Nederlog        

 

6 november 2007

                                                                 

ME:  Hallelujah, hallelujah, de HEERE HEERE helpt!

 

 

"My opinion of mankind is founded upon the mournful fact that, so far as I can see, they find within themselves the means of believing in a thousand times as much as there is to believe in, judging by experience."
   (De Morgan)

Ik krijg met enige regelmaat mail van het ME/CVS-Documentatiecentrum. Gewoonlijk word ik daar niet vrolijker van, want het lijkt vaak gericht aan of bedoeld voor mensen met de helft van mijn - inderdaad hoge - IQ.

Nu heeft gn mens z'n talenten voor het kiezen, al was het vijfentwintig jaar lang mode aan de UvA om dat te ontkennen: "alles is keus"; en wie ook maar suggerrde dat er nige menselijke ongelijkwaardigheid zou kunnen zijn tussen, zeg, Einstein en Eichmann, was "een fascist, een terrorist", want "alle mensen zijn gelijkwaardig" - maar zoals u (wellicht) begrijpt geloof ikzelf dat niet, omdat Cruyff beter voetbalt dan ik, Hazes beter zingt dan ik, en Brood oneindig veel meer spoot dan ik, om welke reden zij allen vl bekender en rijker zijn dan ik, in Neerland, zodat we inderdaad niet "gelijkwaardig" zijn.

Maar goed - het is een onneerlandse mening van mij, overigens alleen gedeeld in kringen van (1) authentieke hoogbegaafden (ca. 1600 Nederlanders maximaal, ondertussen grotendeels gemigreerd) en (2) authentieke laagbegaafden (ca. 1,6 miljoen, grotendeels fiere trotse autochtone Nedervolkse Wildersianen en Verdonkianen), maar ik mg deze mening, tot het aanstaande premierschap van Unser Fhrer Rita nog uitspreken, geloof ik, al moet ik natuurlijk wl oppassen, als ik niet over een paar jaar gedenaturaliseerd wil worden, om naar Rita's vrienden in Syri gezonden te worden, die dol zijn op nagels en electriciteit, maar wel in het Gelijkwaardige en Respectvolle natuurlijk.

Terzake. Hier is de ME-documentatie-mail van heden:
 


" Lege Stoelen

Lege Stoelen gaat over Jefta, een meisje met de ziekte CVS. Ze wordt zangeres in de band  van haar klasgenoten, maar ze heeft al enige tijd last van vermoeidheid. Het gaat haar steeds  meer moeite kosten om bij de bandrepetities aanwezig te zijn. Als ze hoort dat de band een nummer gaat spelen op het schoolfeest, is ze laaiend enthousiast.

Langzaam komt het schoolfeest  dichterbij, maar haar vermoeidheid neemt toe. Het wordt zo erg dat ze het besluit neemt om af te bellen. De band reageert kwaad, geschrokken en sommigen geloven niet dat ze echt moe is.  Tobias en Thalissa geloven haar wel. Wanneer ze Jefta opzoeken, ontdekken ze wat er werkelijk aan de hand is...

===========================================

Belangrijke aspecten van het boek zijn vriendschap en geloof: hoe deze twee ervoor kunnen zorgen dat een periode van ziekte dragelijk is. Het boek is geschreven vanuit christelijk oogpunt en speciaal bedoeld voor jongeren, maar in principe is het geschikt voor iedereen. "


Begrijpt u wel?

"Het wordt zo erg dat ze het besluit neemt om af te bellen."

Lege stoelen, geen Idols, niet optreden op het EO-jongeren-festival .... het Leven is Lijden, Gruwelijk Lijden: "In 't zweet uws aanschijns zult gij uw brood verdienen!" Zoals De Bijbel - Het Boek Voor U! - u ook leert! En God is grt en goedertieren! Hallelujah!

Wel... omdat ik mij ook nog wel eens theologisch verpoosd heb kan ik u de strekking van een en ander k wel duiden:

Jefta, die lieve gristenmeid, heeft nog niet gehl door dat de Heere Heere, in Zijn Oneindige Goedheid, Liefde en Alwetendheid, het z beschikt heeft dat zij - en Tobias, en Thalissa - waarachtig op proef gesteld worden door de Heere Jezus (die voor hr zonden aan Het Kruis stierf!) om te bevinden of zij niet, zoals bijna iedere Nederlander en Nederlandse ook, natuurlijk met uitzondering van meneer Balkenende, meneer Donner, meneer Rouvoet en meneer Van der Vlies, wier Geloof Wonderen verricht, iedere dag weer, en die Waarachtig in de Heere Heere zijn - want Velen Zijn Geroepen, Doch Weinigen Worden Verkozen -  voorbeschikt zijn om oneindig lang, en ook hl vermoeiend en pijnlijk, geroosterd te worden, in de hel, die er immers is om de ongelovigen, kleingelovigen, en niet-EO-aanhangers alsng mores - calvinistisch-autochtoon, natuurlijk - te leren. Branden moeten ze! Allemaal! Eeuwig! Tot God's Oneindige Glorie! Vanwege Zijn Onmetelijke Liefde!

Kortom: Hallelujah, hallelujah, de HEERE HEERE helpt! Als u maar braaf gelooft, veel bidt, niet aan voorhuwelijkse sex doet (ook niet aan seks!), en niet vingert tussen uw benen, zelfs niet als u aan Jezus denkt, dan sal alles reg kom. Gelf me!

Jezus redt, zlfs van ME! Wie gelft wordt zalig! Echt waar!

En ook met Jefta - ik troost u maar even - kwam het allemaal nog goed, toen zij eenmaal cht leerde Bidden en Geloven, en ze mocht k nog op TV!

Prijs de Heer, die mij eeuwig zal doen branden na mij dekaden lang gepijnigd te hebben. Want God IS Liefde, ook volgens dominee Knol.
 


P.S. Mag ik de IQs vanaf 100 verzekeren dat er in rap tempo een hele paramedische industrie gebouwd wordt rondom ME, ook ziel- en theologisch-kundig, zodat de paramedische, religieuze, psychologische, psychotherapeutische, gedrags-therapeutische, Jomanda-praktizijns-kundige en overige -peuten en -logen maar hun tweede huis in Frankrijk van uw medische verzekeringen kunnen bekostigen?

Dank u!

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail