\ 

Nederlog

 

29 september 2009

 

ME + Computer nieuws: Linux, XBasic & meer

 

Ik ben er nog steeds al was er gisteren geen Nederlog. Eerst het computernieuws, dan het ME-nieuws, dat ook enigermate interessant is, als u ME heeft, of wel eens tegen een in uw ogen moreel of intellectueel niet of nauwelijks bekwaam Neerlands arts aanliep.

1. Linux
2. XBasic
3. Schechter
4. ME en medici

1. Linux

Dat er gisteren geen Nederlog was komt vooral vanwege de vorige Nederlog, en in het bijzonder - repeat, no ads:

Hierdoor vond ik een boel dat zeer interessant is - althans voor mij, maar heel wel mogelijk voor u als u enigszins computerbekwaamd bent - inclusief een werkende Linux, namelijk Damned Small Linux.

De reden voor het - niet geheel van bitterheid gespeende - "werkende" is dat dit voor het eerst sinds 2000 is dat ik een Linux aan de gang kreeg (zonder een daarvoor kennelijk verplichte voorafgaande salto vanuit handstand, met Unix-gebed, althans figuratief gesproken).

Dat wil zeggen: Op deze WinXP - Hewlett Pachkard, Intel, ADSL-verbinding - kostte het een paar minuten de 53 MB neer te laden vanuit BelgiŽ, een en ander te ontzippen, en het juiste batch-bestandje aan te klikken, en verdomd... there is Linux, for real, and it works.

Voor mij is dat een heel grote vooruitgang, want ik was al jaren op zoek naar een Linux die werkt, inclusief internet, en deze doet dat.

Ik heb nu in feite nog maar 3 redenen over om Windows XP te gebruiken:

  • A. Tot nu toe is bijna alles wat ik deed sinds 1995 Windows-georiŽnteerd geweest (en Windows is pas bruikbaar sinds XP, wat mij betreft: wat daaraan voorafging crashte voor mij dagelijks minstens ťťn keer).
  • B. Ik schrijf mijn site in MS Frontpage, waar ik ondertussen al zeven jaar aan gewend ben, en dat vooral goed is omdat het de meer dan 200.000 (99.9% links naar bestanden op mijn site van minimaal 150 MB) uitstekend weet te beheren,
  • C. Ik heb een grote hekel aan arcana, tech-talk en loze beloftes

Het eerste betekent dat ik verwacht Windows XP voorlopig te blijven gebruiken, omdat vrijwel alles wat ik de afgelopen 12 jaar deed via een versie van MS Windows gebeurde, zodat omschakelen niet makkelijk is. Bovendien draaien er programma's op Windows waar ik aan gehecht ben, die - voorzover ik weet - geen gelijkwaardige tegenhanger in een Linux hebben.

Het tweede is een belangrijke reden om Windows te gebruiken, want ik wil mijn site bijhouden ťn ik werk het liefst in html als ik tekst schrijf, in vrijwel alle gevallen.

Het derde is gedeeltelijk ongetwijfeld aanleg - en er is iets dat kennelijk samenhangt met mannelijke hormonen en dat zich uit als gadget-freakery c.q. fascinatie met technologische en praktische weetjes: dit zijn gewoonlijk dezelfde types die genieten van het uitelkaar halen van en sleutelen aan motoren, brommers, autoos, kippenrennen etc. - die ik geheel mis, sinds mijn allervroegste jeugd (*), en is sindsdien sterk aangewakkerd door de vele waardeloze handleidingen die ik heb doorgewerkt heb op zoek naar bruikbare verklaringen van dit of dat aspect van computergebruik, en trouwens ook door de minimaal 7 Linux-installaties die ik ooit uitgeprobeerd heb, die de hemel beloofden, gepaard gingen met een kwart denneboom aan papieren documentatie in een hermetisch van Unix-C afgeleid kompoeterwaals, en helemaal niets tot stand brachten dan zeer veel tijdverlies.

Maar dit Damned Small Linux pakket werkt zoals geadverteerd, en dat is heel plezierig en overtuigend (en in tegenstelling tot wat Eric Schechter suggereert op zijn site is het - althans op mijn computer - even makkelijk DSL te draaien als om het even welk Windows-programma, en ik doe het nu):

(Klik het beeld voor een groter beeld met leesbare tekst: Het is echt vandaag met een Windows-utility gevangen, en het draait allemaal terwijl Windows draait, alsof het vanzelf spreekt, ook met internet-toegang)

2. XBasic

Ik houd van wiskunde en van programmeren, en het lijkt me minstens een 50% zekerheid (heel conservatief geschat ook, maar ik heb veel verschillende interesses), dat ik wiskunde gestudeerd zou hebben als ik niet 4 jaar lang blootgesteld was geweest aan meneer Guiot, een werkelijk hondse man die tweede stuurman op de grote vaart was geweest, en die daarom wiskunde mocht onderwijzen aan de HBS waar ik op zat.

Dit grote genot was de klas 5 keer per week beschoren, en de man - die mij waarschijnlijk evenveel haatte en verachtte als ik hem,  naar ik vermoed omdat ik hem ooit tegensprak en hij de resulterende discussie verloor - begon iedere les iedere keer weer met steeds het volgende vraag/antwoord spel:

  • Maartensz!!
  • Ja m'neer.
  • Heb je je huiswerk gemaakt?!
  • Nee m'neer.
  • [Met zeer grote voldoening, met vulpen genoteerd in een klein boekje - en de ellendeling flikte dit niemand anders:] Een NULLLL!

Ik maakte geen huiswerk omdat ik alles behalve wiskunde direct begreep en het allemaal probleemloos in het vrij kwartier tussen de lessen kon leren; ik begreep geen wiskunde omdat meneer Guiot het gegarandeerd zelf niet begreep op enig theoretisch niveau, en omdat de enige "wiskunde" die ik van hem leerde de volgende stelling was, die hij met twee kleuren krijt met grote trots op het bord schreef en wilde dat de klas overnam:

Een Parm = Een Parallelogram.

En ik begreep wiskunde wel zolang het vlakke meetkunde en algebra e.d. was, dus haalde gemiddeld een 7 voor mijn proefwerken, maar omdat daar iedere week 5 0-en tegenover stonden had ik altijd een 4 of 5 voor wiskunde, met uitzondering van de 4 gezegende maanden dat Guiot ziek was, en we een andere wiskunde-leraar kregen, ook al een stuurman van de grote vaart, meneer Vis, die in alles het tegendeel van Guiot was, en een werkelijk begenadigd leraar was (verreweg de beste die ik tegenkwam), waar iedereen in de klas plotseling voldoendes in wiskunde haalde, en ik negens en tienen.

Daarom vond ik pas uit dat ik talent voor wiskunde heb toen ik 18 was, en mij begon te verdiepen in wiskundige logica.

Maar dit was alles bij wijze van inleidend terzijde, want het onderwerp van deze sectie is XBasic (link naar het Engelse Wikipedia-lemma erover, met diverse verdere links) dat ik alweer aan Eric Schechter's site dank, dat een dialect van Basic is dat ondertussen 10 a 20 jaar oud is, maar zeer interessant en instructief is, mede vanwege de uitstekende help-bestanden, en de eenvoud en kracht van de taal.

Dit is een beter gedocumenteerde programmeer-omgeving dan ik ooit zag, en schijnt het werk van ťťn man, met de nogal bijzondere naam Max Reason, die er sinds 2002 niets meer aan doet, wat bijzonder jammer is. (Reason is evident een typische beta die juist wel een gadgetfreak is: Het blijkt een soort uitvinder te zijn, met tal van beta-specialismes, en uitvindingen op het terrein van telescopen e.d. en een grote belangstelling voor astronomie.)

Er is - anno 2009 - een gebruikersgroep van Xbasic en er wordt nog mee gewerkt, maar een nadeel - eigenlijk het enige dat ik kan zien, maar dit is wel tamelijk serieus voor de meeste gebruikers, neem ik aan - is dat het allemaal stand ca. 1999 is, met een gesimplificeerd GUI, dat kennelijk afkomstig is van Windows95, hetgeen o.a. resulteert in 128 kleuren i.p.v. het veel uitgebreider Windows-palet op XP van nu. (Trouwens, XBasic is er ook voor Linux, maar zover kwam ik nog niet, en ik vermoed met dezelfde beperking: Een GUI dat althans uiterlijk duidelijk van rond 1995 dateert, dus de aanvang van Windows.)

Als buitengewoon helder gedocumenteerde inleiding tot programmeren heb ik echter nog niets beters gezien - en dit is bovendien een Basic die Assembly genereert en laat zien, en dat kennelijk allemaal zeer goed en vanaf de grond af doordacht is.

Of het iets voor u is weet ik niet - maar ik zou zeggen dat het zeker de moeite van het bekijken waard is als u kunt programmeren en in een didactisch zeer interessante programmeer-omgeving geÔnteresseerd bent, al is de GUI evident oud.

De documentatie is echter buitengewoon goed en volledig, en het zou zeer wenselijk zijn als XBasic tien jaar vooruitgetrokken zou kunnen worden, namelijk met gebruik van een veel groter deel van WinApi (de WinApi = het voor programmeurs geschikt gemaakte interface van Windows, dat dus uiteindelijk verantwoordelijk is voor al die vensters, menus, cursoren en wat al niet dat u in Windows ziet).

3. Eric Schechter

Eric Schechter's Homepage is het soort site waar ik naar zoek en zelden vond - en als u een en ander aanklikt dan zult u zien dat hij een type is dat onmiddellijk weggezet wordt als "gek" door postmoderne medische tiepjes opererend in morele en intellectuele duisterheid als Boon, Harkema, Van Noord en overigen moderne Neerlandse quasi-hoogopgeleiden MET diploma's maar zonder verstand: Hij oogt als een bebaarde hippie en poseert met een Ban-de-bom icoon om z'n nek en een demonstratie-bord - Tekst: "Support our troops, not the war" - en met een grote toewijding aan waarheid en wiskunde, en ook nog eens evident hoogbegaafd.

Maar mij doet zo iemand groot plezier en ik had en heb dan ook veel aan zijn site - en hij blijkt ook al een recent boek over logica geschreven te hebben, dat uitstekend lijkt.

Hoe het zij: Of u nu in wiskunde geÔnteresseerd bent of niet - als u een werkelijk uitstekende collectie helder becommentarieerde keus van overwegend gratis software wilt bekijken dan is Schechter's site een grote aanrader, en ikzelf zal ook zeker kijken of ik zijn boek over "Classical and Non-Classical Logics" kan kopen, want hij is duidelijk een uitstekend wiskundige.

4. ME en medici

Al was er gisteren geen Nederlog-stukje: Op het moment gaat het en mogelijkerwijs hangt dit samen met een experiment dat ik de laatste dagen doe, gezien het feit dat ik dagelijks L-carnitine neem vanwege de ME, dat een substantie is die vooral in vlees te vinden is.

Het experiment is dat ik vrijwel alleen vlees eet. Of het helpt weet ik niet, maar ik weet wel dat het al een paar dagen redelijk gaat, vergelijkenderwijs, en dat ik die paar dagen vrijwel alleen vlees at. (****)

Aangezien ik de afgelopen 32 jaar van alles geprobeerd heb om me minder moe te voelen en/of minder spierpijn te hebben zonder enig echt doorslaggevend succes is het heel wel mogelijk dat dit een samenloop van omstandigheden is, maar ik ga voorlopig door met experimenteren, minstens een week nog, heb ik me voorgenomen, eenvoudig omdat ik bevonden heb dat (1) de l-carnitine die ik van de specialist krijg, in flesjes via de apotheek, mij statistisch gesproken heeft geholpen in de zin dat ik minder beroerd was in de 4 jaar dat ik het nu slik dan in de 10 jaar daarvoor (kunt u ook aan de site zien, trouwens), maar zonder me te genezen en (2) ik me nu al een paar dagen wat fitter voel (maar niet met minder pijn) sinds ik veel vlees eet (namelijk tussen de 500 en 1000 gram per dag).

Dat is vrijwel mijn totale evidentie van het moment, waarbij ik bovendien een heel stuk zekerder ben van (1) dan van (2), en dat dan vooral omdat ME al 32 jaar behoorlijk blijkt te kunnen fluctueren zonder dat daardoor voor mij greep op oorzaken of zelfs maar correlaties valt te krijgen (behalve dat meer inspanning vrijwel gegarandeerd tot nog minder energie en nog meer spierpijn leidt, en dat voor een onvoorspelbare tijd, bovendien) en ik ondertussen behoorlijk veel ervaringen met l-carnitine heb, die erop neerkomt dat het mij wat helpt in termen van energie maar me tot nu toe niet genas (en kennelijk ook niets doet voor me tegen de spierpijn, helaas).

Het kan uiteraard een stuk overtuigender, maar aangezien ik ondertussen zeer overtuigd ben geraakt van de stelling dat de grote meerderheid van de medici in Nederland - gemeten aan mijn ervaringen sinds 32 jaar, en recentelijk met het moreel en intellectueel achterlijks dat zich SAG noemt en in medische verrijking lijkt te grossieren, en in het niet antwoorden van patiŽnten met klachten, alsof schofferen vanzelfsprekend is geworden in Neerland (**), en dat niet alleen onder Tokkies en lager kantoorpersoneel, maar nu ook, en geheel vanzelfsprekend volgens hun eigen gemoed ťn wat ze 'leren lerend' op school en aan de universiteiten opdeden de hoger opgeleiden, die tegenwoordig in meerderheid geheel niet hoog begaafd zijn - hun patiŽnten behandelt en beschouwt als melkkoe ter bevrediging van hun eigen mateloze financiťle en statusbelangen, dus feitelijk als postmoderne hulpverlener, en niet, nooit of zeer zelden (als het familie of vrienden zijn, wellicht, dames en heren postmoderne "artsen"?) om de patiŽnt te helpen, heb ik weinig andere keus dan zelf te experimenteren.

Hoe het zij... prijs u zelf gelukkig of dank God op uw blote knieŽn als uw welbevinden niet afhangt van een in Neerland de afgelopen 40 totale nivellerings-jaren opgeleid medisch doctorandus: Er zijn goede en intelligente medici, precies zoals er goede en intelligente mensen zijn: in de orde van 1 a 2 op de 100, als u geluk hebt en de tijd van leven krijgt om het empirisch te bevinden, zoals ikzelf de afgelopen 32 jaar mocht leren en bevinden:

De grote meerderheid van de Nederlandse medici waartoe ik mij de afgelopen 32 jaar gewend heb zijn feitelijk medische oplichters gebleken, die mij kennelijk liever zagen kreperen of pijn lijden, dan dat ze zelfs maar begonnen mij te geloven, mijn klachten serieus te nemen, of zelfs maar medisch te onderzoeken.

Dit geldt niet alleen mij:

Het geldt iedereen die zo ongelukkig was ME te krijgen (en zelf niet stinkend rijk was, want voor goed geld zijn er natuurlijk wel goede artsen te koop: zo zit de wereld immers in elkaar). En vandaar ook weer dat u de afgelopen dagen in de krant hebt kunnen lezen dat ook de medici tegenwoordig bijna allemaal zichzelf hun eigen royale bonus-regelingen toegekend hebben, ongetwijfeld omdat ze zullen beweren, net als bankiers, dat niemand zo begaafd is als zij. Gefeliciteerd hoor, KNMG! Noblesse oblige, nietwaar, en abusus optimus pessimus ook!

Neerlandse hulpverleners! Neerlandse bureaucraten! An honest, deeply felt curse upon 'em! Een ras van geslaagde, welbewuste beroepsuitvreters, afgezien van uitzonderingen, die eenvoudig, ook volgens de grote meerderheid van hun eigen collega's die ik sprak, niet deugen of toch minstens uitslovers zijn.

Welke Nederlandse arts geeft immers om zijn patiŽnten? Twee op de honderd, blijkt - en dat als u geluk hebt en de tijd van leven krijgt van de medische stand of moeder natuur om dit uit te mogen vinden, en het verstand en de kennis ze te kunnen oordelen, zoals ik.

Het is ook vanwege deze bevinding dat ik de KNMG binnenkort hoop te gaan bestoken - modulo energie en pijn, als gebruikelijk - met het verzoek zelfmoordpillen aan iedere verzekerde te verstrekken, eenvoudig omdat de Neerlandse medici in grote meerderheid blijken hun patiŽnten moeiteloos te laten kreperen en pijn lijden, met de gruwelijkst moreel opgesierde rotsmoezen, uitvluchten en botte leugens, en je dan ook nog eens voor gek uit te maken als de patiŽnt aangeeft daar geen genoegen mee nemen.

De grote meerderheid van de Nederlandse artsen die ik gezien heb de afgelopen 32 jaren waarin ik pijn leed, doodmoe was, en geen enkele hulp kreeg, van vrijwel niemand tot wie ik mij wendde, eerlijk en in goed vertrouwen, waren eenvoudig ofwel incompetent ofwel oplichter, en vaak beide, want de grote meerderheid had eenvoudig nooit arts mogen worden of blijven (***).


P.S. Altijd in feiten en waarschijnlijkheden geÔnteresseerd zijnde: Ik zou het op prijs stellen als ME-patiŽnten die met veel vlees eten geŽxperimenteerd hebben, met goede, slechte of onduidelijke uitkomst, iets van zich lieten horen, vooral waar het min of meer statistische informatie betreft (zoveel, zolang, met zulk resultaat).

En nogmaals, ook voor de goede orde en duidelijkheid: Dit is alleen een probeersel, zonder enige reťle wetenschappelijke status, die ik alleen hier en nu meedeel omdat ik al een paar dagen wat energieker ben dan de afgelopen maanden, en dit samenvalt met zeer significant meer vlees eten dan ik de laatste dekaden deed, en overigens met wat medici over l-carnitine en M.E. bevonden hebben of aannemen.

Er is dus geen enkele garantie van wat dan ook, en ťťn van de de beste garanties die ik voor mijn algemene toestand met en sinds ME kan geven is dat ME, afgezien van het vrijwel zeker verergeren na fysieke inspanning, nogal onvoorspelbaar fluctueert (al suggereert dat - maar niet meer dan dat - een relatie met voeding, want dat is de constante dagelijkse variabele in de levens van de meeste mensen).

(*) Ik heb o.a. de eigenaardigheid dat ik technische zaken die rond mechanica draaien gewoonlijk zeer snel vat, alleen door erover na te denken en me af te vragen hoe het kan en me er voorstellingen van te maken, maar ook de eigenschap een grote hekel aan handenarbeid te hebben, van vrijwel iedere aard. (Mijn vader had de eerste eigenschap ook, maar niet het tweede gebrek, zal ik maar zeggen, en vond dit maar vreemd.)

(**) De reclame van SIRE over "Onbewust a-sociaal" is hier zeer terzake - met dit maar dat ik dat "onbewust" niet of nauwelijks geloof, en zeker niet waar het bureaucraten betreft, al dan niet medisch geŽmployeerd:

Als u het mij vraagt, zeer ervaringsdeskundig afgementen aan nu 32 jaar voortdurende discriminatie als erkende invalide, dan is vrijwel alles van wat ik van lager personeel en van laagbegaafde medische zorgacademici meegemaakt heb veel beter en plausibeler herleidbaar tot sadisme, machtsmisbruik, totale onverschilligheid c.q. verworven of aangeboren  hardheid van hart en botheid en grofheid van omgang, en - vooral - het menen te weten dat zij toch nooit tot enige persoonlijke verantwoording gedwongen kunnen worden behalve door wie geen Moscowitz of Spong kan betalen.

De grote doorsnee van de modale medemens werkzaam in bestuurlijke functies, zeker in horkerig, asociaal, totaal genivelleerd Neerland, neemt wraak voor hun persoonlijke menselijke kleinheid en domheid, die ze immers al hun hele leven ervaren, en doen dat door iedereen die groter (knapper, intelligenter, rijker of succesvoller zijn dan zij, of die niet zo algeheel Neerlands-normaal als zij of van verkeerd geloof, ras of afkomst e.d. zijn) systematisch de discrimineren, onder het voorwendsel dat ze hem of haar helpen.

En als u dit slecht van mij gedacht vindt - dat mag, en de directie van het SAG vindt dat ongetwijfeld ook - dan heeft u nooit serieus kennis genomen van wat psychiaters leren en onderwijzen, ook over medici, en inzonder wanneer dit Nedermedici zijn die alleen dankzij de totale nivellering van de vwo-vooropleidingen en het dwingen van lotjestrekken onder kandidaten ongeacht bewezen intellectuele begaafdheid onder aankomende medische studenten ($).

Maar goed... ik zal hier ongetwijfeld op deze plaats terugkomen, want sinds ik weet dat de onbeschofte randdebiel die poseerde als "juffrouw Wendi - ik ben alleen maar de boodschapper" in feite de Centrummanager is, en ik alweer 6 weken op zelfs maar enig antwoord van deze SAGgen zit te wachten, alsof schofferen, liegen, bedriegen, zelfs je functie niet zeggen volledig vanzelf spreekt heb ik mijn oorspronkelijke tolerantie verloren: Dan moet je maar niet beliegen!

Dat deden de dames echter wel, met bloedstollende brutaliteit bovendien, en ik zal dit via de KNMG gaan spelen, en wel via het schone lied "Wie zwijgt stemt toe" - want uiteindelijk treft de behandeling die mij van de meeste medici is deelgevallen de laatste 32 jaar als welbewust sadistisch, welbewust immoreel, welbewust in tegenspraak met alle medische eden die ze waarschijnlijk ůůk al niet meer zworen, en dan ongetwijfeld - dit is Neerland - vanwege het ťlitaire karakter daar weer van.

($) Terwijl Marlies Boon met haar - komt het mij voor, met mijn stand vijftiger jaren medisch-psychologische metriek voor de gestudeerde medemens, en mijn onverbeterlijk goed eigen doctoraal, alles ongetwijfeld in haar oogjes "'elitair", want dat werd in haar en mijn tijd onderwezen aan Neerlandse universiteiten - feitelijke huishoudschoolhersentjes en moraal, desalniettemin toegang kreeg tot een universitaire zogeheten medische opleiding door een gelukkig lot te trekken, weet ik van studentes met een IQ boven de 150 en een eindcijfergemiddelde boven de 8 van gymnasium beta die drie keer uitgeloot zijn, en wel omdat het in Marlies haar tijd "discriminerend", "ťlitair" en "fascisties" werd geacht mensen toe te laten tot universitaire studies op basis van bewezen talent.

(***) Ook ik ben er geheel niet geschikt voor - alleen wist ik dat al op m'n 19e: zo ben ik bijvoorbeeld te ongeduldig en te driftig, en waarschijnlijk ook niet zorgzaam genoeg gedurende langere tijd, voor mensen die ik nauwelijks ken, en ook niet praktisch genoeg (want althans huisarts zijn is vooral een praktisch beroep, en iets heel anders dan een wetenschappelijk onderzoeker).

En ik denk ondertussen ook, alweer op basis van mijn ervaringen met vooral Neerlandse mannelijke doktoren, dat de studie nogal vaak de geheel verkeerde types aantrekt, die veel meer in macht en geld geÔnteresseerd zijn dan in mensen, en die van de grote meerderheid van de mensen nogal evident een lage dunk hebben.

Wel... dat heb ik ook, maar onder andere daarom ben ik niet geschikt om een goed arts te zijn.

Aan de andere kant.... ik zou in geen geval mensen zo brutaal, nodeloos en ook honds beliegen, bedriegen, oplichten en pijn en ellende laten leiden als - pakweg - 70 van de 75 artsen die ik trof, de afgelopen 32 jaar, passend bleken te vinden voor mij, die immers ook geen familielid of huisvriend was ook, tegen welke soort evidente ‹bermenschen de voorbeeldige arts en genezer ongetwijfeld tot ver voorbij de perfectie weten te acteren dat zij Schweitzer-gelijken zijn, maar waarvan het overgrote deel eenvoudig uit de studie medicijnen verwijderd had moeten worden vanwege evident onvoldoende morele of intellectuele capaciteiten, en lang voordat ze als medicus af mochten studeren, om zich te gaan verrijken in het Neerlandse medische wereldje.

Maar nee: de afgelopen veertig jaar kon iedere randdebiel met een IQ van 115 vrijwel iedere universitaire opleiding moeiteloos afmaken, want iedereen goldt als gelijkwaardig, en wetenschappelijke of morele normen werden niet alleen niet gesteld, maar actief bestreden, ontkend, en afgeschaft als "ťlitair", "ondemokraties", "fascisties" en zo meer.

Om mijn profetische zelf nog eens te citeren uit 1988, indertijd vrijwel zeker gelezen door Carmen van Noord, nu psychologisch doctorandra, maar voor mij huishoudschoolniveau stand 1950, en dan nog alleen met een welwillende schoolinspecteur:

Het resultaat zal zijn wat tot op aanzienlijke hoogte, na 25 jaar Mammoetwet, al zichtbaar is: Achterlijke academici; hele, halve en driekwarts charlatans doctorandussen psychologie en sociologie; getitelde quasi-intellectuelen die nauwelijks vreemde talen kennen en het "te druk" hebben om te lezen, niet kunnen schrijven, en geen redelijk Nederlands beheersen (genus geŽerd lid van de volksvertegenwoordiging - een dolhuis vol zelfverafgodende yahoos dat helaas maar een paar honderd minkukels onderkomen verschaft); semi-wetenschappelijk maar zwaar gesubsidieerd onderzoek dat nooit wat oplevert behalve bovenmodale inkomens voor "wetenschappers" met zeer modale gruttershersens en onleesbare onderzoeksrapporten in gruwelijk ambterlands "ten bate van de vrouwenbeweging, de vakbeweging, en de milieubeweging" (zoals de doelstelling van de UvA jarenlang luidde) - kortom, Nederland zal bestuurd worden door corrupte mandarijntjes met een gemiddeld IQ van 118. En de gebruikelijke schijnheilige poeha en achterbakse hebzucht, dus "in naam van onze voorbeeldige dommocratie, pardon democratie".

Nu ook in dommokratiese meerderheid modern Nedermedicus, in our Brave New Dutch World, where the asses, the bastards and the idiots have the power in the name of Postmodern Democracy.

(****) Ik was dit al een paar jaar van plan, maar ook dit soort dingen hangt vooral af van de hulp die ik vanzelfsprekend niet krijg: Als je in bed moet liggen met pijn kun je nog minder doen dan een Neerlandse modale arts kan, bijzonder verbazend als dit vele langjarige ME-patiŽnten zal verschijnen.

Hoe het zij... u moet doen wat u zelf juist acht, maar ikzelf loop welbewust risico's al zijn ze niet groot, en wellicht doet u er beter aan - als u dan ME-patiŽnt bent - even te wachten met zelf experimenteren met veel vlees eten totdat ik minstens een week verder ben, en nog steeds welgestemd over het experiment. Tot zover is het namelijk hooguit licht hoopgevend, en in mijn omstandigheden ťťn van de dingen waartoe ik veroordeeld ben te doen (ook zoals ik het doe, van heel weinig geld, en eigen moeite en pijn), omdat het de vele tientallen medici waartoe ik mij gewend heb de afgelopen 32 vrijwel allemaal zelfs aan de menselijkheid ontbreekt iets actiefs voor mij te willen doen, mij te willen geloven, of mij te helpen.

Ze dachten en denken waarschijnlijk in grote meerderheid, met hun au fond domme hersentjes en brutale geaffecteerde medische maniertjes, dat ik een leugenaar of aansteller ben.

Terwijl dat toch evident projectie is, dames en heren Neerlandse medische oplichters, charlatans en uitvreters! En wat voor soort vreemd sadisme beweegt zovelen in de Neerlandse medische wereld, die maar blijven volhounden dat, wat de World Health Organization ook mag publiceren aan medische rapporten, zij mogen mensen met ME blijven behandelen, betitelen en beschouwen alsof deze hondszieke patiŽten oplichters zouden zijn.

Wat een menselijk tuig heb ik al niet onder Neerlandse medici getroffen!

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail