Prev-IndexNL-Next

Nederlog

Thursday, July 20, 2017

On my autobiography / Over mijn autobiografieSections                                                                     
Introduction
Introduction:

This is a Nederlog of Thursday, July 20, 2017. This is not a crisis file and serves to introduce a new version of my autobiography, that you can reach under the last link, although you do need to read Dutch.

Also there is a previous Nederlog of today, here. And since most of my autobiography is in Dutch, so is the rest of this brief file:

Over mijn autobiografie

Ik schreef mijn autobiografie tussen 2013 en 2016, met enkele latere kleine wijzigingen en correcties in 2017.

Althans, dat is de korte samenvatting.

In feite heb ik een eerste versie geschreven in 2013-2014, en deze vervolgens behoorlijk wat verbeterd in 2015-2016.

Feitelijk is dit dus de tweede versie, maar deze is enigszins verschillend van mijn oorspronkelijke bedoelingen met de tweede versie:

Ik wilde het geheel herschrijven, diverse herhalingen vermijden, en nog wat wijzigingen aanbrengen, maar ik doe dat niet meer, tenzij ik gezond zou worden, waarop de kans zeer gering is, want ik heb M.E. sinds mij 28e (in begin 1979).

De kans is zeer gering, omdat de medische wetenschap in de afgelopen vrijwel 40 jaar vrijwel geheel niets gedaan heeft (er zijn meer dan 15 miljoen mensen met M.E.) , behalve iedereen met M.E. voor krankzinnig uitmaken, volgens het psychiatrische voorschrift dat alles wat een medische dokter niet weet dus "psychosomatisch" is.

De moeilijkheid voor mij - en mijn ex, die ook ziek werd in begin 1979, en dat ook nog steeds is, en net als ik een psycholoog is - is dat ik een psycholoog ben, die geheel niet in psychosomatose gelooft en nog minder in psychiatrie (dat een totale pseudowetenschap is).

Er zijn echter ondertussen twee verschillen met hoe de situatie met en rondom M.E. was, de laatste 38 jaar van de ziekte van mijn ex en mij, maar dat is zeer recent, en is van Januari/Februari 2017, al gaat ook dit terug op research en experimenten van Noorse doktoren, die in 2004 begonnen.

Het eerste verschil is dat er nu - herhaaldelijk bovendien - onafhankelijk, medisch bewijs is dat M.E. een echte ziekte is: Mensen met M.E. hebben vele aminozuren ofwel te weinig ofwel teveel, vergeleken met gezonde mensen.

Omdat dit herhaaldelijk vastgesteld is (in Noorwegen) en laatstelijk met 200 zieke proefpersonen, vergeleken met 100 gezonde mensen, kan dit als vrijwel zeker vaststaand geaccepteerd worden.

Het tweede verschil is dat er nu, en sinds Februari 2017, een werkelijk goede onderzoeksgroep is die geleid wordt door één van de beste levende biochemici die er zijn, namelijk professor Ron Davis van de Stanford University.

Hij - en ondertussen 16 andere prominente medici en biochemici, onder wie nu ook de Noorse medici die de bovengenoemde research deden - zijn er van overtuigd dat M.E. een werkelijke en tot nu toe onverklaarde ziekte is, wat in het geval van Ron Davis mede gemotiveerd wordt door het feit dat Davis' zoon ernstige M.E. heeft (ernstiger dan ik het ooit had).

Hier is de achtergrond, stand Februari 2017 (en in het Engels):
Er is dus heel goede hoop dat er zowel een verklaring als een kuur voor M.E. komt, in de komende 10 jaar of zo, maar ik vrees dat dit voor mij waarschijnlijk te laat zal komen, want ik ben ondertussen 67 en ziek sinds mijn 28ste.

Ik geef dit als achtergrond voor mijn autobiografie, waaruit de lezer kan leren dat mijn eerste 28 jaren overwegend gelukkig waren, terwijl ik de jaren sinds 1979 vrijwel alleen ziek doorgebracht heb, bovendien met zéér veel diskrimatie van de Gemeente Amsterdam, die nu 29 jaar lang illegale drugshandelaren beschermt, en mij daardoor liet vergassen, met moord bedreigen en wakker houden, en van de gemeentelijke Universiteit van Amsterdam, die mij sinds 1977 behandeld heeft alsof ik "een fascist" ben (waar ik voor uitgemaakt werd omdat ik niet in Marx geloofde, en wel in wetenschap en rationeel nadenken, en een studentenpartij opgericht had om dat te bestendigen, waar hooguit 5% van de studenten en de stafleden het mee eens was: de andere 95% deed alsof ze Marxisten waren (géén van hen was dat werkelijk, wat ik weet omdat allebei mijn ouders waarachtige communisten waren), en vanaf 1984 postmodernisten, en was vrijwel alleen in zichzelf en het eigen inkomen geïnteresseerd) en bovendien sinds 1988 ook "een terrorist", en dat laatste omdat ik een publieke redevoering hield die weinig vriendelijk was voor de oplichters, uitvreters en parasieten die mij "onderwezen" (en die sinds 1988 allemaal geheel niets gepubliceerd hebben, en daarvóór volgens mij ook niet).

Als dank werd ik van de faculteit voor wijsbegeerte verwijderd, en werd mijn recht een doctoraal te doen mij ontnomen.

Van geen van beide instellingen heb ik één woord van enig excuus gehad, en in feite doen beide instellingen sinds 1988 alsof ik niet besta. Ook heb ik van geen enkele medische dokter enig woord van excuus gehad dat 95% daarvan mij en mijn ex 38 jaar lang voor "psychosomatici" diagnosticeerden (al ben ik ook uitstekend geholpen door 5% van de ca. 30 artsen waartoe ik mij gewend had met een verzoek om hulp).

Hoe het zij... mijn autobiografie is ongeveer af. althans wat de eerste 43 jaar van mijn leven betreft, en ik denk zelf dat het een interessante, zeer individualistische, en volkomen ongebruikelijke autobiografie is.

Er moeten nog enkele dingen gecorrigeerd worden (niet alle plaatjes worden weergegeven) en er is geen verhaal over de - nu - 23 jaren vanaf mijn 44ste, maar ik zal allebei binnenkort in orde maken en daarvan verhalen in mijn Nederlog. (Het verhaal sinds mijn 44ste kan kort blijven: Ik deed weinig anders dan schrijven en ziekzijn, maar werd niet meer gediskrimineerd door mijn buren of inpandig gevestigde soft- en harddrugshandelaren, en als gezegd, zowel de Gemeente Amsterdam als de gemeentelijke Universiteit van Amsterdam doen sinds 1988 alsof ik niet besta.)

Hoe het zij, mijn verhaal over mijn leven, en de vernietiging van mijn gezondheid en al mijn kansen door de Gemeente Amsterdam voor hun illegale drugshandelaren en door de Universiteit van Amsterdam voor hun eigen inkomen en eigen ideologische waanzin
kunt u nu
hier nalezen .
------------------


       home - index - summaries - mail