Nederlog        

 

11 december 2006

                                                                 

Geschiedschrijving en internet

 

 

Ik heb geen teller op mijn site, ook niet in het verborgene; ik registreer geen bezoekers; en ik publiceer geen vanwege mijn site aan mij verzonden mails inclusief naam en adres van de afzenders.

Mijn redenen zijn overigens vooral dat ik veel minder geef om het aantal dan om de kwaliteit van de bezoekers, en dat ik geleerd heb dat mijn persoon en mijn ideeŽn in Nederland zeer moeilijk liggen - te intelligent, te uitgesproken waar het ongebruikelijke ideeŽn en waarden betreft - en dat ikzelf en wie met mij geassocieerd is op aanzienlijke tegenwerking van de zijde van de autoriteiten mag rekenen, en in het bijzonder de autoriteiten te Amsterdam.

Het resultaat van een en ander is dat ik geen goed beeld heb van de populariteit van mijn site.

Om daar toch enig beeld van te krijgen is de Google Tools Bar - gratis te verkrijgen bij Google - enigszins bruikbaar, want deze geeft een ranggetal van 1 t/m 10 aan sites, met de hogere nummers voor de belangrijker sites, alles in het oordeel van Google, en kennelijk vooral gebaseerd op welke sites verwijzen naar welke sites.

Hier scoort mijn site een 4, en delen van mijn site meestal een 3. Wat dat inhoudt weet ik niet, behalve dat bekende politici en grote opinieweekbladen sites hebben die ook een 3 of 4 scoren, en dat ik veel sites heb gezien die een 0 scoorden, en toch, althans voor mij, interessant waren.

Ik heb het deze week eens nagekeken voor filosofie - ondertussen toch meer dan 20 klassieke teksten in goede edities met mijn uitgebreide commentaren - en inderdaad: Het meeste scoort een 3 of 4.

Maar niet alles, en het verbaasde mij enigszins dat Hume en Mill, nu ieder op de site met twee boeken, waarvan in totaal drie mijn uitgebreide commentaren hebben volgens Google een 0 scoren.

Het is waar dat alle vier boeken niet langer dan anderhalf jaar op mijn site staan, en de meeste van de vier korter, maar het verbaasde me enigszins, ook omdat ikzelf redelijk tevreden ben over mijn commentaren bij deze teksten.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail