Nederlog        

 

27 augustus 2007

                                                                 

De geile Vice-Leider van de S.P.

 


De Vice-Leider heet Harry van Bommel, en was afgelopen zaterdag in "Met 't oog op morgen", om zijn faux pas tegen een Jordaanse medewerkster van een verafgelegen Nederlandse ambassade uit te leggen, tegen wie hij gezegd zou hebben dat ze "Sen-sa-tio-nal!" was, en die bij haar baas klaagde over zijn ongewenste intimiteiten, die weer bij de diplomatieke dienst klaagde, die weer bij de minister klaagde, die er, zes weken na dato, publiek van sprak.

Van Bommel legde helemaal niets uit over zijn liefdsesperikelen, want hij weigerde op de feiten in te gaan:

"Het was afgedaan",
"afgedaan",
"allang afgedaan",
"reeds afgedaan",
"natuurlijk afgedaan"

etc. ad nauseam.

Wat je dan hoopt is op een waarachtig stomend interview van een handige interviewster met de betrokken Jordaanse schoonheid - zeg

 "Where happy Harry's horny hands did not roam, just".

Afgezien daarvan: De S.P. is een vreemde en totalitaire klub - van leden die vast nooit nagedacht hebben over Max Weber's definities in "Wirtschaft und Gesellschaft" (weten zij veel: "Géén Marxist") - die, blijkens een radio-programma van niet zo lang geleden onder elkaar een Noordkoreaans taalgebruik blijken te hebben - en een goed S.P.-kaderlid kàn waarachtig Met Hoofdletters spreken, bleek ook, in een andere context, over een media-praatje van Harry-met-de-handjes:

"Dat heeft Onze Vice-Leider super gedaan!"
"De bijdrage van Onze Vice-Leider was geweldig!"
"Onze Vice-Leider is een Heel Goed Vice-Leider!"
"Leve de Vice-Leider!"

Jawohl, mein Führer! Zu Befehl, mein Führer! Entschuldigung: Super Vize-Führer und Stellvertreter-Scharführer!

Kortom, het is een vreemde club, vooral leuk voor lieden met totalitaire linkse gemoederen, waarvan er zeer velen zijn.

Iets anders wat mij opviel bij Vice-Harry is dat niet alleen zijn handjes getraind zijn, maar zijn tongetje ook: Hij en Marijnissen zijn van die typische orale diarrhee-machines, die vroeger als handelsreizigers werkten - en nu dus als (Vice-)Partij-leider.

En het lijkt mij dat Harry-met-de-handjes niet geschikt is om zijn Über-Führer op te volgen, die het in deze periode zo druk heeft met zwijgen vanwege "De Rugpijn Van Onze Leider" (citaat van De Vice-Leider).

Marijnissen kan enig karakter niet ontzegd worden, al is het te hopen dat hij nooit regeringsmacht krijgt, want hij lijkt me ook nauw verwant aan de Chavez- en Türkmenbasji-karakters.

Van Bommel is alleen een totalitaire  spraakwaterval - met hebberige handjes, dat wel, maar zonder karakter.


P.S. De parlementaire en de Amsterdamse gemeenteraadsfracties van de S.P. juichten indertijd hartelijk toe dat ik vergast, met moord bedreigd en door Amsterdamse drugshandelaars geterroriseerd werd. Dank jullie wel, o Marijnissen-maoïsten die je medemenselijkheid opspaart voor je eigen partij-soort! "Ja, dan had u maar soosjalist moeten wezen!"

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail