Nedernieuws        

 

3 oktober 2005

                                                                 

Alweer Groot Melchers-nieuws          Ik schrijf dit verspreid over diverse dagen, en vond in de NRC van 30 september weer meer Groot Melchers-nieuws, waaruit duidelijker wordt wat voor hoogst onschuldig soort man Melchers is. Ik citeer maar, want ik schreef erover en wist dit niet:

"In het eerste verhaal dat NRC Handelsblad over de ontvoering publiceerde, werd Quote [een zakenblad - M] uitvoerig geciteerd. De ontvoerde Claudia bleek niet alleen een steenrijke, maar ook kleurrijke vader te hebben. Hij werd ooit beboet voor de levering van verboden chemicaliën aan Irak. Zijn tweede vrouw had zich met 'ongure lieden' omringd. Na haar scheiding van Melchers werden vier van haar zes kinderen (allen uit een eerder huwelijk) korte tijd ontvoerd. Kort daarna overleed ze "onder onduidelijke omstandigheden". Beschuldigingen van de kant van de familie van zijn ex dat Melchers de hand in in dat alles had, wees deze als laster van de hand. Sinds zijn pensionering als directeur van een chemieconcern hield hij zich vooral bezig met jacht en bridge."

Het is dus al de vijfde ontvoering bij de familie Melchers. Tsja. Echt verbázen doet het me niet, al vermoed ik dat de bovenstaande samenvatting vooral dient om de NRC te beschermen tegen de eventuele klachten van advocaten betaald uit de talrijke Melchers-miljoenen.

Maar ja: Het maakt de waarschijnlijkheden iets anders dan eerder, zoveel is waar: Iemand die zelfs voor een multi-miljonair bovenfrekwent veel ontvoerde kinderen en stiefkinderen heeft, die hééft kennelijk iets met ontvoeringen van kinderen en stiefkinderen, want dit was de vijfde keer alweer.

Wat moet je konkluderen? Het zijn de Tokkies onder de multimiljonairs? Het is een afrekening in familiekring? Toch "een macabere grap"?

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail