Nederlog        

 

1 januari 2009

 

Nederlog en site


 

 

Ondertussen heb ik een groffe sortering van Nederlog 2008 opgeladen, en nogmaals opgeladen minus het een en ander aan formattering, en de openingspagina van de site gelinkt naar de nieuwe Nederlog-index en de nieuwe laatste Nederlog, die allebei in een nieuwe directory voor 2009 staan.

Het kŗn dus zijn dat eventuele links die u opgeslagen had naar 2008 verwijzen en verouderd zijn en ikzelf moet ook nog het een en ander bijwerken aan de site - voornamelijk tamelijk saai administratief en documentatie-materiaal - in verband met het nieuwe jaar, dat de komende dagen of week hopelijk rond komt.

De groffe sortering van Nederlog die ik noemde is mogelijk interessant omdat het een lijst van onderwerpen geeft die ik voortdurend gebruikt heb in mijn sorteringen van de Nederlogs - een link naar een beschrijving van de bedoeling uit het begin - van een jaar, en er is een toelichting op die categorieŽn uit januari 2007, die u desgewenst kunt raadplegen, en waar ik heden alleen iets korts over de drie voor 2008 ingevoerde categorieŽn opmerk:

Amsterdamns bestuur bestaat uit stukjes over het bestuur van de stad Amsterdam die niet alleen of niet voornamelijk raken aan ME in Amsterdam. Dit betreft o.a. de drugsproblematiek en de metroproblematiek.

Economie bestaat uit stukjes over de neergaande economie, in een reeks die begint op 8 september met "Krediet", met diverse zinnige stukken over en met Keynes, en al een tijd aan het eind van de stukjes onderling doorgelinkt zijn.  

Generatie-genoten bestaat uit stukjes over mijn Nederlandse generatiegenoten, vooral maar niet alleen zij die carriťre maakten via de CPN, de Nederlandse universiteiten en de Nederlandse  media. Hier zijn diverse reeksen over, met onderlinge links aan het eind van de stukjes, als Lob der Partei (beginnend eind 2007), Oud Links en Nieuw Postmodern Links, Wereldrevolutie en Mei '68.

En overigens vindt u - eerlijke! - feiten en cijfers over Nederlog en de site ook in de groffe sortering.

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail