Nederlog        

   12 april 2009

 

Het vlees is zwak maar de citaten zijn - Wow!Alweer ging ik door de knien voor Rosa en daarna was ik dood- en doodmoe, en toen ik daarvan bijgekomen was en mijn hoofd weer enigszins omgeschakeld was, was het laat.

Omdat u wellicht een lange, moeilijke, harde weg bent gegaan om mij te vinden... is er dus tch een Nederlogje vandaag, zodat u misschien een beetje blijer bent, maar het gaat wel over Rosa, en heel wel mogelijk zucht u nu weer, maar het is toch leuk en leerzaam, want het zijn citaten.

Ruim een jaar geleden schreef ik een simpel programmaatje met hulp van Rosa, dus in assembly, dat ik "WoW" noemde, dat "Words of Wisdom" afkortte en (uiteindelijk) 500 citaten random liet zien.

WoW gaat hierbij, met hieronder wat uitleg, en die citaten zien er zo uit, bijvoorbeeld - ik plukte ze gewoon van het scherm zoals ze daarop verschijnen, en zette ze hier - alleen krijgt u er via WoW 1 per keer, met het begin en eind als aangegeven en OK om verder te gaan of te eindigen - and that's all times 500:

De citaten zijn in ieder geval leuk, en komen uit mijn Philosophical Dictionary, en zijn gewoon wat achter elkaar werd aangeboden toen ik het probeerde.

WoW wordt meegeleverd in een recente versie:

maar ik geef geen garanties voor wat dan ook, en de vorige versie genereerde een stack error. Deze niet en deze doet het ook al een tijd probleemloos goed op Windows XP.

De zip is 70 Kb en ontzipt tot WoW.exe van 186 Kb. Dat mag veel zijn, of lijken, maar lles zit erin: De 500 citaten n de source code, want u kunt het programmaatje probleemloos openen en bekijken in Rosa, en n doel ervan was iets te schrijven dat allersimpelst was maar toch iets nuttigs deed.


P.S. Voor de goede orde: Als u het niet vertrouwt moet u het niet neerladen, installeren (ontzippen is voldoende) en runnen. Dat geldt altijd voor executables, trouwens - en voor wat het waard is: ik heb er niets ingestopt om enig kwaad te doen, maar goed.

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail