Nederlog        

 

22 augustus 2007

                                                                 

Mill's Utilitarianism geannoteerd

 

 

Vandaag heb ik mijn Noten bij Mill's Utilitarianism opgeladen.

Het is een 0-versie, en er moeten later links in gezaaid worden naar Aristoteles' Ethica en mijn noten en naar lemmaas in het Philosophical Dictionary ... maar ja, ondertussen ben ik ongetwijfeld de meest schrijvende, meest publicerende en meest invalide filosoof in deze 'Polder of Evil' (copyright: speechwriters van Jozias van Aartsen en idem van Ronald Reagan).

En overigens komt het mij voor dat ik ook de enige eerlijke ben, onder dat ras van zogeheten 'denkers' met een Nederlands paspoort, waaronder - wel en niet tot mijn verbazing - de opgeblazen lichtgewicht "professor, filosoof en poëet" en Neder-carrièremaker Afshin Ellian.

Wel... ik ben zo arm als een kerkrat, zo ziek als een hond, zo gediscrimineerd als een zwarte in Verwoerd's Zuid-Afrika, zo vergast als een Amsterdamse jood, en duizend keer geloofwaardiger bedreigd dan Afshin Ellian, maar mag ik toch god, moeder natuur, allah of het toeval diep danken in opperste ootmoed dat Hij, Zij of Het mij niet "de talenten" en ook niet "de moraal" van deze Nedertypische carrièremaker gaf.

Kortom - er zijn ook dingen in het leven waarover een mens zich diep kan verheugen. Je moet alleen de intelligentie hebben ze te zien.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail