Nederlog        

 

31 mei 2007

                                                                 

IdeeŽn van MM

 Ik heb over een periode van 5 jaar (2002-2007) alle zeven delen IdeŽn van Multatuli becommentarieerd, en er bijna een jaar geleden een uittreksel van mijn eigen commentaren gemaakt (van IdeŽn 1 t/m 6 toen), en er daarna niets mee meegedaan.

Mijn gezondheid is tegenwoordig wat minder belabberd, en ik probeer die relatieve vooruitgang nu te gebruiken om dit uittreksel om te zetten naar een eerste zeer voorlopÔge versie van mijn eigen ideeŽn.

Binnenkort zet ik dat eerste begin op mijn site, en hoop dat daarna grondig om te werken, ook met gebruik van het Philosophical Dictionary.

Wat er precies uitkomt weet ik niet, maar ik weet wel dat het naar mijn eigen maatstaven zinnig zal zijn.

Maar ondertussen is e.e.a. de komende tijd zeer voorlopig en hopelijk snel veranderend (wat samenhangt met mijn gezondheid: hoe minder ik daarvan heb, hoe minder ik kan), en geldt het volgende

  • het is een pre-publicatie

  • het heeft een versie-nummer

Het eerste punt betekent dat ik met e.e.a. serieuze plannen heb en overigens wil vermijden dat deze of gene met mijn ideeŽn rondloopt als waren ze de zijne.

Eťn reden hiervoor: Sinds kort lees en hoor ik van "mijn generatiegenoten" allerlei radikaals over het Nederlands onderwijs dat ik vijfentwintig jaar geleden al zei, en dat "mijn generatiegenoten" toen grote aanleiding gaven mij voor "fascist" uit te maken, en nu weer aanleiding geeft mij dood te zwijgen.

En de eerste versie zal het nummer 0.000 dragen, om aan te geven dat ik nog behoorlijk ver te gaan heb voordat ik enigermate tevreden ben, en start met een vrij exacte copie van het materiaal dat ik compileerde in 2006, alleen nu verspreid over vele getitelde kleine bestanden en niet enkele grote bestanden.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail