Nederlog

 

24 juni 2009

 

Computerproblemen opgelost (overwegend)Op 8 mei van dit jaar moest ik mijn computer van het internet afsluiten omdat het ding kennelijk gehackt werd.

Ik zal daar op dit moment niet verder op in gaan, maar de stand van vandaag, 24 juni, is puntsgewijs deze:

  • ik heb nu een nieuwe (2e handse) desktop computer, die een stuk beter, sneller, fraaier en krachtiger is (ongeveer 2 maal zo snel en idem zoveel geheugen als de vorige), met een betere Windows XP en

  • ik heb nu een ADSL-verbinding, wat mij aanzienlijk meer mogelijkheden geeft dan tot nu toe, en aangenaam veel sneller is (4 Kb per sec tegenover 490 Kb per sec - en dit is ADSL very light, maar toch meer dan 100 keer sneller dan een telefoonmodem).

Dat is dus een aanzienlijke vooruitgang op internet- en computergebied voor mij, die mij aanzienlijk meer mogelijkheden biedt dan tot nu toe.

Wat betreft uw en mijn veiligheid wat hackers betreft:

  • ik werk met een volledig beveiligde nieuwe computer die piekfijn in orde is volgens de specialisten c.q. de specialistische programma's, en

  • de site is volgens McAfee SiteAdviser volledig veilig.

Ik vermeld het maar om mijzelf en eventueel u ook gerust te stellen. (Het is geen volledige garantie, maar beter dan die van de Paus, ondanks zijn zeer bijzondere banden met de Provider of All There Is).

Dit is bij wijze van verklaring voor mijn titel van vandaag en van de problemen die mij weerhielden Nederlog, mijn site en mijn mail bij te houden, maar als gezegd is dat nu overwegend opgelost - waarbij "overwegend" slaat op het feit dat ik nog het een en ander moet bijwerken aan de nieuwe computer en het feit dat ik op het moment fysiek verre van fris ben.

Maar ook dat zijn bekende problemen.

Tenslotte wat Nederlog betreft:

Ik heb een blik geworpen op de site-statistieken en als ik die van deze maand geloof dan kan ik beter geen Nederlogs schrijven, want het gebruik was deze maand hoger per dag in termen van neergeladen files (34 MB p.d. deze maand, ter informatie van B&W van Amsterdam) en hits (ruim 2000 p.d.). (*)

Wel... ik moet voorlopig bijkomen van de inspanningen (u moet niet verwachten dat ik hulp krijg bij dit soort dingen - familie altijd uitgezonderd - of dat het zin heeft voor mij hulp te vragen in Amsterdam), maar het doet me plezier dat het gelukt is.

En ik moet nadenken over de nieuwe mogelijkheden die ik heb, want in feite zijn de mogelijkheden mijn site te gebruiken - in beginsel, met wat energie - behoorlijk uitgebreid.

Gelukkig maar dat (bijna) de enige mensen die dit onaangenaam zullen vinden emplooi bij de Gemeente Amsterdam, overheidsorganen of de mafia hebben of hadden, wat alweer iets is dat me enige deugd doet.

P.S. Ik geef geen garantie van dagelijks Nederlog. En het kan zijn dat niet alles werkt, maar dat is dan - zeer waarschijnlijk - omdat deze nieuwe computer nog niet geheel bijgewerkt is.

(*) Nog iets dat me plezier deed: Het grootste deel van de expliciet neergeladen bestanden (die 34 MB per dag dus) van deze maand betrof Multatuli en trouwens ook Domela Nieuwenhuis (over Multatuli). Als ze het zouden weten - per impossibile, geloof ik zelf - zou het deze twee karaktervaste, moedige en intelligente grote Nederlanders vast k plezier doen, ben ik zo vrij aan te nemen. (Het is bijvoorbeeld per dag evenveel als alle 7 delen Iden van Multatuli plus mijn commentaren daarbij. Multatuli zelf had bij zijn leven helaas minder lezers dan op mijn site, blijkt, althans waar het zijn Iden betreft.)

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-+++