Nederlog        

 

4 september 2007

                                                                 

Mijn aristocratisch aforistisch gemoed

 


Wie werkelijk intelligent is - in de orde van 1 op de 10.000 of beter - is in Nederland in het geheel niet op z'n plaats, tenminste indien hij of zij eerlijk is.

Maar ja. Het is me ondertussen opgevallen dat mijn site volgens Google punten heeft in vrijwel alles wat Philosophy of Logic betreft, en in het Engels is geschreven, maar dat 16 miljoen Nederlanders ME in Amsterdam niet weten te vinden, niet linken, niet becommentariëren en niet lezen, en dat het ze niet interesseert, of dat het ze zeer pleziert, dat iemand als ik drie keer van de universiteit is gegooid, en vergast en geterroriseerd is door drugshandelaars beschermd door B&W van Amsterdam.

Nu, verbazen doet me dat alles niet. Het zal wel aan mij liggen, nietwaar: Dan had ik maar wat minder arrogant moeten zijn, wat minder dédain moeten hebben, wat meer moeten lijken op het 16-miljoenvoudig menselijk fraais dat mij omringt, wat bescheidener moeten zijn, wat minder hoogmoedig ook. O, en in kortere zinnen, in eenvoudiger woorden ook, moeten formuleren. Toch?

Hier zijn een paar stukjes die punten krijgen van Google. U zult er geen plezier aan beleven indien u met moeite en zesjes "Master of Business Administration" of "Doctor European Studies" bent geworden, met het verblindend intellect dat daartoe van nature dient, maar een zeldzame enkeling kan vreugde en lering onttrekken aan het volgende:

Ik wens u veel leesplezier.

En ja, het is me bekend dat ik, als Neerlander, vooral niet mag denken dat ik beter ben dan enig ander. O nee!

Minister Verhoeve wil nu 10% van alle in  Nederland verblijvende studenten buitenlander laten zijn, bij gebrek aan enigermate begaafde Nederlandse jeugd, opdat wie een goede vooropleiding in India kreeg, die aan alle Nederlanders systematisch onthouden is de laatste 40 jaar, maar van Nederlands belastinggeld, met zegen van Hazes-De Butter, z'n talenten kan ontplooien aan een Nederlandse universiteit, tot hij of zij een aanstelling aan Harvard krijgt.

Wel, ik hoop dat al dat buitenlands talent aan de scholing waarvan ik mee mag betalen via de belasting, een IQ heeft dat niet 50 punten lager is dan het mijne, zoals dat aan de universiteit wel het geval was. En ik hoop ook dat ze, eenmaal opgeleid en van een MBA (or whatever) voorzien, snel vluchten naar begaafder streken.

Nederland is het namelijk niet waard dat er enig iemand verblijft met een verstand dat beter is dan dat van Hazes, Brood of Brink - en inderdaad is het buitengewoon moeilijk om aan de huidige Nederlandse universiteiten een professor te vinden waarvoor dat ook geldt (immers, als volkszanger, zangjunk of Babbeloniëpoot verdien je véél beter, en in dit land is geld de waarde aller waarden).

En Ons Trots Nederlands Volk (fan Tsjempions!) wil eigenlijk ook helemaal niet dat enig iemand beter zou kunnen denken of meer zou kunnen weten dan zij. Da's namelijk "niet democratisch", naar Neerlandse begrippen. En ca. 16 miljoen Nederlanders worden heel ongelukkig van al die discriminerende ongelijkheid, behalve waar het Volkszangers en Voetbalhelden betreft, natuurlijk.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail