\ 

Nederlog

 

21 augustus 2009

 

Een intelligente moslim?! (Dit is GEEN satire!!!)Het houdt niet over vandaag met de ME, om welke reden u vandaag zowel deel 2 van OVER POLITIEK, IDEOLOGIE EN TAALGEBRUIK  (<- link naar deel 1) moet missen als mijn bespreking van Hofland's bewering in de NRC dat er tegenwoordig geen satire geschreven wordt in Nederland.

Het stuk van Hofland kan ik op 't moment trouwens niet zo snel vinden (en ik heb pijn in m'n armen, dat het doorbladeren van kranten bemoeilijkt), maar misschien moet ik eens een lijstje maken van AL de personen die ik besproken heb in Nederlog die bij de NRC werken die - veel waarschijnlijker wel dan niet - zichzelf nagezocht hebben op mijn site (*), of die er werken en die ik wel eens ontmoet heb (of getracht te ontmoeten, zoals Jos Verlaan, die mij alleen via de telefoon wenste te spreken op de hoogste verdieping van het Parool, terwijl ik mijn menselijke waardigheid beneden in datzelfde gebouw terzelfderijd gelijkvloers mocht verdedigen tegen de geünformeerde bewakers van zijn en andere belangrijke Media-Persoonlijkheden indertijd werkzaam bij het zo dociele zo grage zo prullige sufferdje voor Amsterdamse .... - er is geen satire in Ons Neerland van heden (**) - .... Gewóóne Minsuh).

Maar goed - gelachen heb ik wel vandaag - "Een dag zonder lach is een verloren dag": Chamfort, vertaald voor u omdat Frans slecht voor uw puberende hersentjes zou zijn geweest, op een modern Neerlands gymnasium - en dat dank ik aan Elian Wils, u weet wel, de man van de Amsterdamse Shitbogs die de Amerikaanse BigShots van Foxnews bestrijden. Of was het omgekeerd? Nou ja....

.... hoe het zij: Omdat Elian Wils dat toch wel érg domme propaganda-filmpje voor die buitengewoon integere (ook heel hippe) Heer Hans van Wijk maakte (er is geen satire in Nederland: Knoop dat nu eens tussen uw oren!) en ik een ADSL-aansluiting heb, die incidenteel werkt ondanks x4all (zei ik al dat satire in Holland... ach nee: xs4all krijgt nog een beurt, maar het is nog niet zover), zodat ook ik Youtube ontdekte, en enigszins verkende om te kijken hoe het in Amerika toegaat afgezien van Foxnews.

Ik noemde gisteren drie aardige videoos, die duidelijk maakten waarom Foxnews en Bigshots (of Shitbogs, if it makes a difference, which is difficult to tell) zulke gigantische successen zijn onder fatsoenlijke Neerlanders en Amerikanen en iets meer impliciet waarom U - ja U! - ook stinkend rijk in de reclame kunt worden, al studeerde u met alleen zesjes van een MBO af:

80 percent of The People and - Bless The Lord and Foxnews - 100 percent of The Silent Majority - is even dumber than you are!

Ach ja... ik bedoel niet U, beste lezer en lieve lezeres, uiteraard: ik bedoel uw kroost, neefjes, nichtjes enzovoort, die allemaal zo gelukkig waren in Neerland school te gaan, de afgelopen 40 jaar.

Maar dit was mijn carriere-advies voor vandaag, en ik wil het verder over Moslims hebben, waarvan u allemaal weet dat ze niet deugen, dom zijn, geen beschaving hebben, niet in Onze God geloven, en bovendien allemaal een baard dragen, al verbergt bijna 50% dat - heel laf en onhollands - achter een burka, en vreemde gewoonten met geiten hebben.

"Van die mensen dus!" Wie schetst derhalve mijn verbazing dat er minstens één intelligente Moslim op aarde is - als ik me niet vergis, tenminste.

Hij heet Cenk Uygur - die naam alleen al geeft de meer Wildersiaanse Neerlander ongetwijfeld althans bijna de leefbare stuipjes van wellustige afschuw - en hij geeft zich heel brutaal uit [schrijf ik, omdat ik van De Grote Nederlander prof.dr. Afshin Elian (gezegend zij Zijn naam!) geleerd heb dat

minse soals hai mogu liegu fan suh profeet]

voor Amerikaan, die bij de zogeheten Young Turks in de VS dagelijks Bill O'Reilly en consorten de maat neemt en dat (u bent verbaasd!) dat heel aardig en amusant doet, bovendien in heel behoorlijk gesproken Amerikaans.

Hij praat ongeveer even vlug als jongens van ShitBogs of BigShots ('t doet er hier niet echt toe wie van de twee, vermoed ik), alleen wel met een stuk of 2 standaardafwijkingen - zegt een geleerd psycholoog hier - meer meetbaar talent (voorzover ik kan zien en horen, inderdaad als oude, vermoeide, cynische, herhaaldelijk van de universiteit verwijderde, maar toch afgestudeerde, psycholoog zonder het minste talent voor satire ook, dus geheel eerlijk).

Mij gaf het wat meer moed over Amerika, omdat het enigszins hoopgevend is dat zo iemand en z'n mede-Young-Turks, want er zijn er meer, in de Verenigde Staten op TV en radio kan zijn, en beter en helderder kan argumenteren dan ik ooit op Neerlandse TV zag, al zegt dat, welbeschouwd, verdomd weinig.

Maar ik ken iets dergelijks niet in Nederland, waar het vrijwel zeker onmiddellijk verboden zou worden door de gedachtenpolitie van Donner en Klink, omdat deze Young Turks zo maar onbeleefd, en grievend en/of beledigend durven, mogen en kunnen zijn over hun eigen politici, alsof dat pas geeft in Een Echte Demokratie, en alsof dat zomaar zou mogen, onder beschaafde mensen.

Hoe het zij, hij is de Amerikaanse Jeroen Pauw, zal ik maar zeggen, om mijzelf begrijpelijk te maken, op Echt Neerlands niveau, maar dan 3 keer maal (het aantal Amerikanen - het aantal Neerlanders) zo intelligent en welsprekend, alles bij objectieve benadering, natuurlijk, dus wel met een mogelijk meetfoutje.

U vindt hem ongetwijfeld zelf, desgewenst, by Youtube via "Young Turks", ook met een flink stel aardige videoos (factor als boven maal BigShots) over, of all people ... Bill O'Reilly, die hij ook redelijk door lijkt te hebben, kan imiteren, en weerleggen.

Ik wens u veel plezier, want ik moest er herhaaldelijk om lachen: Niet ALLE Amerikanen zijn stooopid, en hij is ook nog eens een keertje moslim, hoewel geschoren.

Aanrader!


P.S. Eén van de leuke dingen van de man is dat hij echt moeite doet zijn publiek dingen uit te leggen en dat hij dat goed en amusant en helder kan. Hij zei voor mij niets nieuws, maar het is prettig te zien dat zo iemand althans sommige Amerikanen bij de les van hun eigen beschaving en Constitutie probeert te houden, ook met enig succes.

O, en voor wie het miste: De link van gisteren naar het onthullend relaas van mijn buitengewoon elitaire, hoogmoedige en arrogante persoontje was verkeerd en is nu goed, zodat u maar weet hoe weinig ik deug en wil deugen. (***)

(*) Want mocht het u ontgaan zijn, omdat er in Neerland immers geen satirici zijn: Andere mensen zijn méér in zichzelf geïnteresseerd dan in u. Echt waar! (Ik weet dat het vreemd klinkt voor waarachtig betrokken, solidaire, hulpvaardige, fatsoenlijke, collegiale, gelijkwaardige medemensen als Hollanders nu eenmaal allemaal zijn, vanwege die bekende Hollandse genetische identiteit, maar buiten Onze Voorbeeldnatie van met Hollanditis besmette deugdmensen met Neerlands bloed in d'aadren, staat het echt minder goed met Normen En Waarden dan u, als rechtgeaard Hollander, meent, vervult van goede wil, eerlijkheid, hulpvaardigheid en rationeel redelijk intellect als Wij Hollanders allemaal - eerlijk en bescheiden ook - immers zijn.)

En ja: Iemand met een site als ik kan nakijken waar er allemaal naar gezocht wordt, met de IP-nummers van de computers waarvandaan gezocht wordt erbij. (Mij verheugt dat niet echt, maar het is wel zo, en moet van de regering, ik bedoel: Dat uw eigen beste brave ambtenaren maar persoonlijk kunnen nazien, achter uw rug om, wat er allemaal op uw harde schijf staat, zodat U maar goed beveilgd blijft tegen Het Gevaar van Het Terrorisme.)

(**) Omdat ik er toch mee bezig ben even een korte uitleg waarom er in Nederland tegenwoordig geen satire geschreven wordt, al dacht u daar misschien anders over, what with zulke uitgelezen geesten als Freek de Jonge, Youp van 't Hek, Jan Blokker, Gerrit Komrij e.v.a. die dat wel eens van zichzelf mogen denken en zeggen bij gelegenheid.

Hier is de reden: Echte satire doet pijn, net als echt sarcasme (komt van "vlees snijdend", immers) en dat mag niet, kan niet, is sinds 2005 ook wettelijk verboden in Onze Nederlandse Rechtsstaat, en wordt dan ook door geen enkele Nederlander gedaan, of als ze dat doen dan zouden doen dan doen ze het Met Een Knipoog, als Hans van Wilgenburg, ook nog dagelijks op de radio; Met Een Glimlach, in alle gelijkwaardigheid en met respect; en Bij Wijze Van Cabaret, tegen forse betaling op TV, in De Bladen, en van podiums af, alles opdat u, mij en andere welmenende Nederlanders maar héél duidelijk is dat zij het doen, en zeggen, en schreeuwen, niet omdat ze het menen, maar omdat ze er goed geld mee verdienen, als volksamusement.

Echte satirici worden in Onze Nederlandse Rechtsstaat immers met hun hele familie doodgehongerd of anders drie keer van de universiteit verwijderd en vervolgens vergast.

En daarom is er in Nederland geen satire en zijn er geheel geen satirici onder mijn Trots Volk van 16 miljoen Gelijkwaardig Deugdzame Gezonde Hollanders: Véél te gevaarlijk; véél te hoogmoedig voor een Waarachtige Nederlander; en daarbij ook nog eens véél te slecht betaald.

Een echte Hollander gelooft een echte Hollander alleen als hij zeker is dat de ander liegt, want dat hoort zo, in Holland.

(***) Eigenlijk ben ik verbazend vriendelijk in de omgang en ook bijna altijd beleefd en vaak ook amusant (wat me makkelijk populair maakt onder mensen - vooral jonge vrouwen, eerlijk gezegd, enigszins tot mijn levensgeluk - die me niet echt goed kennen) hoewel dat een ongetwijfeld een grote persoonlijke zwakte is, maar het is alweer waar dat dit gedeeltelijk aangeboren, gedeeltelijk opvoeding, en overigens waarachtige zelfverworven hoogmoed is, die de brutaliteit heeft mensen niet kwalijk te willen nemen of in te willen peperen dat ze slechter kunnen schaken - en zo -  dan ik. U ziet: Deugt niets van! Zo maakt een mens nooit carriere, in Onze Rechtsstaat! En verdomd....

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail