Nederlog

 

30 juli 2009

 

"Most men are as fit to think as they are fit to fly"

 

And once more for something completely different, want ik wil het niet altijd over het falen van Cohen, Amsterdam, Nederland en de beschaving hebben, al gaat het er deze keer heel direct indirect over.

Ik citeer mijzelf over een nieuwe klassieke filosofische (en anthropologische) parel op de site sinds vandaag:

On this site there are at the moment the texts of the introductions to Gulliver's Travels and of voyage IV to the country of the Houynhnms.

Background:

U ziet uit de titel - een citaat van Swift - dat hij een waarachtige optimist was:

Menselijke wreedheid en onverschilligheid liggen (vaak) niet aan opzet maar gewoon aan menselijke stompzinnigheid, al dan niet (vrijwillig) aangeleerd of aktief onderhouden.

Ik wens u veel leesplezier!


P.S. De Leider van de filosofische Yahoos van de UvA heeft zomin geantwoord als alle anderen die door mij persoonlijk aangesproken zijn deze maand. Zou het aan "mijn taalgebruik" liggen? Ocharm! Ik doe toch maar alleen wat moet - vanwege Onze Normen En Waarden - van Onze Premier?

En helaas moet u het nog even zonder mijn noten bij voyage IV stellen, al kan ik u melden dat ik ondertussen een heel bruikbare versie van Mandeville's zeer interessante tekst bij zijn leerdicht gevonden, die ik wil prepareren voor de site en zo mogelijk van noten voorzien. (Maar dat hangt weer op mijn (on)gezondheid.)

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail