Nederlog        

   15 april 2009

 

Alles voor genietingen met Rosa

 

Het is heel vreselijk en wellicht interesseert het maar 7 mensen ter wereld werkelijk, maar ik heb weer eens wat met en rond Rosa gedaan, en het in ieder geval bijna zover geschopt als mijn titel zegt:

In RosaWorks in RosaHelps vindt u nu alles - desgewenst, natuurlijk - wat een mens nodig heeft voor uitgebreide Rosaďsche genietingen.

En ja, ik had het vandaag óók over burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht, die een eerbaar man is, kunnen hebben, al schijnt ook hij met gemeentelijke vergoedingen gegoocheld te hebben. Maar informatie daarover, en ook over dergelijke mensen, vindt u op zéér veel plaatsen op het internet, want burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht, die met gemeentelijke vergoedingen gegoocheld schijnt te hebben, is een eerbaar man.

Maar waar vindt u op het internet - naast de informatie dat burgemeester Aleid Wolfsen een man is, en toch eerbaar, hoewel PvdA'er, want dat zégt hij immers ook zelf, and Aleid, he is an honourable man - informatie over zulke exquise genietingen als ik bied?

Nergens toch?

Het is kennelijk waar dat Aleid Wolfsen, die PvdA'er en burgemeester van Utrecht is, zo een eerbaar man is, dat hij graag kritische artikelen over eerbare burgemeesters als hijzelf uit de pers houdt, maar zoals ik u - geloof ik - al zei is Aleid Wolfsen een zeer eerbaar man, hoewel PvdA'er, en overigens vind ikzelf Rosa veel leuker.

En daarom staat er nu zo'n 40 MB aan leerzame informatie rondom Rosa in RosaHelps in RosaWorks, inclusief Rosa zélf in al haar gratie en pracht, alles geheel voor niets en geheel en al open source, uiteindelijk in potentie krachtiger dan vrijwel iedere programmeer-omgeving, en ik mag hopen dat het, althans op termijn, meer goed zal doen dan zo'n zeer eerbare burgemeester als Aleid Wolfsen in een heel leven, zo Neerlands-burgemeesterlijk eerbaar als die man is.

Ach ja.


P.S. Voor de goede orde: ik meen het, maar Rosa - programmeren in assembly - is niet iets wat u even in een paar uur op een vrije zondagmiddag oppikt, en een aantal redenen waarom het mij bevalt is dat het op diverse manieren heel fundamentele zaken betreft; dat het om toegepaste logica en wiskunde gaat;  dat je er werkelijk een computer en programmeren in het algemeen beter door begrijpt; en dat de ideeën achter Rosa origineel en interessant zijn, en de beste assembler en programmeer-omgeving hebben opgeleverd waar ik weet van heb.

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail