb ik nu voor het eerst een positieve medische diagnose van specialisten op ME-gebied dat ik ME heb. Positief, ongekwalificeerd, serieus, en van het grootste centrum op dat gebied in Nederland - en dus voor mij in het huidige bestuursklimaat in Nederland heel belangrijk en gunstig.

Ik word er natuurlijk niet beter van, maar het is nu een stuk moeilijker voor de bestuursschoften waar ik op aangewezen ben om mij uit de bijstand te flikkeren, of te dwingen te werken (wat ik echt niet kan) of mij de zelfmoord in te manipuleren zonder dat ik me daar met enige kans juridisch tegen kan verzetten - en iemand in mijn positie zonder bijstand rest helemaal niets dan zelfmoord, hoe koppig ik verder ook mag zijn. Het is helaas niet anders, en was ik gezond dan was ik écht niet in Nederland, als denkend mens.

Uiteraard heb ik ook plannen over wat ik hiermee wil doen, maar ik zal eerst de SD van Amsterdam moeten plooien, wat met deze diagnose in de hand een stuk minder moeilijk zal zijn.

Hier is wat nieuws over Nederlandse maecenassen en Prinsjesdag, en over betreurde Nederdoden. Later, als ik wat fitter ben, zal ik nog eens pogen zowel het terrorisme als de drugshandel wat systematischer te duiden, want ik geloof wel dat deze site incidenteel gelezen wordt, als ik Google mag geloven, en wellicht brengt het lieden op ideeën die ze zelf niet kunnen ontwikkelen, en daarom voor de NRC e.d. mogen schrijven.


Maecenas 1: René van den Berg - wil graag met volledige naam en foto in de krant vanwege zijn ontzaglijke vertrouwingwekkendheid - was in kringen rond de zogeheten paardensport (zeg: Gokken voor welgestelden, in Nederland) een bekend maecenas met een groot hart en een gulle beurs voor de drafsport. Zoals dat in Nederland gaat had hij er ook een financieel belang bij, want Van den Berg was of is een beleggingsadviseur, bij wie Gooise rijkaards een paar tonnetjes of miljoentjes in Euros kwijt konden in goed vertrouwen tegen een heel hoge rente, die hij ook prompt betaalde. Althans - tot dit voorjaar, toen de geldstroom uit Van den Berg's rijke geldbuidel stopte, en investeerders vragen gingen stellen, vage verhalen kregen, en uiteindelijk naar de rechter togen. Nu zit de man vast, met een tot nu toe vastgestelde schuld van 160 miljoen euro.

Naar het schijnt, uit de NRC, werkte hij volgens een pyramide-systeem: Hij betaalde wat rente terug aan eerdere schuldeisers uit investeringen van volgende slachtoffers, die hij weer ontmoette via renbanen, liefde voor de paardensport, en zijn verhalen over grote gegarandeerde winsten mits men bij hem investeerde.

Nu is het een feit (één van de zegeningen van de vrije markt) dat in een gewone economie de winst in de gehele economie ongeveer gelijk is, en een paar procent van de omzet van een bedrijf bedraagt, want daar zorgt de markt voor, en daarom moet je ook vanaf 4 à 5 procent minimaal op leningen betalen, en kan je je geld niet voor meer dan een paar procent bij een bank onderbrengen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar dat zijn uitzonderingen, die in het legale geval samenhangen met nieuwe vindingen, patenten, of modes, afgezien van monopolies. In het illegale geval is er natuurlijk ook veel winst, maar dat is dan vanwege diefstal, kunstroof, oplichting, of drugshandel.

De Gooise kakkers die dus vele miljoenen investeerden bij Van den Berg tegen 10% rente moeten dus op hun financieel begaafde vingertjes hebben kunnen natellen op elementaire wijze dat hun investeringen bij Van den Berg vrijwel zeker alleen zo winstgevend konden zijn als de man voorgaf vanwege diefstal, kunstroof of - zeker in Nederland! - drugshandel, maar investeerden allemaal toch in hem, en bleken een oplichter te hebben getroffen, of althans: daar lijkt het heel erg op, tenzij hij al dat geld niet had omdat een of andere cocaïnedeal niet lukte.

Hoe het zij: Drafrensport-maecenas Van den Berg zit voorlopig vast, en zijn slachtoffers vorderen tot nu maar 160 miljoen. Ik moet zeggen: Het is ze allemaal van harte gegund, want het is het loon van de misdaad of de hebzucht. Wat er precies achter zit zal wel eeuwig onbekend blijven, maar er schijnen nogal wat Gooise kakkers behoorlijk het schip ingegaan te zijn.


Maecenas 2: Hans Melchers studeerde scheikunde en erfde van zijn pa een klein chemisch bedrijfje, Melchers Chemie, dat eenmaal onder Hans' bevlogen leiding in een paar jaar gigantisch opbloeide, met als resultaat dat de nu vroege zestiger Melchers tot de 50 of 100 rijkste Nederlanders behoort, met een geschat vermogen van 456 miljoen euro, dus meer dan een miljard in guldens. Hij werd bekend als maecenas in de bridgewereld, als sponsor van tournooien en bridge-onderwijs, want hij mag graag bridgen. Hijzelf schijnt er niet goed in, maar hij heeft een 37-jarige dochter die wel goed kan bridgen, en overigens via Pa haar eigen catering-bedrijfje heeft, gevestigd in Amsterdam, terwijl Pa z'n eigen kasteel op de Veluwe bewoont, en veel bridget, en van z'n leven als florijnen-miljardair geniet.

Tot zover het scheikundige succesverhaal Melchers. Nu waarom ik ervan weet: Een week of wat geleden werd de dochter gekidnapt en "een vriend" (ik citeer inclusief aanhalingstekens) vastgebonden achtergelaten door de kidnappers, met een boodschap voor Pa Hans. Met een Pa met een slordig miljard in guldens kan je op je vingers aftellen waar het om ging, denk je, ook na Heineken's kidnapping - maar nee, niet helemaal: Wat de kidnappers wilden was - ik citeer - "300 kilo cocaïne", en wel per omgaande, alsof Pa Hans dat zo uit z'n  kasteel-boomgaard kan plukken, met zijn hoogbegaafde chemische vingertjes.

Dochter Melchers was na twee dagen geheel ongedeerd vrij; vader Melchers bezwoor dat hij daarvoor helemaal niets betaald of verstrekt of gedaan had; een ingehuurde communicatie-specialist stamelde veel goede wil en goede bedoelingen en geschoktheid en onschuld uit op de radio; en sindsdien zijn er veel grappen gemaakt over cocaïne en catering, wat in Amsterdam e.o. naar het schijnt, onder moderne jonge zakenlieden, twee kanten van een en dezelfde medaille te zijn: Op een modern zakenfeestje zijn er kaviaar, cocaïne en escort-girls, alles even vanzelfsprekend en probleemloos, eventueel ook met de sympathieke aanwezigheid van ex-wethouders als Oudkerk die ook wel een lijntje en een hoertje lusten, en contacten te over hebben onder handelaars in chemicalieën en cocaïne en catering.

Verder lijkt me de verklaring voor het verhaal ongeveer als in het geval Van den Berg: Een scheikunde-student met een chemisch import-export bedrijfje in Nederland bevindt zich sinds de drugshandel op poten gezet werd onder Van Thijn en Nordholt natuurlijk in Nederland in een ideale positie om zich desgewenst in de drugshandel te werpen: Hij heeft de chemische kennis; de import-export expertise en voorwendsels; en een gigantische Europese markt, geheel open via Nederland dankzij Van Thijn en Nordholt, met actieve steun van een deel van het Nederlands ambtelijk apparaat, die ook graag een lijntje lusten tijdens het cateren en bridgen, en met The Surinam-connection in Amsterdam tot wethouderlijk niveau, en speciale politie-bescherming van de Amsterdamse gemeentepolitie.

Althans: zou ik gissen ... want hoe anders maakt iemand zichzelf in korte tijd tot miljardair in guldens dan door illegale handel, als hij geen monopolies en patenten heeft van spectaculaire aard, quod non? En waarom anders zou een levensgevaarlijke maffia als de Joegoslavische of Russische, die in staat zijn een miljardairs-dochter probleemloos te kidnappen, laten weten dat ze "300 kilo cocaïne" willen, als het niet om een verbroken deal gaat, en het ze echt geen flikker meer kan schelen hoe Papa Melchers zich eruit redt? You fuck with us, we fuck with you, you know, in the maffia.

Het blijft gissen, maar de waarschijnlijkheden liggen toch echt zo, en niet anders, en ik hoef voor dat inzicht niet eens goed te kunnen bridgen of The Godfather te hebben gezien. Er zouden "zestig rechercheurs op de zaak" zitten, die "talrijke aanknopingspunten" biedt, sprak de radio. Je kan natuurlijk ook geloven, als dit bijvoorbeeld Noorwegen was, waar je voor 10 jaar de gevangenis in kunt gaan met een paar gram wiet, en er geen gigantisch grote sinds 35 jaar bestendigde, gedoogde, beschermde, en door B&W geprotegeerde drugshandel is, met allerlei vrij gevestigde door B&W en de politie beschermde drugsmafiosi ("Wij hebben het afgelopen jaar 17 aanslagen op drugshandelaars voorkomen" - Cohen, Kuipers en Sarucco, anno 2002: Vestigt u in Amsterdam, o drugsmaffia! The Amsterdam authorities protect you! We LOVE big business in socialist Amsterdam! Here the Labour Party and Municipal Police protect everybody rich enough to be worth protecting!) dat Hans Melchers een bijna geniale handelsman of chemicus is, die onwaarschijnlijk goed geboerd heeft op legale wijze, vanwege een inzicht, voortvarendheid en zakentalent dat vrijwel ieder ander in zijn bedrijfstak of daarbuiten mist, en dat zijn dochter het slachtoffer is van iemand die goed genoeg kan organiseren om een rijk iemand wèl probleemloos te kidnappen uit haar eigen woning, in aanwezigheid van vriend en kinderen, maar te gestoord is om een behoorlijke financiële eis te formuleren.... maar ja: Melchers en ik leven in Holland, en zelfs in Noorwegen zou het een zeer onwaarschijnlijk verhaal zijn, na de mededeling "Je dochter in ruil voor 300 kilo cocaïne, amigo! Pronto, pronto!".

In Nederland liggen de waarschijnlijkheden zoals ik zei, maar als bijna iedereen te koop is en Melchers zoveel miljoenen te besteden heeft, dan neem ik aan dat hij nog oud kan worden op z'n kasteel op de Veluwe, als geëerd bridge-maecenas met gouden financiële handjes en een niet-bewijsbaar-verdachte levenswandel. Het kan een paar honderd miljoen kosten, want zoals ik de Nederlandse politie heb leren kennen kan je daar wel "zestig rechercheurs" rijk, gelukkig en zwijgzaam mee krijgen. "Zaken zijn zaken, Hieper", om de betreurde Toonder te citeren, en wat ik graag zou willen weten is hoeveel ex-rechercheurs van Nederlandse afkomst in Antigua, op de Carraïben en in overige dure oorden gelukkig, rijk en anoniem leven, na enkele welbesteedde recherche-jaren in Amsterdam, onder mr. Sarucco en mr. Lisser. Ik gis wèl dat het allemaal trouwe PvdA-stemmers zijn, dat wel: Sociaal heel gewetensvolle mensen, heel solidair ook, zo integer en eerlijk als een Van Thijn, Patijn en Cohen.

NB: Dit moet uit te zoeken zijn, tegenwoordig, en betrekkelijk elementair, voorzover ze een Nederlands paspoort hebben of niet lang geleden hadden. Als het niet gebeurt, dan is dat onwil en corruptie bij het OM, dat wel. Maar ja: Ex-vrienden en collegaas, die financieel gescoord hebben, nietwaar... het zal dus wel niet gebeuren: Het OM jaagt liever op Marokkaanse jongeren met een godsdienstige stoornis. Dat is wel zo veilig voor talrijke grote Nederlandse financiële belanghebbers, immers, en ook niet persoonlijk gevaarlijk voor politie en justitie, zoals de drugsmaffia wel.


Prinsjesdag: Het was de afgelopen week weer eens Prinsjesdag, zoals je waarschijnlijk ontgaan is in Denemarken. Ik heb weinig zin er over te schrijven, want het betreft allemaal leugens en poses van het slechtste kabinet sinds 1945, bovendien verergerd doordat het vrijwel allemaal domme ijdele personen met media- training betreft, die dus ook nog eens liederlijk gemaakt staan te liegen, als getrainde kermisklanten. (Een Jozias van Aartsen is zo weggelopen uit Marten Toonder's 'Het Slaagsysteem'.)

Eén ding was wel grappig: De internationale Nederlandse drugsterrorist Hoogervorst (minister, dus medeverantwoordelijk voor het gedoogbeleid, dus een drugsterrorist, buiten Nederland, en zelfs binnen Nederland volgens de Nederlandse wet die hij weigert te handhaven, ondanks zijn ministeriële plicht en de vrijheid z'n zeer geringe talenten voor wat anders te gebruiken - en ik verantwoord me graag voor mijn terminologie en redenering voor een Deense rechtbank) loog eens een keer niet gedurende de algemene beschouwingen, in gebarentaal dan, en stak z'n vinger in z'n keel als kotsende corpsbal in reactie op kritiek uit de tweede kamer. Dat was op TV te zien en staat nu in de krant, en schetst het niveau van zo'n ondermaats bestuurschoftje en z'n collegaas uitstekend: Mensen om van te kotsen; tuig; bestuurszwijnen opgetrokken uit ambitie, misdadigheid en hypocrisie, media-getraind en al, op gemeenschapskosten: In Nederland betaal je belasting om de leugenaars die je besturen nog beter te leren liegen voor camera's.

Daarbij: Hoogervorst is niet alleen een drugsterrorist, maar "gelooft ook niet in ME", ondanks het feit dat hij daar geen enkele expertise over heeft, en de ziekte sinds 1992 door de WHO erkend is, en zijn voorganger Borst dat wel deed. Als ik dus een foto kan vinden van deze ellendeling dan komt hij op mijn site: Typisch een Nederbestuurder geschikt voor Diderotse maatregelen, zal ik maar zeggen, en iemand die ik in de toekomstige totalitaire Nederlandse terreurstaat van Balkenende en Donner niet zou mogen haten of verachten, als de ministeriële totalitaire gek Donner z'n zin krijgt.

Nu, het spijt me: Ik kan niet anders met mijn natuurlijke morele impulsen. Blauw gekleurd voedsel oogt voor mij even smerig als ministers als Hoogervorst, Donner, Balkenende en Verdonk - allemaal eveneens drugsterroristen: Je handhaaft de wet of niet, tenslotte, of als je 'm niet wilt of kunt handhaven schaf je 'm af - en dat is voor mij, in de termen van dit zooitje uitschot, een kwestie van vanzelfsprekende "waarden-en-normen", en volledig onwillekeurig en automatisch. Honi qui mal y pense.

Daarbij: De meninkjes van zo'n Hoogervorst over ME hebben al tot zelfmoorden geleid onder mensen met ME, en ik houd zo'n ellendeling daar verantwoordelijk voor.


Betreurde dode: Swiebertje a.k.a. Joop Doderer is dood en werd 83. Het programma waarmee hij z'n faam verwierf was het beste kinderprogramma dat ooit in Nederland voor TV gemaakt is (schreef men) en toont aan - mag je aannemen, desgewenst - waarin een klein land groot kan zijn. Het aardigste wat me van de necrologie bij bleef is dat Doderer afgewezen werd bij de toneelschool vanwege totaal gebrek aan talent. (Wie zou in zijn plaats zijn aangenomen? Herbert Joekes? Rudy Falkenhagen? John Lanting? Ik vraag maar - er is zoveel talent in Nederland, immers.)


Zeer betreurde dode dode: Het zal je ongetwijfeld bedroeven dat het je ontgaan is te Denemarken, maar Neerland's grootste artiest, volkszanger, levensliedpoëtaster, Don Juan, en Heineken-genieter André Hazes is alweer een jaar dood. Hij stierf verleden jaar op 53-jarige leeftijd, na een leven met dagelijks 50 à 60 pils, met een toenemende doofheid, niet langer in staat meer dan een paar nummers te zingen zonder extra zuurstof, maar zéér betreurd door talloos veel miljoenen, waaronder zijn weduwe Rachel, uit te spreken als "Rasjèll", naar ik heb geleerd, want al is ze van de straat, ze is niet van de straat, voor de goede verstaander.

Ons aller André's teerbeminde Rachel - waarover hieronder meer - heeft ervoor gezorgd dat wij gelukkige Nederlanders nu op de Albert Cuyp een heus standbeeld van de zanger aantreffen, Made in China, en dat er een programma op radio en TV was waar gezien kon worden hoe 10 vuurpijlen "met  een deel van de as" van de bewonderde kunstenaar over zee werden geschoten, zodat we allemaal maar weten dat, in de woorden van Zijn Ontdekker Johnny Kraaykamp Sr. "hij nu tussen de sterren is".

Een ander deel van de as is verwerkt in tatoeages van André's geheiligde naam op het lichaam van Rachel, André's kinderen, en André's vrienden, behalve dat André's naam getatoeëerd staat bij de meer mannelijke vrienden in Chinese tekens, omdat de mensen anders wel eens zouden kunnen denken dat ze homo zijn - ik praat de NRC na - zoals je wellicht begrijpt, wat natuurlijk geen pas geeft bij zulke ongetwijfeld zwaar viriele Volkszangers, zolang althans de Stichting Proefprocessen Clara Wichmann niets tegen deze volkse sentimenten ondernomen heeft, wat ze wel zullen nalaten, want er waren 2,5 miljoen kijkers-met-stemrecht naar Het Afschieten Van De Vuurpijlen Met André's As, ook verluchtigd met zang van Willeke Alberti e.v.a. van gelijkwaardig allooi, waaronder de volkse rappers

"Lange Frans en Baas B., met een eigen nederhop-ode aan de betreurde zanger: "Ik kom uit het land van Hazes/waar hij in elk café de baas is."
Het hele concert, dat 'live' werd uitgezonden op de Nederlandse televisie, was een goed geoliede machine; tussen grote witte bloemstukken volgden A- en B-artiesten elkaar in rap tempo op. Het publiek vond alles prachtig."

- en ik citeerde het bijna een halve pagina grote NRC-artikel. Omdat ik weet hoezeer je de zang van Hazes moet missen in het verre Denemarken, waar zijn roem, geheel onbegrijpelijk voor het waarachtig Nedergemoed, nog niet is doorgedrongen, hier nog iets uit dat artikel, over deze Wagner van het Nedervolk, deze Shakespeare van het levenslied

"Eerder, in de ochtend, had Rachel een standbeeld van Hazes onthuld, op de Amsterdamse Albert Cuypmarkt. Het beeld, dat in China is gemaakt, toont de zanger op een barkruk, microfoon aan de mond, schakelkettingen rond nek en pols.
En ook hier heeft Rachel de touwtjes stevig in handen gehouden; ze is zelfs naar China gereisd om de vervaardiging van het beeld in de gaten te houden."

Het Volk - Ons Volk, een deel van die 2,5 miljoen Hazes-minnende kiezers, "die altijd gelijk hebben" - werd echter op grote afstand gehouden bij de onthulling van dat beeld, vanwege - je raadt het al - het vreselijk gevaar van het terrorisme, of zoals de NRC-journalist dat verklaart

"Rachel [..] met een stoet beveiligingsmannen om haar heen die een imaginaire menigte opzij duwde om op die manier een zweem van de zo gewilde Hollywood-sfeer te creëren."

Het is me nog niet duidelijk of Rachel zelf een toon kan houden, maar zo ja dan mag je aannemen dat ze zich in het komend jaar zal opwerpen als Volkszangeres, waarschijnlijk met een duet met wijlen André (Hij: "Ik sag juh op ut perron/En ik wauw dat ik je kon" Zij - bijvoorbeeld, want rijmen als André kan ik ook, zelfs zonder Prisma Rijmwoordenboek: "Ik rook je kegel al van verre/Want jij bent één van de sterren"), omdat de techniek voor niets staat, en er waren maar 2,5 miljoen kijkers, zodat een eventueel duet van Hazes+Hazes vele euros op zal brengen.

Maar goed. Mocht je dus op een Deens strand een Nederlandse Volkszanger + begeleidende vriend aantreffen (beide te herkennen aan schakelkettingen, donkere zonnebrillen, poëtisch taalgebruik genus middenstandsrijm, een onstuitbare dranklust, en natuurlijk veel volkse zang), betatoëerd met onbegrijpelijke Chinese tekens, dan weet je dat ze net als Prins Friso driewerf géén homo's zijn, maar Vrienden Van André Betatoëerd Met Zijn Waarachtige As. Ze zijn dan ook niet in de Zen of de Tao, noch in de Chinese Astrologie: Ze zijn in André, Neerlands grootste genie na Cruyff.

Hoewel... ik las toch óók in een recente NRC dat een verzamel-CD met sang fan wijlen Johnny Jordaan op nummer 1 binnenkwam op de tophitlijst. Als dat maar goed gaat voor Rasjèll + Hazes-kroost: Er staan miljoenen euros op het spel, en de kinderen Hazes hebben de baard nog niet in de keel!

Gelukkig heb ik een idee: Volgens Rasjèll, ongetwijfeld een intens-eerlijke meid, is Onze André als kind sexueel misbruikt, las ik weer in mijn dagblad voor academici. Wie, wat, en waar vertelde ze er niet bij, maar gezien die Chinese tekens en Ons aller Johnny's welbekende oriëntatie mogen we wellicht sen-sa-tio-ne-le onthullingen verwachten. Wie kan het immers tegenspreken?

Is dit plat gedacht van mij? Broer, ik vertolk alleen wat er onder Ons Volk leeft, en hoe ik als spiegeloog gis dat die lieve Rasjèll denkt en voelt en wil. Het lijkt me een meid die geen euri wil missen die uit het lijk van haar man geperst kan worden, en die daarin ongetwijfeld enig talent heeft. En ongetwijfeld was het leven met haar halfgod-cum-drankorgel verre van aangenaam, dus enige rechtvaardiging zal het ook hebben: Rasjèll wil - net als ik - haar lijden vergoed zien. Als ze evenveel houdt van de sang van Hazes als ik dan moet dat lijden heel groot geweest zijn, en gun ik het haar van harte.


Amsterdamse corruptie: Er is weer enig nieuws van het Amsterdamse corruptie-front. Gemeentebelastingen - vreemd of niet vreemd: sinds ik jaren geleden een redelijk slimme zogeheten allochtone dame daar sprak over mijn problemen in Amsterdam de enige gemeente-dienst die zich behoorlijk tegen mij heeft gedragen - heeft het uitgezocht, en de zelfvermeende deugdheld Job Cohen wil nu 200.000 euro onterecht uitgekeerde "vergoedingen" terug van 5 van de 9 politieke partijen in de Amsterdamse gemeenteraad.

De gemeentepolitici hebben het geld uitgegeven aan zichzelf; aan feestjes; laten verdwijnen in het boekhoudpotje 'Vergissingen' (ja, heus); etcetera. De enige gemeentepoliticus die ik in 17 jaar vragen sinds mijn vergassing en moordbedreigingen boven een Amsterdamse harddrugshandel persoonlijk te spreken kreeg, Gonnie van Oudenallen, is een kennelijk authentieke fasciste: Aanhangster van de ex-LPF griezel Hildebrand Wijnberg die nu ferm achter Filip de Winter staat, en bleek de grootste oplichter van het zooitje authentieke politieke oplichters.

Ik vermoed dat die 200.000 euro's voorgoed verdwenen zijn, maar zou gemeentebelastingen ernstig in overweging willen geven dat ikzelf tientallen keren ben vervolgd met en door deurwaarders, en dat als de gekorte bijstand goed genoeg is voor mij, deze voorziening zeker goed genoeg is voor de gelijkwaardigen van Oudenallen en co. En dit betreft politiek tuig dat je kort moet houden uit welbegrepen beschavingsbelang, zou ik zeggen: Vervolgen tot ze niet meer bestaan is mijn visie op dit zooitje evidente dieven van de gemeenschap.


Melchers-update: De "Met het oog op morgen" presentator John Jansen van Galen meldde dat hij met Melchers op school heeft gezeten, die weliswaar een paar jaar ouder is dan hij, maar slecht kon meekomen op school. Het verhoogt de waarschijnlijkheid van het scenario dat ik hierboven schetste. Daar staat dan tegenover dat Melchers zelf een miljoen dollars heeft uitgeloofd - wie het breed heeft etc. - voor "de gouden tip" over de ontvoering van zijn dochter. Nu: het suggereert ook iets over het zwijggeld dat hij rechercheurs zou willen en kunnen betalen, zou ik zeggen. Leden van de Neerlandse politie en justitie: Er is voor jullie weer een gouden kans om zelf rijk te worden! Honderden zo niet duizenden van jullie ex-collegaas gingen jullie voor! Grijp die kans op een luxe-woning + pensioen op Antigua! "If in Rome, do as the Romans do!" En wie neemt het jullie kwalijk in Nederland behalve ik? Nou dan...


Wervend proza: Als bijstands-"cliënt" ("Laat alle hoop varen" wie in de handen van de Amsterdamse S.D. - "Sociale Dienst" valt!) wordt ik maandelijks verblijd met iets in veelkleuren-druk dat "Sociale Dienst POST" heet. Daaruit leer ik dat ik mag solliciteren naar de functie van "Beroepsmilitair m/v". Ik citeer hoe er via de "Sociale Dienst" van Amsterdam gehengeld wordt naar gelijkwaardigen van Karremans en Mladic - in Overste Karremans', die per maand minstens 30 keer ontvangt van wat ik krijg, eigen onsterfelijke woorden: "There are no good guys. There are no bad guys. Mladic is my colleague":

"Soldaat/korporaal
Dit zijn de vaklieden en voormannen van de Koninklijke Landmacht. Je wordt uitgezonden en zorgt in teamverband voor vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld. Je bent de harde kern van het leger."

Ja heus: 't Staat er echt. Je wordt in Nederland militaire beroepsmoordenaar in de voetsporen van Karremans om, als hoogopgeleide moordmachine, "voor vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld" te zorgen, "in teamverband", als "harde kern"! En je geslacht verandert ook tot voorman mocht je toevallig de vrouwelijke overtuiging toegedaan zijn geweest! Op kosten van de Nederlandse gemeenschap! Gratis! Vakpersoon en voorman!

Het zijn dan ook niet de minste Neerlanders die "voor vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld" zorgen, "in teamverband", o nee! Ik citeer maar weer, inclusief de kleurstelling:

Functieeisen
Soldaat/korporaal
Vereiste vooropleiding VBO-B, VMBO-BBG of VMBO werk- en denkniveau."

Wat die laatste toevoeging betreft over het wenselijke "werk- en denkniveau" voor de Koninklijke Vechters "voor vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld" : Mocht je echt volledig randdebiel en moreel kleurenblind zijn in de beste Landmachtelijke Karremans-tradities dan is er toch nog grote hoop:

"Indien je geen diploma hebt is het mogelijk om een test te doen om te beoordelen of jij het vereiste werk- en denkniveau hebt voor een functie bij de landmacht."

Nota Bene: Het betreft hier - ik citeer weer inclusief kleurstelling:

Arbeidsovereenkomst
Goed salaris

ongetwijfeld tientallen keren het mijne! En het enige wat je voor die test moet kunnen om overste te worden, met "Goed salaris" is het zingen van de aria

"There are no good guys! There are no bad guys! Mladic is my colleague!"
gevolgd door - trala, tralaaa, tralalalalaaa - de authentieke Nederland-Karremansland-toevoeging:
"Please don't shoot the piano-player!"

Mag ik even kotsen uit naam van "vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld" en meer dan 7000 vermoorde Joegoslaven - terwijl Overste Karremans te Spanje gepensioneerd geniet van zijn bestaan, met minimaal 30 keer mijn inkomen per maand, en zonder enige chicanes? De man heeft zeer geleden onder de terreur, moet je immers begrijpen!

O, alle citaten zijn uit de Sociale Dienst POST van Augustus 2005, behalve die van Overste Karremans, die van hemzelf zijn, uit naam van Regering, Parlement, en Ministers van Nederland, zoals Kok en Voorhoeven, voorbeeldige vechters voor "vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld".


Goed - dat was het weer voor deze keer. Als gezegd: Het voornaamste nieuws deze keer is dar ik nu voor het eerst een positieve medische diagnose van specialisten op ME-gebied dat ik ME heb. Positief, ongekwalificeerd, serieus, en van het grootste centrum op dat gebied in Nederland - en dus voor mij in het huidige bestuursklimaat in Nederland heel belangrijk en gunstig.

En naar ik mag hopen en bidden ook de manier voor mij om Neerland voorgoed te verlaten met een grote schadevergoeding, en indien mogelijk terug te keren naar Noorwegen: In Nederland pas ik niet, is me tienduizend-voudig aangetoond door de Amsterdamse drugscorrupte bestuurders en door het "academisch" tuig van mijn generatie dat de universiteiten, hoge scholen en het voorbereidend onderwijs om zeep heeft geholpen met schijnheilig en vals gekrijs dat iedereen gelijk zou zijn - zodat je tegenwoordig al "tentamen" doet op de kleuterschool. Ja écht. Nederland is al minstens een generatie ziek - moreel en intellectueel gedegenereerd.

Maar ja: Wat kan ik eraan doen als in het heerlijk democratisch klimaat waar ik leef er 2 1/2 miljoen bewonderaars van Hazes en Fortuyn zijn? Toch alleen zeggen: Wie gezond is, Nederlander is, en een IQ boven de 115 heeft doet er verstandig aan z'n nationaliteit te veranderen, en z'n talenten en mogelijkheden te investeren in een andere en betere samenleving dan de drugscorrupte verziekte gelijkwaardig-geschakelde Nederlandse heilstaat van Brood, Hazes, drugshandelaars, en Van Thijn, Patijn, Cohen en Oudkerk?

Geloof me, o minimaal meer begaafde mede-Nederlander met VWO-diploma, uitgehold als dat toch al is! Het buitenland, bijna ieder buitenland, is zowel mooier als beter als minder corrupt als zeer veel "leefbaarder" dan het junken- en drugshandelaars-paradijs dat "Nederland" heet. Besteed uw talenten aan betere samenlevingen dan de Nederlandse! Hier gedijt alleen de drugshandel, en schoften en gekken als Van Thijn en Balkenende! Hier is iedere burger zonder contacten in de machts- en bestuurs-élite een voetveeg van ambtelijk uitschot!

Bewijs? Zestig procent van de in Nederland wonende buitenlanders met hoge opleidingen die daarover recent bevraagd zijn wil weg uit het Neerlands junkenparadijs. Ze hebben groot gelijk. Ik ook - maar helaas ben ikzelf te ziek en is mijn gezondheid te verwoest om dat zonder grote schadevergoeding te kunnen doen. Maar goed - zo liggen de reacties van mensen die onbevooroordeeld, niet chauvinistisch en hoog opgeleid zijn, en gedwongen zijn voor hun carrière om in Nederland te verblijven. 

Het beste,

Maarten.

 

Nedernieuws 27 september 2005