Nederlog        

 

22 november 2007

                                                                 

Postbank-waarschuwing

 

 

Niet om het een of ander, maar om deze of gene wellicht te weerhouden z'n rekeningen geplunderd te zien en "mijn maatschappelijke plichtje te doen" vandaag:

Ik kreeg daarnet - 14.18 en 14.23 - dit in de mail, 2 keer achterelkaar.

 

Bevestig Uw Online Bankgegevens.

Beste Getaxeerde Klant, De post bank werkt constant om veiligheid voor alle Online gebruikers van het Bankwezen te verhogen. Om de integriteit van ons online betalingssysteem te verzekeren, herzien wij periodiek rekeningen. Uw rekening zou kunnen worden beperkt wegens talrijke login pogingen op uw online rekening. De beperkte rekeningen blijven betalingen ontvangen, maar zij zijn beperkt in hun capaciteit om fondsen te verzenden of terug te trekken. Om deze beperking op te heffen, moet u uw online bankgegevens bevestigen. Klik op de volgende verbinding om uw online bankgegevens te bevestigen.

https://mijn.postbank.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet
* Belangrijk *

U moet al noodzakelijke informatie volledig verstrekken en correct anders, wegens veiligheidsredenen, kunnen wij uw rekening moeten tijdelijk sluiten.


Postbank

Security Advisor
 

Copyright 2006 Postbank All rights reserved.


Wel... als u dit gelooft en doet moet u het zelf weten.

En afgezien van het feit dat u sowieso wel gek bent als u dit doet, al kwam het met de persoonlijke handtekening + foto van Balkenende, of deze of gene postbank-directeur:

Deze keer is de laatste zin evident door iemand geschreven die het Nederlands niet behoorlijk beheerst.

Maar een volgend keer zal het wel uitgekookter zijn.
 


P.S. 23 november: Ik heb er ondertussen 6 ontvangen, gisteren 5 en vadaag 1, allen identiek met de boven gegevene. NB - ik zeg het er maar even bij voor de lichtende breintjes van de economische recherche-dienst - het gehele IP-adres wordt bijgeleverd. (Of dat van de daders is, is trouwens de vraag.)

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail