Nederlog        

 

12 maart 2006

                                                                 

Firefox vs. Explorer en het uiterlijk van mijn site

 

 

Ik heb Firefox 1.5 van het net gevist en geïnstalleerd. Het is de opvolger van wat eerder Mozilla heette, en is een betere, snellere en veiligere browser dan MS Internet Explorer 6.

De download is 5.2 MB en de installatie is erg makkelijk en probleemloos. Eén groot voordeel is dat de browser met tabs werkt, zodat in (schijnbaar) één venster vele sites achter tabs kunnen zitten, wat de overzichtelijkheid zeer verbetert.

Mozilla's eerdere browsers heb ik ook gebruikt. Firefox 1.5 is nieuwer en beter, en beheerst een kunstje dat Explorer 6 ook kent, maar de  Mozilla die ik eerder gebruikt heb niet: Het onbewegelijk houden van achtergrond illustraties. 

Voor mijn site is dat onbewegelijk houden van achtergrond illustraties essentieel, want het is geen gezicht als de achtergrond mee beweegt met de cursor.

Een nog steeds bestaand probleem is dat ik frames gebruik voor mjn site, en dat Explorer 6 een andere aanname gebruikt over de dikte van de lijnen die de frames scheiden. In Explorer 6 is 0 gelijk aan een scheiding van 1 pixel, in Firefox is 0 gelijk aan 0.

Ik vermoed dat ik switch naar Firefox 1.5 en mijn site daaraan aanpas, maar dat het genoemde probleem van de scheidingen tussen frames voorlopig blijft bestaan. Hier kan ik ook niets aan veranderen, want het is kennelijk een fout in Explorer 6.

 

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail