Nederlog        

 

14 oktober 2007

                                                                 

Jami + Wilders: 'Mohammed = Hitler'

 Het bovenstaande leerde ik in "Met het oog op morgen" van 13 oktober. Ik keek het na, maar kon het zo snel in de NRC niet vinden, maar volgens de radio stond het in de Volkskrant. Het is een artikel van beide Politieke Leiders, en is de vrucht van de allerdiepste morele en geestelijke inspanningen van beide politieke voorgangers en rolmodellen.

Mijn voorlichters zijn Stephan Sanders + Afshin Ellian (sein koet frient) die ik twee maanden geleden ook hoorde en recenseerde.

Sanders geeft Ellian deze keer uitgebreid gelegenheid voor de Operatie Damage Control, zowel inzake Jami als Ali, want Ellian is koet frient van allebei, en ook adviseur van, en Groot Kenner van de Islam en Het Terrorisme, naar eigen inzicht.

Deze keer doet hij alsof hij het proza van de steunverklaring spreekt, en de redelijkheid zelve is.

Kaik ut siet so: Ayaan hep fautuh gemaak, en Jami ook. En Jami - hei gloft in wat hai sekt - hebben al gesekt dat hij nu denkuh anders ofer Wilders. Hai was ien beetjieh dom keweest. En pee fan duh aa oenbewust fautuh make met Jami. Jami bedoele koet: hij werke foor die jode, die homo-seksueele en die affallike, sei eigu kroep. Hei glòft!

Begrijpt u? (Want de PvdA wil van Jami af, tamelijk bewust overigens, dunkt mij.)

En Ayaan?

Ayaan hep fautuh gemaak. Sei hep un politieke besjluit late juridiseruh. Maar sei hep fantástiesk affokat, me frau Beule. Keen kwaat woerd ofer me frau Beule! En Ayaan hebbe faute gemaak die ik net hebbe aangedaan.

Ik schrijf het maar op zoals ik het me herinner, en als het niet woordgetrouw is naar de letter, dan is het dat wel naar de geest, en het accent, van de moderne politieke correcte Leidse professor in het Nederlandse Recht.

Ach ja.

Trouwens... wat Afshin De Verzetsstrijder niet vermeldde is dat Ayaan De Integere (Verzetsstrijdster ook) deze keer niet 'Een Van Ons' was, en dat mocht voelen ook, van bijna alle Neder-parlementariërs.

En wat me enigszins verbaast is dat me de Jami + Wilders uitlating is ontgaan in de krant. Het ligt overigens wèl in de logische rede: "Als de Koran = Mein Kampf dan is Mohammed = Hitler". Het is volmaakt logisch geldig, en even volmaakt redelijk als de onzin-logica in Alice in Wonderland: "Als 2+2=22, dan is 3+3=33" is van exact hetzelfde logische patroon. Ook volmaakt logisch geldig. Ook logica van de gekken: van onzin naar onzin, dus geldig, want uit onwaarheid volgt alles geldig.

Maar probeer dàt cognitief gehandicapten als Jami + Wilders eens aan het verstand te peuteren. Misschien kan het, maar het lijkt me héél moeilijk. (Nut van de logica: De geciteerde beweringen zijn equivalent met: "Als 3+3≠33 dan is 2+2≠22", en "Als Mohammed≠Hitler, dan is de Koran≠Mein Kampf".)

Gelukkig heeft Jami Afshin als adviseur en De Wijze Vrouw Van De AEI (geschoold in het denken aan de voeten van de grote Dick Cheney) als voorbeeld én rolmodel, dus wellicht is er enige hoop voor ze.

Financieel en carrièrematig.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail