\ 

Nederlog

 

22 augustus 2009

 

See Emily play....Als ik mij goed herinner was "See Emily play...." de song (heet het in MartSmeetsNedurduts) waarmee Pink Floyd ooit doorbrak - maar dat bedoel ik niet met mijn titel, al gaat het deze keer wel over muziek.

En over gelijkwaardigheid, trouwens, want ik weet dat in mijn Nederlandse lezers - en ik heb ook buitenlandse, van BelgiŰ tot China - de menselijke gelijkwaardigheid even nobel door hun aad'ren vloeit als hun Neerlands bloed.

Ikzelf geloof dat niet, maar ik ben dan weliswaar (helaas) Amsterdammer, net als mijn ouders, maar toch ook niet geheel loepzuiver autochtoon raciaal correct, als ik het wel heb (mijn vader en grootvader vergaten een en ander aan te geven in de eerdere tijd in Ons Land dat ethniciteit zo belangrijk was, en de eertijdse Grote Geniale Nederlanders Cohen en Asscher deze leer ook met waarachtige trots uitdroegen in Amsterdam, in het belang van hun stadsgenoten ook, en vooral).

Maar daar wil ik het niet over hebben, en ook zal ik u hier en nu ook niet meer lastigvallen met uw eigen op school en van TV geleerde gelijkwaardigheid met Mozart enzo.

Het gaat vandaag echter wel over Mozart,  want ik verkeer in een serieuze staat van flabbergastification. Mijn reden heet Emily Bear die op het moment 7 is, maar in de volgende clip 6:

Ik pleeg heel weinig last van gewowed worden te hebben (en studeerde dan ook aan de UvA, waar iedere student of medewerker die zelfs maar een hoop op een kans op een mogelijkheid van boven anderen uitsteken vertoont van de universiteit verwijderd wordt of weggepest door zijn of haar zogeheten collega's), but I am seriously wowed today: See Emily play.....

Er is aanzienlijk meer van en over haar op Youtube en alles wat ik zag is even fraai (*) - en let wel: Ze is niet zozeer of alleen een begenadigd performance artist - ze is een waarachtig componist, nu met 3 CD's uit en schitterende muziek:

Maar goed - u moet het zelf maar bekijken en aanhoren: See genius play,  en er is aanzienlijk meer van haar te zien en horen bij Youtube.

En het geeft mij aanzienlijke moed iemand als zij te zien en te horen: Het is immers om en door mensen als zij dat de echte menselijke hoge beschaving draait.


P.S. U moet zich wel realiseren dat ik aan de UvA geleerd heb dat mensen als zij (i) niet bestaan (ii) niet mogen bestaan want (iii) een belediging en slag in het gezicht zijn van Gewone Mensen, waarvoor Ons Trots Neerland bestaat, en dat overigens haar talent - is mij minstens 100 keer aan de UvA verzekerd door mensen die nu lector of professor aan Neerlandse universiteiten zijn - "alleen maar een keus" is. (Daarom ook heeft de UvA, onder leiding van het Ethisch Priapisch Piano en Viagra genie prof.dr. Frans Jacobs allÚÚn maar, uiteraard ook heel bescheiden, piano-genieŰn als stafleden en medewerkers. U weet dat niet omdat ze het geheim houden, uiteraard in Ethisch Besef gemodereerd door de Priapisch UvA-Ethicus Jacobs, alles om de Neerlandse eigendunk te sparen.)

Maar ja... ikzelf ben zˇ minderwaardig dat ik meen te weten dat - terwijl ik niet a-muzikaal ben, maar helaas geheel geen professioneel-muzikaal auditief geheugen heb (**) - ikzelf nog niet zou kunnen spelen zoals zij als zesjarige na zeshonderd jaar africhting van mij aan het beste Neerlandse conservatorium door de lokale Ronald Brautigams en Pimmen Jacobs enzo.

En inderdaad - ik leef helaas - ik kan niet vluchten vanwege mijn invaliditeit en armoede -  in het al meer dan 40 jaar door (vooral) het tuig van de PvdA

opzettelijk

gedegenereerde en genivelleerde Neerland, omdat de ellendelingen die dit land in die dekaden leidden meenden belang te hebben bij het tot volkomen achterlijk en totalitair kies- en applausvee reduceren van de grote meerderheid van onze trotse democratische kiezers.

P.P.S. Ik zie dat Nederlog vandaag weer 1 punt heeft. Mocht het u om Emily gaan: Morgen is Nederlog weer (NL) weer anders, tenzij ik heel beroerd ben, en heeft het huidige bestand over Emily Bear deze link.

(*) Behalve de gruwelijke, zieke schier psychopathische Amerikaanse kliniklown-freak "Ronald McDonald", die voor mij alleen goed is om "hung, drawn and quartered" te worden - zo walgelijk schunnig en kotsveroorzakend lelijk en stupide vind ik deze smerige kindermanipulatie .... maar dit is alleen een terzijde dat met de Amerikaanse cultuur-van-alledag van doen heeft:

Op alles dat publiek excelleert storten zich, als waarachtige menselijke vampiers, de reclame-pooiers, de publiekshoeren en de media-manipulators om er naar vermogen van mee te vreten.

De zesjarige Emily schijnt er allemaal doorheen als een diamant in laserlicht, en ik kan alleen maar hopen dat haar gigantische talent haar toestaat haar na´viteit overwegend te behouden.

(**) Wat ik weer weet omdat ik zes jaar samengewoond heb met een vrouw die dat wel had, en goed viool speelde, tussen welke verhouding de beestachtige miljoenendieven van het CvB van de UvA kwamen. (Mevr. mr. Mieke Krol, die kennelijk wel mijn site doorzocht deze maand op zoek naar zichzelf - dag Mieke Mafiamaatje! - verdomt al sinds 2007 mij te beantwoorden, want ik geld als Untermensch aan de UvA terwijl zij als evident ▄bermensch in Amsterdam woont, leeft en werkt, ongetwijfeld ook PvdAkaderlid, die derhalve vrijgesteld is aan de UvA in een luxeleventje van beroepsuitvreetster en tevens vrijgesteld is van het handhaven van de Nederlandse wet, van ethische normen, van eerlijkheid, van behoorlijkheid, van wellevendheid, als trouw totalitair loyaal dienares van de huidige fascisten en terroristen van de UvA die daar het College van Bestuur vormen, onder leiding van de sadist Karel van Toren en een of andere gruwelijk domme gruwelijk lelijke feministische vetpuist waarvan me de naam niet te binnen wel schi.eten).

Maar goed - See Emily play..... en realiseer u dat ze aan de UvA toen ik er studeerde waarschijnlijk van het dak van het Maagdenhuis gegooid zou zijn door de Asva en het CvB omdat ze het onneerlands onfatsoen heeft dat ze zeer ver uitsteekt boven anderen, dat in Neerland al eeuwenlang als halsmisdaad geldt.

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail