Nederlog        

 

21 januari 2006

                                                                 

Jedem das Seine

 

 

Het wordt steeds erger met de krankzinnige Nederlandse plannen van populistische politici - zie: Bicamerale voortreffelijkheid - om de natie te verbeteren. Hier spreekt Henk Goettsch, de voorzitter van het Amterdamse stadsdeel Slotervaart, die kennelijk een man is met een groot mentaal leedvermaak-hersendeel, en een Lombroso-hoofd heeft blijkens bijgevoegde foto, en die zich uit over "gedragsgestoorde jongens":

Wat moet er volgens u met deze groep gebeuren?

Uit de roulatie nemen. Dat is, denk ik, de enige oplossing. We moeten ze ter beschikking stellen van de regering. TBS, ja. We moeten zeggen: bewijs zelf maar dat je geschikt bent weer op straat rond te lopen. Voor die tijd mag je niets meer, sta je onder curatele. Niet als straf. Maar omdat we er niet in slagen de bedreiging op een andere manier weg te nemen. De staat mt gewoon bescherming bieden aan zijn burgers. En misschien betekent dat het afnemen van het grondrecht op vrijheid. Ik zou hopen dat politici daar een intelligente, weldoordachte discussie over voeren.

Dit is geciteerd van p. 39 van de vandaagse NRC. Het hoofdartikel in die krant meldt op p. 19:

Hans de Boer van de Task Force Jeugdwerkloosheid stelt voor het werkschuw jong volk te drillen door sergeants in een kazerne.

Wat betreft "De staat mt gewoon bescherming bieden aan zijn burgers" eerst dit:

Ik heb bijna vier jaar lang - invalide, psycholoog, Nederlander, welbespraakt, netjes - de politie en honderden Amsterdamse ambtenaren gevraagd mij te beschermen tegen inpandig gevestigde harddrugshandelaren, in een zogenaamde coffeeshop, die mij met moord bedreigden: "Als je iets doet wat ons niet bevalt, dan vermoorden we je". De Amsterdamse politie, niet vrij van grote behoefte aan gratis cocane, lachtte me uit en zei me, letterlijk en herhaaldelijk: "Wij doen niets voor u. De Amsterdamse politie doet niets voor u. Als dat u niet bevalt sodemietert u maar op naar het buitenland." (Zie ME in Amsterdam en Drugscensuur en drugsterreur.)

Vervolgens wat betreft "De staat mt gewoon bescherming bieden aan zijn burgers" en master drill sergeant van de Task Force Beat The Living Shit Out Of The Bastards:

Hitler dacht er precies zo over, heren! Vandaar concentratiekampen, die - met sadistisch leedvermaak - prominent van de leus voorzien waren "Jedem das Seine".

Als "politici daar een intelligente, weldoordachte discussie over" moeten gaan voeren, laten we het dan gewoon bij de naam noemen:

Er moeten volgens Goettsch en De Boer "kampementen" (Wilders' term) komen op de Veluwe om "Jedem das Seine" te geven. En uiteraard in Onze Nederlandse Democratische Rechtsstaat "Niet als straf." O nee! Als "heropvoeding", zoals ook onder de Grote Humanist Mao zo gebruikelijk was, en onder Stalin.

Trouwens... als de achterliggende reden is dat "we er niet in slagen de bedreiging op een andere manier weg te nemen": Waarom ze niet gewoon direct afschieten? Of ophangen, bijvoorbeeld aan Het Nationaal Monument op de Dam, aan een speciale haak, of publiek doodknuppelen, pour encourager les autres?

De heren Goettsch en De Boer zijn nauwelijks een stap - een halve stap? een breingolfje? - hiervan verwijderd, lijkt mij, en mogen tot de wegbereiders gerekend worden van Nederlandse Heropvoedings-kampen, zegge Concentratiekampen, al zullen ze niet zo genoemd mogen worden, althans niet door wie er niet k heropgevoed wil worden.

Zou het niet beter zijn eens intellectueel en moreel competente ambtenaren en politici te proberen te krijgen, in plaats van het verbluffende zooitje randdebielen en populisten dat het publieke debat beheerst in onze fraaie TV-dommocratische heilstaat voor conformistische autochtone tokkies? De bestaande rotzooi en problematiek is toch in de eerste plaats - in dit vrijwel rijkste land ter wereld! - een direct resultaat van minstens een generatie lang wanbeheer door incompetente voorgangers en uitvoerders? In plaats van dergelijke moderne nationaal-socialistische plannenmakerij voor te stellen alsof dat vanzelf spreekt onder beschaafde moderne Nederlanders? ("De samenleving verhardt, moet u weten.")

U ziet niet wat ik zie, lieve lezer(es)? Ik overdrijf, meent u?

Ik vervang precies n woord in het Goettscheaanse proza. Hier is het nogmaals, met exact n ander woord van vijf letters voor n woord van vijf letters.

Precies n woord verschil. Voor de nuance:

Wat moet er volgens u met deze joden gebeuren?

Uit de roulatie nemen. Dat is, denk ik, de enige oplossing. We moeten ze ter beschikking stellen van de regering. TBS, ja. We moeten zeggen: bewijs zelf maar dat je geschikt bent weer op straat rond te lopen. Voor die tijd mag je niets meer, sta je onder curatele. Niet als straf. Maar omdat we er niet in slagen de bedreiging op een andere manier weg te nemen. De staat mt gewoon bescherming bieden aan zijn burgers. En misschien betekent dat het afnemen van het grondrecht op vrijheid.

Your honour, I rest my case. O ... ik vergat de laatste zin:

Ik zou hopen dat politici daar een intelligente, weldoordachte discussie over voeren.

Alras is Nederland weer een staat - een Brave New World - waar "Jedem das Seine" toegediend zal krijgen. Opnieuw. Das faule Ungeziefer soll arbeiten! Jedem das Seine! Damit richtig-anstndig-hollndische Leute friedsam und froh leben knnen in unsere Demokratie! Heil Goettsch!

En het kan snel, bij voldoende politieke wil en hysterisch populistisch gedram in de media door Goettsch, De Boer, Wilders et hoc genii: De  concentratiekampen Amersfoort en Vught worden nu nog onderhouden als gedenktekens van wat ooit een evident gruwelijk kwaad leek, maar nu - Heil De Boer!- weer moet. "Niet als straf. Maar omdat we er niet in slagen de bedreiging op een andere manier weg te nemen.". Zuiver-Neerlandse vrijwilligers kunnen ongetwijfeld binnen een maand of wat, onder de gedreven leiding van master drill sergeant De Boer, deze kampen terugbrengen tot hun oude status van Nationale Nederlandse Heropvoedings-oorden voor wie niet deugen wil of kan, volgens prominente populistische politici.

En wie dit niet bevalt sodemieteren we gewoon het land uit, ontdaan van paspoort, Nederlanderschap, en mensenrechten, als ie tenminste niet rst vergast wordt te Haarlemmermeer, natuurlijk.

Mag ik even kotsen?


P.S. 30 augustus 2009: Hier is een uitbreiding uit 2008 van dit thema van burofascisme en sadisme: "Aan het werk, op welke manier ook".

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail