Nedernieuws        

 

20 december 2005

                                                                 

PRDV

 

 

Misdaadverslaggever PRDV - Peter R. de Vries - blijft althans voorlopig misdaadverslaggever, want hij haalde geen 41% steun onder de Nederbevolking, en dat was het minste waarvoor hij naar Den Haag wilde, als polticus.

Hij heeft zelf al aangegeven dat dit een voorlopig resultaat is, want de zaak kan snel veranderen als er weer een crisis mocht uitbreken in het land.

Ikzelf heb me weinig in 's mans ideeŽn verdiept, want mijn gezondheid houdt niet over, en ik vind het een nogal vreemd teken des tijds dat een prominent TV-journalist zich opwerpt als mogelijk politiek leider met een eigen politieke partij in oprichting met z'n eigen initialen.

Immers: waarom dan ook geen popmusicus of voetbalster? Het criterium is immers niet kwaliteit van ideeŽn of bestaande aanhang in een bestaande politieke of desnoods religieuze beweging, maar persoonlijke bekendheid uit de media, vanwege iets dat weinig of niets met politiek uitstaande heeft, en veel met persoonlijke presentatie, uiterlijk, en geliktheid.

Het kan zijn dat ik de man en z'n ideeŽn geen recht doe, maar ik vind het moeilijk zo iemand serieus te nemen, ook al omdat hijzelf niet verder dan de Havo kwam en zich liet begeleiden door Jan Nagel en Maurice de Hond.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail