Nederlog        

 

19 oktober 2007

                                                                 

De geniale Plasterk en de NRC

 De NRC-hoofdredactie schreef weer eens over Plasterk. Ze deed dit eerder, en ik ook, namelijk in De zoveelste Neerlandse Leibniz, Wonderdoeners, Jongensdromen, NRC en logica en Politiek Principieel PvdA: Plasterk.

Ik zet het maar even op een rijtje voor u, omdat de NRC hoofdredactie steeds kritischer wordt over deze laatste Neerlandse Leibniz. Wellicht is dit een voorbeeld van zogeheten 'voortschrijdend inzicht' (gewoonlijk een eufemisme voor 'voorafgaande achterlijkheid'), en het is mogelijk instructief voor de lezer indien deze zich poogt te herinneren hoe buitengewoon bijzonder deze ministeriële wereld-wetenschapper wel niet was, nauwelijks een half jaar geleden, volgens 'de slijpsteen voor de geest':

"Plasterk is succesvol in alles waar hij aan begint"

"Een zwakte is hoogstens dat hij denkt alles aan te kunnen. Maar tot nu toe was dat terecht"

"Met Ronald Plasterk krijgt Nederland een homo universalis als minister voor Cultuur."

"Volgens collega-hoogleraar Piet Borst, heeft Plasterk het talent mensen te verenigen."

"Hij is iemand die vijf dingen tegelijk kan doen en alles goed doet. Voor sommige mensen is dat misschien heel irritant: een wereldberoemde wetenschapper die ook nog goede columns schrijft en de politiek in gaat." [Partijvriend Borst dixit]

"Het is bijna te veel, bijna eng."

Ach ja.

Hier is een - gratis! - tip voor de minister: Schaf de Wiardi Beckmann-stichting af (alles propaganda en carriére-makerij); halveer het kamersalaris van alle PvdA-kamerleden à la de socialistische kameraden van de SP (immers een socialistisch collectief van incompetenten); en gebruik het vrijkomend geld - al snel heel wat miljoenen per jaar - om de studiebeurzen voor bètas te verhogen.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail