+
 

     Nederlog        

 

5 januari 2009

 

Over Nederlog en links


 
 

Het houdt geheel niet over met mijn energie, zodat ik het kort houd, en zelfs mijn titel is als van 1 januari vorig jaar, met gedeeltelijk dezelfde inhoud en gedeeltelijk met wat nieuws.

Hetzelfde is de mededeling dat de links in Nederlog bijna altijd naar bestanden op mijn site linken en vaak naar het Philosophical Dictionary, en dat als ik dat niet doe ik het gewoonlijk erbij zeg.

En één reden om dit te vermelden is dat de links erbij horen in de zin dat ze regelmatig een deel van mijn argumentatie of vooronderstellingen vormen.

U hoeft het nooit met mijn stukjes eens te zijn (en dat is trouwens mijn doel ook niet), maar er zit gewoonlijk meer achter dan het oog direct treft.

Dan de nieuwe mededeling, wellicht bruikbaar voor sommigen, en met enige uitleg over hoe het werkt:

Er zijn mensen die direct naar de dagelijkse versie van Nederlog linken, die altijd een kopie is (*) van de laatste Nederlog. De Nederlogs zijn allemaal getiteld volgens het patroon "NLdatumLetter.htm", als vandaag: "NL090105a.htm" en de dagelijkse kopie van de Nederlog heeft altijd dezelfde naam, namelijk "NL.htm", en overschrijft en vervangt de vorige.

Dat is de bedoeling en zo gaat het gewoonlijk - behalve dat in het nieuwe jaar Nederlog in een nieuwe directory staat met daarin een nieuwe NL.

Mocht u dus naar de dagelijkse NL willen (blijven) linken, dan moet u de link veranderen naar http://www.maartensz.org/log/2009/NL.htm.

De laatste van vorig jaar luidt hetzelfde maar met "2008" - en ik heb ook daar een link geplaatst naar dit bestand.


P.S. Omdat ik toch met eenvoudige huishoudelijke mededelingen bezig ben:

Mocht u willen weten hoe het met Nederlog en de site staat, dan kunt u dat het best uitvinden via de openingspagina, die altijd gedateerd is, zowel voor de laatste Nederlog als de laatste update van de site, en waar u links vindt naar meer relevante informatie. Dit houd ik gewoonlijk goed bij, en als deze pagina achterloopt bij de dag van heden dan is dat veel waarschijnlijker dan niet omdat de site of Nederlog niet bijgewerkt is sinds de datum die de openingspagina daarvoor geeft.

(*) Behalve dat dit heel soms mis gaat.

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail