Nederlog        

 

28 mei 2006

                                                                 

De kant en klare infra-structuur voor een totalitaire staat

 

 

Ik heb geen TV, dus mis wel eens wat mogelijk een aardig programma zou hebben kunnen zijn. Afgelopen woensdag was er een programma over Rop Gonggrijp, die xs4all begon. Hij was ooit hacker, en ook oprichter van het hackersblad Hack-Tic, en weet zeer veel van de mogelijkheden die computers bieden, en de grote gevaren die daarmee samenhangen.

Er staat een artikel in de NRC van 24 mei, waaruit ik citeer:

De Gonggrijp van nu schetst de mateloze controle die de Nederlandse overheid heeft over haar burgers, met dank aan de recente wetgeving en aan de nieuwe technologie die zo langzamerhand zo nieuw niet meer is. Programma-maker Gijs Groenteman vraagt: "Is dit de infra-structuur voor een totalitaire staat?" "Ja", antwoordt Gonggrijp.
(..)
Gijs Groenteman: "En niemand luistert. Zo gaat dat met waarschuwers."

Wel, ikzelf heb er eerder voor gewaarschuwd, bijvoorbeeld in dit Nederlog in januari, onder de titel "Staatsterrorisme in Nederland".

En er zijn nog wel enkelen die de gevaren zien, maar dat is zeker niet de grote zwijgende democratische meerderheid, die als ze een mening hebben die van Patty Brard belijden: "Van mij mogen ze alles zien!".

Vervolgens:

"In een gesprek naar aanleiding van deze film zegt Gonggrijp andermaal: "Privacy is gisteren. Een toekomstige politiestaat heeft niets meer nodig. In Nederland wordt meer afgeluisterd dan waar ook ter wereld, als aftap-land loopt het voorop. Nee, nu geeft dat nog niet, nu is er nog geen misbruik. Maar wat, als de staat iets wil wat wij niet willen? De leden van een verzetsbeweging zoals in de Tweede Wereldoorlog zouden via een analyse van websurfgedrag, telefoon- en emailtaps ogenblikkelijk worden getraceerd. Nee, ik ben niet parano´de, ik analyseer gewoon wat er gebeurt."

Juist - en zie mijn "Quis custodiet ipse custodies?" uit februari, en de daar gegeven links. Zoals ik eerder opgemerkt heb, en al 25 jaar wil en zal doen als mijn gezondheid verbetert: Wie enigermate intelligent is heeft in Nederland niets te zoeken, en loopt een veel groter risico gearresteerd te worden zodra totalitaire populisten de macht hebben overgenomen dan in het buitenland, om de reden die Gonggrijp geeft, en omdat, zoals Ayaan Hirsi Ali/Magan ook opmerkte volgens de NRC: "Ik weet nu waarom er in Nederland zoveel joden zijn vermoord". Namelijk: Omdat zoveel Nederlanders hun joodse buren aangaven; omdat zoveel Nederlanders in de Waffen-SS e.d. gingen (zes keer meer dan in het verzet); en omdat Nederlanders in grote meerderheid gezagsgetrouw conformisten zijn, van geringe intelligentie, lage beschaving, en griezelige moraal.

En dat was allemaal vˇˇrdat de geheime diensten feitelijk toegang hadden tot alles wat met uw persoonlijke identiteit, leefwereld, ideeŰn, idealen en papieren rechten van doen heeft, en onder voorwendsel dat u "een terrorist" zou zijn iedereen kunnen arresteren.

 

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail