Nederlog        

 

5 december 2007

                                                                 

Slappe knieën of een slecht verstand?

 Volgens prof.dr. Herman Philipse - de Nederdenker waar Nederland juffrouw Ali aan dankt, voorzover ik begrijp, want hij bekeerde haar tot het atheïsme, wat zij zelf in geen 32 jaar voorelkaar bracht op basis van haar intellectuele of morele eigen vermogens - mag in de NRC van heden uitleggen dat museum-directeur Wim van Krimpen

"slappe knieën"

heeft.

De reden is dat de laatste

"twee fotoos van de Iraans-Nederlandse kunstenares Soorah Herah"

niet wil tentoonstellen, en dat dan weer omdat

"Op de fotoos zijn homoseksuelen te zien die maskers dragen van de profeet Mohammed en diens schoonzoon Ali"

en de directeur daarover commotie vreest.

Professor Philipse - net als ik een atheïst, maar dan één die z'n mond hield toen het universitaire onderwijs afgebroken werd tussen 1972 en nu, want dat vindt en vond meneer evident niet belangrijk - meent daarover dat

"Pogingen het verbod op afbeeldingen van Mohammed aan andersdenkenden op te leggen zijn in een democratie ontoelaatbaar"

en dat

"In deze situatie is het noodzakelijk steeds opnieuw te hameren op het belang van vrijheid van meningsuiting en expressie. Zonder brede steun voor deze waarden kan een democratie niet bestaan en was de westerse beschaving nooit tot grote bloei gekomen."

Tsjaaaaa... breek me de bek niet open!

Ik ben drie keer van de UvA verwijderd "vanwege uw uitgesproken gedachten" omdat ik daar tussen 1977 en 1987 protesteerde tegen de nivellering en politisering van het wetenschappelijk onderwijs.

Mijn klachten daarover zijn systematisch niet beantwoord door de UvA.

Ik ben vergast door mijn harddrugs handelende huisbaas in Amsterdam, en door zijn inpandig bij mij als coffeeshop gevestigde harddrugshandelaars vijf keer met moord bedreigd, als volgt

"Als je iets doet wat ons niet bevalt dan vermoorden we je."

De Amsterdamse gemeentepolitie vertelde mij - wetend dat ik invalide ben -

"Wij doen NIETS voor u. Als u dat niet bevalt, dan moet u maar naar het buitenland opsodemieteren."

Eerder was mij verteld, na veelvuldige bedreigingen met moord van een evidente waanzinnige, door de Amsterdamse gemeentepolitie, in de vorm van twee ca. 20-jarige Grunninger politionele puistenkoppen, en waar de waanzinnige bijstond, temidden van zijn en mijn buren die allemaal over hem klaagden en mij steunden

"Alle Amsterdammers benn'n klootzakk'n.
 Wij kom'n pas als de lijk'n al over de vloer'n ligg'n.
 Dag muhneer!"

Mijn klachten over een en ander worden al 20 jaar genegeerd door de Amsterdamse burgemeesters, wethouders, ambtenaren, officieren van justitie, rechters, gemeenteraadsleden, en journalisten kennelijk omdat zij allemaal feitelijk menen - maar veel te laf zijn dat openlijk te zeggen, schrijven of toe te geven - dat ik én niet het recht heb vrijelijk mijn mening te uiten én niet het recht heb te protesteren tegen terreur én dat mijn leven, menselijke rechten, gezondheid, welbevinden, of geluk voor Job Cohen, Schelto Patijn, en Ed van Thijn evenzoveel pleepapier is om hun burgemeesterlijke reten mee af te vegen, en verder te gaan met het beschermen van de Amsterdamse drugsmafia en hun professionele terroristen, zoals de heren sinds de 80'er jaren systematisch hebben gedaan, in tegenspraak met hun plichten, en tot groot voordeel van de Amsterdamse drugsmafia, en hun eigen geheime bankrekeningen, want ze helpen héél welbewust en opzettelijk ieder jaar weer om minimaal 10 MILJARD aan illegale drugs om te zetten in en rond Amsterdam.

Dit alles laat Herman Philipse allemaal volkomen koud, want hij leeft zelf heel veilig en zeer aangenaam in cloud-cuckoo-land te Leiden, met een inkomen van minimaal 20 keer het mijne, in een ambtelijk-universitair uitvretersbaantje als ambtelijk filosoof, en het enige waar hij werkelijk om geeft, voorzover mij bekend, zijn - naast zijn eigen levensgeluk, natuurlijk - het geluk van zijn geliefde Ayaan, en het kapittelen van een museum-directeur omdat hij geen fanaat, opgangmaker, carrière-maker, of poseur is als Ayaan, en dergelijke juffrouwen ook geen carrières wil laten maken ten koste van zijn eigen leven, of de rokende puinhopen van zijn museum.

Laat ik een paar relevante puntje opnoemen over het kromme professorale proza:

  • De westerse beschaving is "tot grote bloei gekomen" geheel zonder "democratie", hoe ook gedefinieerd. Wie denkt dat Shakespeare, Newton, Gauss of Multatuli in staten leefden die ook maar enigermate "democratisch" waren is een ignoramus van majeure proporties, en weet kennelijk niet dat het kiesrecht voor volwassenen in Nederland dateert van ... 1920. (En o, o, o wat vreselijk beschaafd is Nederland sindsdien, met democratische genieën als Hazes, Brood, Cruyff, De Mol en Philipse!)
  • Juffrouw Soorah Herah heeft exact dezelfde weg gevolgd als Theo van Gogh en juffrouw Ali, en als Jami en Wilders, om volgens mij exact dezelfde reden: Geldingsdrang, de wil op te vallen, het smachten naar persoonlijke roem ongeacht de gevolgen voor anderen, en een verlangen naar meer geld, status en macht. Gefeliciteerd, juffrouw, u bent met lof geslaagd voor het examen "hoe werk ik mezelf omhoog ten koste van anderen"!
  • Wat is er überhaupt voor "kunstigs" aan het nemen van een foto van twee gemaskerde (naakte) mannen? Desgewenst kunnen alle 16 miljoen Nederlanders dat, ook geheel zonder "Iraans-Nederlandse kunstenares" te zijn. Maar dat is het punt niet: We noemen ze "homo" en we zeggen dat die maskers "van Mohammed en Ali" zijn, en - simsalabim! - wij zijn voor onze hele leven bekend, en hopelijk financieel binnen, want wij maken KUNST, grote KUNST!

Afgezien van deze punten - het is kennelijk gewoon weer provocatie, wens om op te vallen, zucht naar roem, alles onder het voorwendsel van "de vrije meningsuiting", "de democratie", "de rechtsstaat" en overig dom professoraal gebalk - kan althans ik mij redelijk goed inleven in museum-directeur Van Krimpen, want tenzij hij zelf zowel héél dom als héél blind is dan weet ook hij dat, waar hij leeft zoals waar ik leef, de politie ongetwijfeld pas wil komen en optreden

"als de lijk'n al over de vloer'n ligg'n".

En dat kunnen dan heel wel mogelijk de lijken van Van Krimpen, zijn staf, en museumbezoekers zijn, als er een of andere gek rondloopt die graag zijn 72 hemelse eeuwige maagden wil scoren door zichzelf en anderen op te blazen op basis van een stompzinnig of gestoord religieus fanatisme.

Kortom, ikzelf ben een groot voorstander van vrije meningsuiting, maar anders dan prof.dr. Philipse lijd ik nu 20 jaar lang voortdurend pijn en discriminatie, en zijn zowel mijn menselijke rechten als wat resteerde van mijn gezondheid volkomen geruïneerd omdat ik moed had, en mijn recht op vrije meningsuiting gebruikte toen dat levensgevaarlijk was, en hij evident niet, want anders had een zo hoogbegaafd personage als hij ongetwijfeld is, in eigen ogen, vast wel geprotesteerd tegen de debilisering van het Nederlands onderwijs toen dit plaatsvond, wat hij ook echt had kunnen doen zonder voor z'n leven te vrezen, al had het zijn carrière kunnen kosten, zoals het mij deed.

Maar ja, Herman Philipse heeft noch een website als ik, noch mijn verstand, noch mijn moed, noch mijn achtergrond, en daarom zit hij wereldvreemd te orakelen vanaf zijn bijzonder goed betaalde kussen op zijn leerstoel te Leiden, en neemt anderen de morele maat met domme pretentieuze praatjes, en zit ik in een minimum-bijstandsuitkering al 20 jaar pijn te lijden, in "Onze Democratische Rechtsstaat".

Kortom, o jij laffe academische zwetser met je loze en gruwelijk slecht geïnformeerde praatjes:

Zolang de politie in Nederland zo stuitend slecht, laks, en corrupt is als ze evident is, ook volgens het Van Traa-rapport, is het in mijn ogen nogal min en laf om vanaf een veilige academische leerstoel een behoorlijk zinnige museum-directeur moreel te kappitelen, omdat deze zichzelf, zijn staf en zijn bezoekers niet wil overleveren aan de hysterische publieksgeilheid van deze of gene "kunstenares" of aan de daardoor eventueel veroorzaakte moordaanslagen van deze of gene "waarachtig gelovige".

En er is geen "democratie", hoe ook gedefinieerd in Nederland, zolang de grootste industrie van Nederland de drugsmafia is; zolang om het even wie een drugshandelaar niet aanstaat straffeloos vergast of vermoord kan worden; en zolang de Nederlandse en in het bijzonder de Amsterdamse politie zo een corrupt zooitje maffia-maten is.

Philipse kan dat betreuren, in z'n zeldzame heldere momenten; ik kan dat betreuren met mijn 20 jaar voortdurende pijn en discriminatie - maar je mag een eenvoudige museum-directeur niet laken omdat hij, in het Nederland waar hij leeft, niet bereid is zichzelf, zijn staf, en zijn bezoekers tot gewillige speelbal van de carrière-geilheid te maken van iets dat zich "kunstenares" belieft te noemen, en - o wonder - fotóós kan maken, waarmee ze, desnoods over de lijken van anderen, hoopt wereldberoemd en stinkend rijk te worden.

Want nee, ik geloof in het huidige Neerland, na de carrières van Ali en Wilders, geen moment in de morele integriteit van wéér iemand die zo vreselijk graag opvalt en beroemd wordt, en daar de allermakkelijkste, goedkoopste, brutaalste, en geen enkel talent vergende weg voor kiest.

Maar ja: ALS "de Iraans-Nederlandse kunstenares Soorah Herah" bereid wordt gevonden om halfnaakt op te treden bij Wim van Krimpen, in een dagelijks herhaalde zogeheten Kunst-Performance waarin er op haar naakte lichaam vele minder sympathieke Koran-passages worden geprojecteerd, desnoods met gesproken kommentaar van die andere reeds wereldberoemde heldin, DAN wil ik misschien beginnen te geloven dat de juffrouw wel integer is. Als ze niet gek is, tenminste.

Tot dat moment zeg ik: Van Krimpen, je bent gewoon verstandig om je niet te laten gebruiken. Laat haar maar op de Dam gaan staan met haar fotoos als ze dan zo moedig en integer is; laat ze haar eigen risico's lopen met haar eigen leven, en niet van een ander, zoals Philipse's aanbeden juffrouw Ali, die alleen - ook volgens haar zelf - moed heeft als ze een troep beveiligingsjongens om zich heen heeft.


P.S. Voor wie het wil weten: Hier is een kleine vergelijking tussen de deugdheld Ali en mijzelf, ook tot lering van prof.dr. Philipse. Ik vrees echter dat meneer zich pas over mij zal opwinden nadat ik dood ben (en dat hij me dan zal proberen te naasten, want zo zijn Neder-academici, in grote meerderheid).

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail