Nederlog

 

7 mei 2009

 

Opening van de site veranderd - bisDe nieuwe opening is geen frame meer en behoort het eindelijk te doen. Vannacht was de achtergrond van een en ander donkerblauw, en het is heel wel mogelijk dat dit op sommige delen van de site nog even zo blijft voor bezoekers van maartensz.org.

Het probleem is enerszijds een verschil tussen Firefox en IE dat ik nog steeds niet goed begrijp (Firefox laadt de juiste achtergrond alleen door iets nodeloos ingewikkelds te doen) en anderszijds dat Frontpage - waar ik de site in schrijf en maak - als ik de index verander een groot deel van de site verandert, dat tijd neemt, zowel op mijn harddisk als om op te laden.

Vandaar een eventuele egaal donkerblauwe achtergrond, dat betekent dat de blauwe achtergrond - een gif-plaatje - niet behoorlijk geladen wordt.

Maar goed... ik hoop dat het nu werkt, in beginsel, en heb de standaard opening van de site nu als hier (met gifplaatje als het goed is, eventueel na F5 om te herladen).

Op mijn systeem werkt het nu op de harddisk en vanaf maartensz.org, dus ik kan me later vandaag of morgen aan het bespreken van goede gratis programma's of het Chinees, zoals ik me eerder had voorgenomen.

En overigens behoren de achtergronden overal te gaan werken zodra ik de bijgewerkte versies opgeladen heb en is het niet mijn bedoeling nog veel te veranderen aan de nieuwe opening, behalve dat er nog een deel Explanations bijkomt.

Ik leg het maar uit voor regelmatige lezers en omdat u er ook naar kijkt, net als ik, zodat u maar weet wat de bedoeling is en wat daar tot zover van terecht gekomen is.

P.S. En de standaard-opening is dus nu met zwarte tekst op witte achtergrond. Ik houd de alternatieven met het wereldbolletje erbij, dat ik ook op meer plaatsen rechtsboven in bestanden zal plaatsen als link naar de opening of alternatieven.

Nu kom ik hiervan even bij ......

P.S. En er is wat meer veranderd in deze trend ook rechtsboven: Meteen naar de opening.

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail