\ 

Nederlog

 

19 november 2009

 

ComputerproblemenIk blijf hele vreemde computerproblemen hebben, die heel vreemd zijn omdat ze volgens Windows geheel niet bestaan:

Mijn computer zou 100% in orde zijn volgens Windows en ook volledig beveiligd zijn, maar ik kan van alles niet dat vanzelfsprekend zou moeten kunnen, en ondanks 21 jaar dagelijkse ervaring met een PC, een aanzienlijke kennis ervan, heb ik geen idee wat de oorzaak zou kunnen zijn - als het ding niet weer gehackt is.

Ook is het zo dat mijn buitenlandse provider al maanden lang niet in staat is behoorlijke site-statistieken te leveren, en ook niet in staat is heldere antwoorden te geven op de vragen die ik daarover gesteld heb.

Het is wel zo dat - geheel anders dan xs4all - ik wel antwoord krijg, en ook dat de antwoorden die ik krijg beleefd en vriendelijk zijn, maar ook zo dat desalniettemin mijn specifieke vragen beleefd en vriendelijk niet beantwoord worden.

Aangezien ik hier nu feitelijk, met mijn moeie en pijnlijke lichaam, alweer maanden over bezig ben zonder enige oplossing heb ik deze buitenlandse provider nu, beleefd en vriendelijk, voor het blok gesteld:

Er komen vandaag heldere antwoorden op mijn heldere vragen, of ik vervolg deze diskussie vanaf morgen publiek - is het niet op maartensz.org, danwel in arren moede bij xs4all, waar in dat geval Nederlog vervolgd zult vinden, en waar ik later vandaag het een en ander zal wijzigen en naar zal opladen.

Overigens... ik denk niet dat mijn lezers gevaar lopen via mijn site, want het geldt kennelijk mij, net als de hack in Mei van dit jaar, die mijn vorige computer voorgoed ruineerde, via een soortgelijk proces van systematische uitval als nu op deze computer schijnt begonnen, en zonder dat er iets van blijkt volgens Windows, dat meldt dat alles in orde is en perfect beveiligd.

Tenslotte: Mocht het zo zijn dat ik morgen of binnenkort noch op maartensz.org noch bij xs4all te vinden ben, dan is dat omdat mijn computer dan de nek zal omgedraaid zijn als de vorige, en dan kennelijk omdat iemand of iets mij wil controleren of beheren achter mijn rug, of er plezier in schept dit soort sadistische spelletjes met me te spelen.

Ik heb geen idee wat ik moet denken, maar geen last van een slecht humeur of paranoia: De zaak werkt gewoon niet zoals het moet, en er is ook geen enkele vinger te krijgen achter het waarom ervan, wat ook al heel vreemd is.

Bijvoorbeeld... hier zijn een paar dingen die achtereenvolgens uitgevallen zijn op mijn nieuwe computer, waarop alles 100% correct zou zijn volgens Windows, volgens hetwelk het ding ook volledig beschermd zou zijn:

Ik heb nu

- geen geluid meer
- geen zoekfunctie meer (in de harddiskexplorer)
- geen helpfunctie (via Startmenu)
- geen statistieken (via mijn provider)
- geen restore (ik kan Windows niet meer terugzetten)
- geen schijven branden (ik kan mijn data niet wegschrijven)
- geen Outlook (dood en onvindbaar, inclusief mijn mails)

O ja... ik hoorde gisteren op de BBC een aardig item in een business-programma van een Jeremy Wagstaff over de reacties van providers op klanten die, net als ik in Mei deed bij xs4all, melden dat hun computer kennelijk gehackt is: Het is kennelijk internationaal providers-beleid om te doen alsof zij daar niets mee te maken zouden hebben, en ze schijnen er ook allemaal niets aan te willen doen.

Goh - een schrale troost.


P.S. Mocht ik verdwijnen c.q. niet verschijnen bij zowel xs4all als maartensz.org dan is dat dus omdat mijn huidige computer, net als de vorige, moedwillig de nek omgedraaid zal zijn door "duistere krachten", zal ik maar zeggen. Het ligt dan in de bedoeling dat ik terugkom op het net, maar ik weet niet waar en hoe of wanneer, behalve dat het onder mijn alias zal zijn, dus als Maarten Maartensz.

Ik hoop echter de komende maanden door te kunnen modderen met de huidige manke computer, en dan een nieuwe te kunnen kopen. En als ik door kan modderen, dan zal er de komende maanden het een en ander veranderen in mijn opstelling tegen de gemeente Amsterdam en de UvA, want mijn geduld daarmee is volkomen op, en er zijn redelijk wat personages daar werkzaam die ik publiek wil slopen.

We live in interesting times, reader!

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail