\ 

Nederlog

 

11 november 2009

 

St Maarten:  site 13 jaarOmdat u vrijwel zeker geen "Maarten" heet is het u heel wel mogelijk ontgaan dat  het vandaag Sint Maarten is. Aangezien ik wel zo heet is het mij niet ontgaan, waarvoor nog een reden is, namelijk dat mijn site sinds 11 november 1996 bestaat, en morgen dus aan z'n 14e jaar begint.

Hier is wat site-nieuws voor de gelegenheid, ook met wat links:

  • U vindt van eerder vandaag een aardig stukje over Heidegger - of beter gezegd: over zijn status en receptie als Groot Denker, dat heel wel mogelijk leerzaam is, ook als u, net als ik, niets op hebt met deze Duitse Hitler-bewonderaar.
  • De afgelopen weken is de site uiterlijk wat opgefrist, doordat ik frames die ik eerder gebruikte als opening van de hoofdsecties afgeschaft heb; redelijk wat blauwe achtergronden in orde heb gebracht; en zo nog het een en ander dat het aanzien dient te verfraaien, verbeteren of vergemakkelijken of de site toegankelijker te maken, waaronder een verbetering en uitbreiding van de Tour van de site.
  • Er is vanaf vandaag ook een begin van mijn Philosophical Essays, dat ik snel hoop uit te breiden, wat als gebruikelijk afhangt van mijn gezondheid, en een en ander is ook gelinkt vanuit de opening van de Philosophy-section.
  • Er is ook, eigenlijk voor het eerst in 14 jaar, behoorlijk veel materiaal van de site verwijderd, namelijk in verband met programmeer-omgevingen die ik niet meer bijhoud (waarvoor zie Reviewing my positions on programming).
  • Tenslotte interesseert het sommigen wellicht dat ik de afgelopen maand ruim 415 verschillende bezoekers per dag had, bijna 2500 hits per dag, en dat er ruim 1 Gb tekst neergeladen is de afgelopen maand.

Wat het laatste puntje betreft: Voor een site die zo afwijkt van de doorsnee, en zulke hoge eisen stelt aan de lezer als de mijne, en trouwens ook één die zo systematisch doodgezwegen wordt door vrijwel iedereen in Nederland (er zijn zeldzame uitzonderingen) is dat niet slecht.

In feite werd de site per 24 uur zo'n 70 uur gelezen, de afgelopen maand - dat natuurlijk komt omdat meerderen gelijktijdig lezen.

Hoe het zij... er zijn nogal wat Neerlandse akademisch aangestelde filosofen met zeer veel minder belangstelling, en dat doet me plezier.

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail