Nedernieuws        

 

18 november 2005

                                                                 

De site

 

 

De site is enigszins gefatsoeneerd, wat met mijn gezondheid altijd een vervelend werk is, maar regelmatig nodig is omdat de site ondertussen 9 jaar bestaat en redelijk wat bestanden door de jaren heen door flink wat formaten zijn gesleept, en ik gewoonlijk alleen de gezondheid heb om wat te doen aan individuele bestanden.

Ik geloof dat het er nu overwegend redelijk uitziet. Wat vooral verbeterd is, afgezien van een stel kleine stylistische verbeteringetjes, zijn de vijf hoofdframes, die de site, Philosophy, Logic, Computing en ME openen, want daar staan nu overal wat meer contextuele links, die veel over de site verduidelijken. 

Er zijn deze maand ook een stel redelijk interessante bestanden bijgekomen in het Philosophical Dictionary. In de eerste plaats Keyterms, dat een overzicht biedt van belangrijke termen in het PD. Dan Logic - Extended Propositional Logic, met een redelijk geformatteerde versie van een deel van mijn doctoraal-scriptie. Wat de maatschappij betreft: Property - in society en korte uiteenzettingen van twee plannen of voorstellen die ik sinds jaren heb: Het Bureaucracy Plan en het Democracy Plan. In zekere zin zijn dit geen echte lemmas voor een echt woordenboek, maar dat interesseert me niet. Zinnige ideeŽn zijn het wel, en daar gaat het mij om. En revolutionaire ideeŽn zijn het in zekere zin ook, al kunnen beide in beginsel doorgevoerd worden zonder revolutie. Het zou echter veel maatschappelijk veranderen in het bestuur en in de vorm en personele bezetting daarvan, en daarom spreek ik van 'revolutionair'. En jij en ik komen uit een revolutionaire familie - en mijn revolutionaire plannen dunken mij een stuk zinniger dan die van Marx.

En aan woordenboekerigs en filosofisch zijn er in ieder geval Naturalism en Materialism bijgekomen deze maand in het Philosophical Dictionary.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail