Nedernieuws        

 

12 november 2005

                                                                 

ME - persoonlijk

 

 

Heel misschien gaat het met 6 gram carnitine per dag iets beter, maar het houdt nog steeds niet over, en scheelt tot nu toe geheel niet in pijn, wat jammer is.

Enig mogelijk goed en interessant nieuws van het ME-front is er toch wel, want ik kreeg via-via een link naar de website van een interessante Engelse vrouwelijke dokter die 4000 patiŽnten met ME heeft behandeld. De link is: http://www.drmyhill.co.uk en het blijkt dat ze ook een boek over ME/CFS heeft geschreven dat ze opstuurt aan wie er om vraagt.

Dit deed ik, en ze blijkt eenzelfde theorie te hanteren als ik in 1987 voorlegde aan mijn huisarts - waarna ikzelf er weinig meer mee kon doen, omdat de gemeente Amsterdam besloot mijn gezondheid volledig te ruÔneren ten bate van de Amsterdamse drugshandel.

Kortom: Ik heb toen ook hierover zinnig nagedacht, in ieder geval. De vraag is wat ik er nu nog mee kan, maar het is althans intellectuele vooruitgang, van een pad dat ikzelf eerder gevonden en uitgeredeneerd had, en omdat ik nu "een officiŽle ME-patiŽnt" ben is er wellicht iets mee te doen.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail