Nederlog        

 

2 januari 2007

                                                                 

Verdonk, Van Gogh, Rosenmöller en Cohen

 

 

Ik sprak gisteren over Verdonk en Theo van Gogh, en sprak in dat verband over wat Verdonk's  "goede vriend" Theo van Gogh aan Paul Rosenmöller toewenste.

Dat bleek niet zo héél eenvoudig terug te vinden, maar vond ik uiteindelijk - ik wilde het exacte citaat, en vertrouw er maar op dat dit het is - op de site van Elsevier, in een column van Leon de Winter, die heel wat afgeprocedeerd heeft tegen Van Gogh.

Hier is het:

"Als iemand kanker verdient is 't Paul Rosenmöller, de hopman van politiekcorrect Nederland; mogen de cellen in zijn hoofd zich tot een juichende tumor vormen, en laat ons dan beluisteren of er enig verschil is in meneers gekwebbel vergeleken met wat er uit kwam voor die Blijde Boodschap. Laat ons pissen op zijn graf."

Is 't vriendelijk? Nee. Is 't medemenselijk? Misschien ook niet, maar de medemens is niet zo'n deugdheld, gewoonlijk, en heel vaak ook niet erg nobel of goed van hart.

Het is een wensgedachte over iemand aan wie Van Gogh een grote hekel had, in het Nederlands ook bekend als een verwensing, o.a. omdat het Van Gogh voorkwam (net als mijzelf, trouwens) dat Rosenmöller, als zoontje van een rijke Rotterdamse havenbaron, de Nederlandse kluit, en heel misschien zichzelf, belazerde met zijn geposeer als linkse revolutionair, als linkse stakingsleider, als moreel bevlogen links politiek leider, en als wat al niet op links moreel gebied, waar allemaal helemaal niets van waar was, voorzover het moraal, integriteit, authenticiteit of eerlijkheid aangaat, en niet met Rosenmöller's persoonlijke problemen, bijvoorbeeld met zijn rijke pa - waartoe hij sindsdien overigens teruggekeerd is, heel wel mogelijk om dezelfde reden als katers ooit kandeleers likten. 

Nu wil het geval dat ikzelf een grote hekel aan Verdonk heb, en deze voor een domme, lelijke, SM-erige, onwetende minstens half gestoorde machtswellustelinge houd, die vanwege haar domme SM-erige onwetende meningen zo bijzonder populair kon worden bij minstens 620.000 domme SM-erige onwetende Nederlanders, en daardoor en daarmee een gevaar is voor de Nederlandse samenleving, om welke reden ik meen dat Nederland zéér veel beter af zou zijn zónder Verdonk, en ik sterk geneigd zou zijn over haar hetzelfde te hopen en bidden, tenminste als ik een moreel Gristenmens was, als Van Gogh over Rosenmöller (die ik ook niet mag, maar in ieder geval voor een stuk minder gevaarlijk houd dan Verdonk).

Is 't vriendelijk van me? Nee. Is 't medemenselijk van me? Misschien ook niet, maar ik zie niet erg goed in waarom ik veel van mijn medemenselijkheid zou moeten verdoen aan iemand die duizenden mensenlevens met kennelijk genot kapotgemaakt heeft, en tientallen of honderden mensen met kennelijk sadistische wellust heeft uitgeleverd aan de martelende beulen van dictatoriale regimes waarvoor ze naar Nederland gevlucht waren. Dat staat me namelijk zeer tegen.

Als ik denk aan Verdonk denk ik aan sadomasochisme (maar misschien moet je daar een psychologisch doctorandus voor zijn, zoals ik); als ik aan Verdonk denk dan denk ik aan domheid, wreedheid, en machtswellust; als ik aan Verdonk denk, dan denk ik aan dr. Johnson: "We never hurt each other but by error or by malice" - tenzij, zoals de goede doctor over het hoofd zag, we natuurlijk tot de menselijke ondersoort behoren die daar plezier in hebben; als ik aan Verdonk denk dan denk ik aan burocratische beestachtigheid, wreedheid, en welbewust hypocriet geloochend leedvermaak; en als ik aan Verdonk denk, en aan haar aanhang, en aan het leidend tuig van de VVD dat geen eind maakt aan het politiek bestaan van deze schrik, dan denk ik aan Multatuli:

Is dit domheid? Is dit boosaardigheid? Is 't beide tegelyk: neerlandisme? (idee 1199)

Maar ja: Ik leef in een land waar zowel de doorsnee als het journaille vindt (of beter gezegd: pretendeert te vinden, met een schijnheilig stalen smoel, want in Nederland wordt publiek vrijwel alleen gelogen en geposeerd) dat een mens, als het een prominent Nederlander of Nederlandse is, alles mag doen tegen z'n medemensen zolang ie maar geen kwaad van ze spreekt: Zie idee 374.

Ik zit anders in elkaar, wellicht vanwege mijn genen, die heel zeldzaam zijn in dit land. En vandaar, omdat ik het zo goed voorheb met Neerland, en Verdonk me een gevaar voor de staat, de openbare orde, en een vreedzame samenleving lijkt, komt de volgende verwensing mij niet zo héél immoreel, onbegrijpelijk, onredelijk of onmenselijk voor, ook in een land waar tienduizenden Verdonk-aanhangers in voetbalstadions ieder weekend hun hartewensen mogen uitschreeuwen over het vergassen van joden:

"Als iemand kanker verdient is 't Rita Verdonk, de voorvrouw van rechts politiekcorrect Nederland; mogen de cellen in haar hoofd zich tot een juichende tumor vormen, en laat ons dan beluisteren of er enig verschil is in mevrouws gekwebbel vergeleken met wat er uit kwam voor die Blijde Boodschap. Laat ons pissen op haar graf."

Mag je dat niet vinden? Mag je niet zeggen wat je vindt? Mag je mensen in Nederland wel opsluiten zonder dat ze enig misdrijf hebben begaan en wel laten vergassen of verbranden, en mag je wel mensen uitleveren aan martelende beulen, maar mag je niet hopen dat het met wie dat doet slecht afloopt, zo God dat ook wil - terwijl een almachtig God, als Hij bestaat, miljoenen gruwelijk laat doodgaan, ieder jaar weer, ongetwijfeld omdat dit vanuit Zijn Goddelijk perspectief Goed is?

Is mijn grootvader daarvoor vermoord in een Duits concentratiekamp, en heeft mijn vader bijna vier jaar kamp overleefd, dat ik niets onprettigs mag toewensen aan wie mij bijzonder slecht, opzettelijk wreed, genotvol sadistisch, en overigens onbeschaafd, ongeleerd en dom verschijnt?

Opdat het nauwelijks menselijk tuig, uit naam van Onze Hoge Humanitaire Neerlanderthaalse Idealen, met zegen en wetgeving van mr.dr. Job Cohen, die deze wetgeving helemaal nooit had geschreven als deze op (vermeende) joden zou zijn toegepast, en vooral niet als ze "Cohen" hadden geheten, maar die daar heel evident héél anders over denkt en voelt zodra het mensen betreft die géén "Cohen" heten, en een andere huidskleur en geloof hebben dan hij?

Cohen zwijgt al jaren stil over wat een Verdonk met zijn wetgeving verricht heeft, alsof dat vanzelf spreekt, voor een man in zijn positie - even vanzelf, kennelijk, als het voor Van Thijn was een invalide als ik te laten vergassen en met moord bedreigen door zijn hardddrugs-handelaars, voor de feitelijke belangen waarvan de gemeente Amsterdam werkt en bestaat, al dekaden, eenvoudig omdat dit evident véél meer oplevert dan het handhaven van de wet waarvoor gemeentebestuurders aangesteld zijn, op gemeenschapskosten?

In wat een verziekt, verleugend, schijnheilig, gedegenereerd en genivelleerd paradijs voor debielen en drugshandelaars leef ik!


P.S. 14 januari 2007: 

Het blijkt dat Leon de Winter de laatste zin van het citaat van Van Gogh onderdrukt heeft, terwijl dat toch heel relevant is in de context en Rosenmöller - volgens mij - adequaat omschrijft: "Oplichter."

Wie het in context wil lezen, namelijk de dood van Sylvia Millecam, heeft hier de link: http://www.theovangogh.nl/sylvia.html.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail