Nederlog        

 

21 oktober 2007

                                                                 

De debilisering van 't Oog

 Ik heb geen TV want dat is overwegend een kermis voor debielen die alleen tijd kost en je niets leert dat het niveau van de doorsnee ontstijgt. Bovendien heb ik een heel goed visueel geheugen dat ik niet wil belasten met allerlei visuele vuilnis. (Ik heb nog mij toen al niet verheugende beelden van Pipo de Clown uit 1958, bijvoorbeeld. Ik vond namelijk dat ze zich aanstelden, en het buitengenwoon flauw.)

Het enige Nederlandse radio-programma waar ik regelmatig naar luister is 'Met het oog op morgen', dat iedere dag tussen 11 en 12 uur 's avonds te horen is, en gewoonlijk aardig is.

Maar recentelijk lijkt ook dit programma ten prooi te vallen aan de immer voortschrijdende debilisering die zoveel miljoenen Volksgenoten zo Trots Op Nederland maakt.

Op 4 oktober was 't Oog bijvoorbeeld gewijd aan voetbal: Maar liefst twee life-voetbal-verslagen tegelijk, afgewisseld gebracht, uiteraard met het hysterisch gebulk en gebral van de verslaggevers. Ik heb het uitgezet toen het 1-1 stond in de onvergetelijke derby Heerenveen-Fiorentina. (En trouwens, zèlfs voor wie van voetballen houdt en géén TV heeft - een soort contradictio in terminis, voor het doorsnee Nedergemoed - is voetbalverslaggeverij per radio zoiets als muziek voor doven.)

Gisterenavond was het Stephan-Sanders-avond in 't Oog, wat dan vaak om zijn koet frient Afshin Ellian draait, of over homofilie, want Sanders is die overtuiging toegedaan, en wat allebei onderwerpen zijn die niet hoog op mijn interesse-lijstjes staan, maar gisteren was dat gebruikelijke Sanderiaanse schoons vervangen door 'een mini-serie' waarin maar liefst vier BN'ers-cum-vrienden-van-Sanders de lof mochten zingen van het fietsend genie Michael Boogaard, die ophoudt met fietsen voor geld.

De afsluiting van het viertal - onder wie Tim Krabbé en Jan Siebelink - was voor Leontien van Moorsel, die voorzover mijn psychologen-oren dat konden horen, kennelijk 100 IQ-punten minder heeft dan ik, en iets van de vrouwelijke kunne is dat kan fietsen.

Ik kan het vreselijks gelukkig niet herhalen (mijn auditief geheugen is minder goed dan mijn visuele) maar ik weet wel dat het meer dan een uur duurde voordat ik het hysterische 'Meikel' gemekker uit mijn geheugen had, dat kennelijk werd opgelezen van een briefje, als haar echtgenoot het haar niet influisterde wegens leesmoeilijkheden - van deze ... deze ... deze ...

I rest my case, your honor. (Thank you, I finished retching.)

Oog-redactie! Kunnen Stephan Sanders en zijn vrienden, en alle sportverslaggeverij alstublieft verbannen worden naar een van de vele andere Nederzenders of naar de 23 andere uren in een etmaal die toch al met stupiditeiten en sport voor mijn Trotse Volksgenoten zijn gevuld?

Of luisteren er niet meer dan 100 mensen als u gewoon doet alsof u praat voor enigermate intelligente Nederlanders?

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail