Nederlog        

 

19 september 2007

                                                                 

Logica Nova

 

 

Wie zou denken dat ik de hele tijd over ME denk en schrijf heeft het geheel mis, en ikzelf zou het graag geheel nooit gedaan hebben, maar dat mag niet van het toeval en mag ook niet van B&W van Amsterdam.

Maar ik houd van logica en bedenk wel eens wat, en hier zijn links naar drie recente stukjes, allemaal geheel origineel, maar overlappend in aanpak en onderwerp - en betreffende het onderwerp waarop ik van B&W van Amsterdam niet mocht promoveren, omdat ik me daarvoor niet blijmoedig genoeg had laten vergassen ... ach daar ga ik weer.

Terzake logica:

Aan alledrie moet nog het een en ander gedaan worden. Alledrie had ik met wat mij rechtmatig toekomende hulp al dekaden geleden kunnen bedenken en schrijven...

Hier zijn dus nog twee logische overwegingen:

Maar ja - ik richt me aan een volk van morele en cognitieve neerlanderthalers, nietwaar? 10.000 Karremenansen op n echt mens, nietwaar? Dat is toch de ratio van menselijkheid, eerlijkheid en verstand, ook volgens Shakespeare?

Aangeboren onvermogen - het is inderdaad een srt excuus.

Lamlendigheid, hypocrisie, wreedheid, laf conformisme, corruptie - kortom al wat menselijk is, in grote meerderheid, kan er in beginsel door verklaard worden.

Ik kan er echt niets moreel beters of appetijtelijkers van maken. Maar het is bitterder, want het is niet alleen rien comprendre, tout excuser - want er speelt wel degelijks in een groot deel van het leed dat mensen aan mensen toebrengen, of toe laten brengen terwijl ze gluipgenietend toe staan te kijken, een flinke dosis leedvermaak, a.k.a. sadisme.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail