Nedernieuws        

 

5 november 2005

                                                                 

Schiphol uitzetcentrum       

 

 

Er is een uitzetcentrum te Schiphol waar zogenaamde uitgeprocedeerde asielzoekers opgesloten zaten om het land uitgegooid te worden. Dat centrum is rond het weekend in vlammen opgegaan, met 11 doden als gevolg. Er is redelijk wat commotie over, zoals over de vraag wie het aanstak of waar anders de brand door ontstaan is, en over de vraag wat te doen met de oorspronkelijk op uitzetten staande overlevenden van de brand, want die zijn er ook.

Voorlopig zullen zij niet uitgezet worden, maar omdat vooral de VVD

"geen premie wil zetten"

op het aansteken van branden in cellen zal dat

"voorlopig"

van kracht blijven tot er onderzoek is gedaan.

Ondertussen mag je als uitgeprocedeerde buitenlander er van uitgaan dat ook de Nederlandse uitzetcentra zelf levensgevaarlijk zijn.  


P.S. 9 augustus 2007:
Er is uiteindelijk in Neerland-Karremans-land een "uitgeprocedeerde vreemdeling" (die geen enkel misdrijf had begaan behalve het ontberen van een paspoort als de Tokkies) voor veroordeeld. Hij zou z'n peuk niet tijdig hebben uitgemaakt.

M.i. mogen de - toenmalige verantwoordelijke, misdadig nalatige danwel sadomasochistische - ministers Donner en Verdonk hiervoor gehangen worden, als justitieel vergassers en verbranders en schrijftafelmoordenaars.

Hadden ze deze mensen niet gearresteerd, in strijd met hun mensenrecht op habeas corpus, of hadden ze gewoon gezorgd dat het uitzetcentrum behoorlijk geoutilleerd i.p.v. levensgevaarlijk brandgevaarlijk was geweest, dan waren er geen 11 mensen levend verbrand of vergast.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail