Nederlog        

 

31 juli 2007

                                                                 

Nedernieuws 2004

 Ik heb Nedernieuws van 2004 omgezet naar het formaat van Nederlog en verplaatst naar een sub-directory van Nederlog. E.e.a. bestaat uit ruim 300 bestanden die bijna 3.6 MB innemen.

Er zijn ook, voor goed begrip, kopieŽn van 2 mails aan B&W van Amsterdam ingevoegd, die niet in de originele Nedernieuws 2004 stonden.

Overigens is e.e.a. geheel naar het nieuwe formaat omgezet en zijn alleen de typefouten die mijn oog troffen verbeterd; de alinering wat uitgebreid, soms; en regelmatig eigennamen en boektitels dik zwart gezet.

Als de stijl enigszins verschillend is van Nederlog dan komt dit omdat alles in feite mails aan mijn broer waren, die dan ook gewoonlijk de aangesprokene is.

De meeste interne links werken nog niet (sommige wel), maar de pijlenknoppen wel.

Ik wens u veel (her-)leesplezier. Persoonlijk zou ik niet weten wie in Nederland het me na doet of deed, of zelfs maar na kan doen, of wie iets vergelijkbaar deed, indertijd, maar ja.... etiamsi omnes, ego non, nietwaar.

Ik zal later wat links naar langere stukken geven, en wijs er hier alleen op dat Nedernieuws 2004 mijn geschiedenis van de moord op Theo van Gogh (die ik persoonlijk gekend heb) en de nasleep daarvan bevat, geschreven terwijl het gebeurde, en een groot deel van de Nederlanders nogal hysterisch en dwaas waren - en hoogmoedig als ik nu eenmaal ben: Er was niemand in Nederland in die tijd die ook maar bij benadering zo zinnig en helder was als ik.

Niet waar?

Kijk en vergelijk zelf! Het begint hier: Theo van Gogh vermoord.

Als u van iemand weet die toen bij benadering zo helder en volledig en rationeel rapporteerde en beschreef dan kunt u mij mailen wie dat zou zijn.

Verder zie Nedernieuws 2005.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail