Nederlog        

 

28 oktober 2007

                                                                 

Nieuws over de site

 


Zoals ik wel eens opgemerkt heb, heb ik nooit enige moeite gedaan mijn site populair te maken bij zoekmachines of media. En de enige manier waarop ik enig oog heb op de populariteit van mijn site is via de Google Toolbar (via Google te krijgen) die aan sites punten toekent van 0 tot 10, volgens een nooit geopenbaarde formule, die - vooral - samenhangt met het aantal links van andere sites ernaar.

Wel, in 2006 scoorde mijn site een 4, daarna een 3 en vandaag een 2, maar daar staat dan tegenover dat er nogal wat bestanden zijn op de site die een 3 scoren, en dat er tegenwoordig zelfs naar ME in Amsterdam gelinkt wordt, en ook naar Nederlog.

Gesommeerd heeft mijn site veel punten, vooral dankzij vele files in filosofie en logica met 1, 2 of 3 punten, maar dat slaat kennelijk niet terug op de hoofdpagina, via de formule die Google hanteert, en misschien wordt daar minder naar gelinkt, en inderdaad staat er in de openings-bestanden niets dat op zichzelf interessant is, anders dan links en een vriendelijk welkom in twee talen.

En ik ben nog steeds bezig ME in Amsterdam af te maken in de 2007-versie, al is dat nu bijna klaar; mijn site bestaat over 2 weken 11 jaar, en ik overweeg nu om via Google te gaan Bloggen, en dan met Nederlog.

Dit moet ik nog even uitzoeken (hoe dat gaat; hoeveel ruimte ik krijg etc.), maar het is een realistische mogelijkheid, die ik overweeg omdat ik vind dat Nederlog (en Nedernieuws) zinnig zijn, en wel eens door wat meer min of meer hoogbegaafde Nederlanders gelezen mag worden.

Als ik het doe zal ik het op deze plaats melden.


P.S. Ik tel het net vluchtig in 20 minuten met mijn trouwe 56 Kb stoom-modem, en kwam in die tijd tot 169 Google punten, met veel overslaan van files waarvan ik weet dat ze punten hebben.

Voor 1 site dunkt me dat niet slecht - en dit is het minimum.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail