Nederlog        

 

6 juli 2007

                                                                 

Mees brains

 


 

In de NRC van 5 juli is ca. 2/3e pagina gewijd aan de producties van wat ik maar Mees brains zal noemen.

De ene halve pagina is een advertentie van MeesPierson | Private Banking waarin een heuploze jonge juffrouw die kennelijk bedoeld is zeer rijk jet-set of grachtengordel-volk te verbeelden staat te mobielen, in een welstand verbeeldend achtergrondje.

Midden in het beeld zweeft de tekst

Kansen liggen overal.
  De vraag is nu even: waar?

gevolgd door het volgende wervende prchtige Nederproza:

"Het ws een kleine wereld. Maar nu kunnen we rustig stellen dat de wereld alsmaar groter wordt. Zeker, de verbindingen zijn sneller dan ooit. Alleen: er komen steeds meer verbindingen. Steeds meer markten. Steeds meer niches. Om in die groeiende wereld te kunnen overzien heb je een private bank nodig die aangesloten is. Aangesloten op kansen die zich voordoen. (..) Fortis intertrust is wereldmarktleider op dit terrein. U bent aangesloten op the best brains in the business."

De italisering is van "the best brains in the business", en het enige wat ik eraan toe te voegen heb is dat als het bovenstaande het beste proza is dat "the best brains in the business" kunnen schrijven, of kunnen laten schrijven tegen veel geld en dan goedkeuren, dat ik wel moet aannemen dat "the best brains in the business" van MeesPierson | Private Banking onmogelijk een IQ hoger dan de helft van het mijne kunnen hebben.

Nee, ik ga de firma niet uitleggen hoe het wl moet, maar als u nu toevallig een Nederlandse Paris Hilton bent dan weet u nu waar u uw evenknien vindt: Bij "the best brains in the business" van MeesPierson | Private Banking. Ik wens u er veel geluk bij.

Vervolgens. In dezelfde NRC, maar op een andere pagina, vinden we een interview plus foto met de feministische geleerde dr Heleen Mees, die haar - mag ik aannemen, ook gezien haar proza in het interview - "best brains in the business" als volgt ontlast, onder de wervende titel

'Nederlandse vrouwen zijn zo schaapachtig'

Nee, dit betreft niet het zich laten verleiden door advertenties waar alleen IQs van 80 of lager instinken, maar hun lage feminisme-quotint, la Mees (Heleen, "the best brains in" Dutch feminism):

"Als vrouwen maar een beetje beter hun best doen, levert dat jaarlijks al zestig miljard euro groei op."

Zodat het dus de luie vrouwen zijn die alle 16 miljoen Nederlanders ieder 3750 euros p.p.p.j. onthouden. Althans volgens Mees, bij implicatie.

"Maar het allerbelangrijkste vind ik dat de seksen gelijkwaardiger moeten worden. Ik vind dat vrouwen machtiger moeten worden."

"Ik geloof er heilig in, dat de omslag vanzelf komt als je vrouwen verantwoordelijk maakt voor belangrijke zaken. Nederlands vrouwen zijn zo schaapachtig.

Dit zal ik maar Mees-logica noemen. Robert Mugabe is een verre bewonderaar van Heleen, mag men aannemen, en zie hoe de Zimbabwaanse economie groeit en bloeit na zijn ethnisch-correcte ingrijpen.

En natuurlijk zijn schaapachtige mensen geboren leiders, la mode de Mees, en 'alles sal reg kom' met het ethnisch correcte - gegleufde - geslacht aan het roer, als door een wonder: "Ik geloof er heilig in", zegt "the best brains in" Dutch feminism.

Dan is er dit van dit feminism-powered best brain, dat bijzonder vleiend is voor de vele dames die de laatste 25 jaar zijn afgestudeerd, in academische studien als European Studies en zo meer:

"Ik vind dat je je talenten verkwanselt als je thuis blijft zitten met een academische opleiding."

En dat mg niet van Heleen, die kennelijk alleen in vrije keuzes en vrije markten gelooft als dat in hr straatje te pas komt, en met het heldere licht van haar Mees-brain nog niet ontwaard heeft dat haar generatie hopeloos slecht opgeleid is, en dat recent afgestudeerde Nederlandse academici een IQ van gemiddeld 115 of lager hebben, in grote meerderheid, wat 40 en meer jaar geleden niet eens toegang gaf tot de ULO ("uitgebreid lager onderwijs"), en terecht.

Natuurlijk geldt verder dat Mees, die geen moeder is, tal van dingen met een religieus-fanate stellige zekerheid "wt" - "Ik geloof er heilig in" - die nauw verwant is aan de zekerheden van Mohammed B. en de RAF-leden van eertijds (die ook al hl feministisch dachten, meenden ze zelf):

"Ze zijn betere moeder voor de kinderen als ze werken."

Mees-logica noemde ik dit (feministisch dialectisch materialisme, voor de kenners): U bent een betere schaker als u damt, een groter wiskundige als u boert, een intelligenter mens naarmate u dommer bent, en een betere moeder alnaarmate u minder vaak thuis bent. Heleen dixit, en gelft het zelf ongetwijfeld ook, gezegend als zij is met een Mees-brain ("the best brains in the business").

Wensdenkerij is het fundament van dit soort redeneringen, en jawel:

"Bovendien blijkt ook uit onderzoek dat vrouwen met een substantile baan zelf gelukkiger zijn, en"

.. o hemelse gedachte, en grote vrouwen/Mees-wens ..

"aantrekkelijker voor mannen."

Ook leren we van de in eigen ogen zeer hoogbegaafde zeergeleerde feministische econome dat

"Ik snap het echt niet, dat Nederlandse vrouwen werken niet leuk vinden."

Nooit de Bijbel gelezen? Nooit achter de kassa bij AH gezeten tegen minimum loon? Altijd enthousiast gegeild op Nederlandse universitaire "vergaderingen", "werkgroepen" etc? Intens blij met het intellectuele niveau van je gemiddelde jaar- en studiegenoten?

"Waar studeer je dan voor, als je thuis wilt zitten?"

Nooit gehoord van kennis omwille van de kennis? Individuele ontwikkeling? De deugden van iets moeilijks zelfstandig leren begrijpen? O, vast wel, want de volgende Mees-gedachte, o zo weinig litair, o zo vrouw-vriendelijk is

"Ga dan de huishoudschool doen."

Ik meen dat die al 40 jaar niet meer bestaat, maar ik geef toe dat dit een uitstekende onderwijsvorm zou zijn geweest voor de grote meerderheid van de moderne Nederlandse feministische academicaas waar ik weet van heb, gewoonlijk in het IQ-bereikt van 115 5, en zonder de minste werkelijke wetenschappelijke kennis, nieuwsgierigheid of interesse.

Maar het probleem zit dieper, volgens Mees:

"Heel dit land mist ambitie. Kijk ook maar naar de zesjescultuur die hier heerst onder studenten."

Dank, o wijze vrouw! Ik ben summa cum laude met alleen tienen afgestudeerd - ongetwijfeld beter dan Heleen, die overigens niet de schuld draagt voor het intellect waarmee ze werd geboren - maar mag toch niet promoveren, "vanwege uw uitgesproken standpunten" in de Nederlandse heilstaat, want daar hebben de UvA en de gemeente Amsterdam geen enkele zin in. Geeft niet - ik ben immers maar een man, maar een invalide, en alleen maar bewijsbaar hoogbegaafd (wat heel slecht van me is, want ik mag niet denken dat ik beter ben dan anderen, tenzij ik een vrouw zou zijn, natuurlijk, en van "mannen" sprak).

Maar goed - mijn belangen doen er niet toe, in Nederland, voor Heleen, en onder feministen, want ik ontbeer de deugden van ethnische correctheid, raciale perfectie, en centrale gegleufdheid, maar die van Heleen zijn zeer in het geding, en de Nederlandse vrouw moet oppassen:

"Ja, de zweep erover!"

Iedere totalitaire geest geilt op dit soort aanpakken, en de meeste moderne feministes ook (trouwens geheel nders dan de klassieke idems, als Wollstonecraft en Goldman, waarvan gevreesd moet worden - voor Heleen, niet voor mij - dat ze ca. gelijkwaardig begaafd waren met mij, doch niet met Heleen Mees-brain).

Maar goed, de nobele "zweep erover"-droomster vervolgt, geheel in morele stijl:

En het is ook een j'accuse. Al die vrouwen die thuis zitten daar heb ik last van. Door hen zeggen de werkgevers dat ze geen vrouwen boven de 35 aannemen omdat die het werk meteen uit hun handen laten vallen als ze een kind krijgen.

Mees-logica, alweer: Zij, als hoogopgeleide vrouw op de markt van hoogopgeleiden, heeft last van "vrouwen" die niet werken (dus geen concurrentie voor de tomeloze ambities van het Mees-brain zijn) omdat "werkgevers", volgens Mees dan, ...

Nou ja, en ik heb last van feministes omdat de paus nonnen met kinderen uit het klooster zet. Zoiets, speaking as a Mees-brain (the best brains in the business) dan, want voor  evidente non sequiturs stap ook ik niet opzij - behalve dat ik ze zie, en ik toch in gemoede moet vrezen dat dit voor Heleen - one of "the best brains in" Dutch feminism - godsonmogelijk is, zelfs niet na 100 jaar onderwijs in logisch rederen. (Anders zou je immers zinniger spreken, meisje, nietwaar.)

Waarom staat deze brallerige lariekoek - zo Ethnisch Correct ook: Mensen zonder gleuf deugen niet, en kunnen niet deugen - in de NRC?

Ik vermoed dat dit interview in de NRC verzeild is omdat juffrouw Mees voor die krant columneert, en de redactie en medewerkers van die krant overmatig gevuld is met Mees-brain-gelijkwaardigen (de pleiade van "talent" genaamd Etty, Jensen, Withuis, De Vos, De Bruin, Ferwerda, etc. allen evident gelijkwaardig begaafd met een Mees-brain).

Zalig zijn de armen van geest! "Ik geloof er heilig in", want niets is zo behulpzaam bij het behouden van je eigen illusies en vooroordelen als een heel matig tot zeer slecht verstand. Een Mees-brain, zogezegd.

En ze zal het vast nog hl ver brengen, in Nederland, want ze heeft de juiste begaafdheid en moraal daarvoor: Gemiddeld, totalitair, en - "j'accuse" - bijzonder pretentieus.

Binnenkort, mag ik aannemen, is ze professeuse aan de UvA of de VU, in de feministische algebra of idem economie (als ze dat niet al is, wat ik niet weet). Want zo gaat dat in Nederland al sinds 1972 aan de universiteiten.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail