Nederlog

 

26 juli 2009

 

SitenieuwsIk heb vandaag voor het eerst in 5 jaar de Multatuli-sectie op mijn xs4all-site bijgewerkt.

De verandering is aanzienlijk want er stonden tot nu toe en sinds 2004 alleen de Ideen 1 t/m 3 op, in de edities van 2004, en nu staan de Ideen 1 t/m 7 erop, dus allemaal en in de laatste editie, trouwens van 2007.

Hetzelfde geldt de ME in Amsterdam sectie daar.

En in beide gevallen is niet alles hetzelfde want ik heb niet alles opgeladen (doch weinig weggelaten, en dat alleen omdat het waarschijnlijk toch weinig gelezen zou worden en op maartensz.org staat) en de links op mijn sites verwijzen overwegend naar andere bestanden op dezelfde site, wat allicht enig verschil maakt.

Ook heb ik wat rondgefietst met Firefox en bevonden dat de Google-punten voor bestanden op mijn sites variŽren tussen 1 en 4, voorzover aanwezig (er is ook een oplichtend subvenstertje, kennelijk als een bestand richting 1 tendeert); bevonden dat redelijk wat bestanden punten hebben, maar de meeste niet; bevonden dat het nogal varieert tussen de - overigens dezelfde - bestanden die bij xs4all staan en die bij maartensz.org staan; en bevonden dat Nederlog, dat tot vandaag maar liefst 1 Googlepunt had er nu (weer) 0 heeft.

Het is mogelijk dat men mij niet helemaal begrijpt of dat ik gewoon wat te scherp en/of zinnig schrijf, voor sommigen.

En ik doe wat ik kan, niet wat ik wil, en wat ik kan moet wel het doel hebben Nederland te verlaten met een grote schadevergoeding, want het is bijkans een wonder dat ik nog leef, dat ik dan ook niet alleen aan mijn eigen inspanningen dank, maar ook aan die van anderen(*), het - onderkennen van - het bestaan waarvan aantoont dat ik toch niet zů pessimistisch of cynisch als een Balkenende of Cohen ben, over mensen, of zo moreel als katholieke en protestantse heiligen en voorgangers. (**)

Lijkt mij.


P.S. Ook mijn Philosophical Dictionary bij xs4all is nu bijgewerk

(*) Namelijk huisarts Helen van Proosdij-Fertigova en professor dr. Peter Molenaar - die het uiteraard ook niet in alles met mij eens waren of zijn.

(**) Goed christelijk geloof leert immers

"That the saints may enjoy their beatitude and the grace of God more abundantly they are permitted to see the punishment of the damned in hell."
   (St. Thomas Aquino, Summa Theologica)

"The sight of hell's torments will exalt the happiness of the saints forever."
   (Jonathan Edwards)

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail