Nedernieuws        

 

3 oktober 2005

                                                                 

Corrupt Amsterdam         

 

 

Er staat in de NRC van 29 september ook een artikel over corrupt Amsterdam, met de titel "De kiezer gaat nu over de bonnetjesaffaire" - wat precies Nederlands politiek gebruik is: Je kunt aantonen, met naam en toenaam, dat een politicus of ambtenaar corrupt is, een dief is, een oplichter is, een leugenaar is, een bedrieger is, en dan ... is er niets aan de hand: De kiezer mag het weer zeggen, alsof corruptie, diefstal, leugen en bedrog geheel vanzelfspreken voor een Nederpoliticus en een Nederambtenaar, en geheel boven de wet staan, voor een Nederpoliticus en een Nederambtenaar, wat dan ook feitelijk het geval is sinds dekaden, in Nederland.

Ik schreef net "een artikel", maar in feite zijn het er twee. Ik citeer het tweede, inclusief vetzetting:

Partijen storten onrechtmatig uitgegeven geld voor 1 november terug

AMSTERDAM, 29 SEPT. De Amsterdamse afdelingen van VVD, CDA, SP en lokale partijen Leefbaar Amsterdam en Mokum Mobiel zullen voor 1 november het subsidiegeld dat onrechtmatig is uitgegeven, terugstorten in de gemeentekas. Dat heeft de gemeenteraad gisteren in een motie bepaald.
In totaal gaat het om ruim twee ton subsidie over de jaren 2002 en 2003. VVD en CDA hadden ten onrechte extra vergoedingen verstrekt aan fractievoorzitters. De SP maakte geld over naar de landelijke partijkas, zodat niet te controleren is waarvoor het gebrulkt is.
Mokum Mobiel huurde met de subsidie het bedrijf van het eigen raadslid in voor advies en Leefbaar Amsterdam gebruikte de subsidie onder meer voor het in de arm nemen van een advocaat.
De SP, Leefbaar Amsterdam en Mokum Mobiel stemden ook met de motie in, maar hopen nog te kunnen aantonen dat ze het geld op juiste wijze hebben besteed. De gemeentelijke accountants-dienst is intussen bezig met de controle van 2004. Leefbaar Amsterdam, Mokum Mobiel en het CDA hebben over dat jaar hun administratie nog niet ingediend.

Dat is dus Amsterdamse Demokratie: Je liegt, bedriegt en steelt een groot bedrag uit de Amsterdamse gemeentekas - collectief een half miljoen in guldens, toch niet niets - en dat wordt allemaal bewezen, maar.... je mag het gewoon terugbetalen. Zand erover, onder Stalin als onder Cohen! Zo zijn onze manieren, in politiek Amsterdam. "Dat heeft de gemeenteraad gisteren in een motie bepaald." NB: De gemeenteraadsleden van een stad waarin een arme sloeber een groot risico loopt door de bewakingsdienst van bijvoorbeeld AH doodgeschopt te worden bij verdenking van diefstal van een pot bonen.

En waar deze deugdhelden dat halve miljoen collectief vandaan krijgen? Nu, van de gemeente natuurlijk, van hun kompanen in de raad, als bijzondere lening of iets dergelijks, want zo ging dat ook aan de UvA, voor in nood geraakte politieke vrienden en vriendinnen van de machthebbers aldaar.

Daarbij:

"Iedere keer dat de partijen over de affaire praten, wordt de toon feller. En met de naderende gemeenteraadsverkiezingen volgend voorjaar is het tijd om al een beetje campagne te gaan voeren. (..)
Zoals GroenLinks-fractievoorzitter Maarten van Poelgeest deed bij de SP. Die partij moet subsidie terugbetalen omdat niet aan te tonen is dat het geld besteed is aan de fractie. Bij de SP verdwijnt subsidie namelijk in een landelijk pot die wordt verdeeld over de lokale afdelingen. Niet dat Van Poelgeest twijfelde aan de "nobele doelen" waaraan het geld besteed is. Nee, het ging om de structuur van de SP. De hele kwestie heeft voor hem weer eens duidelijk gemaakt dat de SP "een centralistische organisatie" heeft. "De partij bepaald wel waar het geld ingezet moet worden." Om af te sluiten dat de kiezer volgend jaar maar moet oordelen.

Tsjee, ja: Maarten van Poelgeest! Ik ken 'm nog als Linkse Revolutionair aan de UvA, waar hij iedereen mocht uitschelden voor "fascist" die niet dacht als de voorbeeldig denkende Van Poelgeest, zoals ik niet. En inderdaad wordt een Van Poelgeest niet "centralistisch" geleid, o nee: Het "nobele doel" van een Van Poelgeest is de fa. Van Poelgeest-Buitenweg, in politiek bedrog en oplichterij, namens Groenlinks.

Hoe weet ik dat zo goed? Ik heb meneer geprobeerd te bellen anno 2001, op de dag van de herdenking van de Februaristaking, met mijn verhaal over mijn vergassing, moordbedreigingen, verwijderingen van de UvA "vanwege uw uitgesproken standpunten". De grote linkse revolutionair was voor mij echter niet te spreken, want hij was nog moe van het vozen met zijn Kathelijne die mij te woord stond, die zich sindsdien ontpopt heeft als De Levenspartner van De Revolutionair, en daarom nu voor Groen Links europarlementariër is.

Voordat ik verder ga dus even kort over waarom de fa. van Poelgeest-Buitenweg, marskramers in Groenlinkse fris-revolutionaire groenrode gebakken lucht, zonder vet ook, géén half miljoen "geleend" hebben van de gemeente Amsterdam: Dat hoeft helemaal niet, in hun niet-centraal bestuurde Groenlinks revolutionaire partij, want dat krijgen ze al, via het europarlement, en het Groenlinkse raadvoorzitterschap.

Maar Van Poelgeest dus. Het is geen mooie jongen, zoals zijn Kathelijne geen mooie meid is, en ze zijn allebei intellectueel ook, hoe zal ik het zeggen over iemand die zèlfs met langjarige steun van het CvB van de UvA niet in staat was de zo veeleisende studie sociale wetenschappen af te ronden ... nu ja: "cognitively challenged", maar het is precies dat type - ressentiment, ressentiment zong Nietzsche, en zag scherp - dat het zover weet te schoppen in de Nederpolitiek, waar Respect alom gratis is, voor een zogenaamd slachoffer van Het Kapitalisme, Het Monopoliekapitaal, het Patriarchalisme en allerlei ander vreselijks waar Van Poelgeest en z'n Buitenweg al zo'n 25 jaar over liegen en brullen, alles om er zelf beter van te worden.

Ik mocht Kathelijne dus anno 2001 voorlichten over mijn Amsterdamse lijdensweg, bij ontstentenis vanwege sexuele vermoeidheid o.i.d. van de Groenlinkse leider zelve. Het verhaal staat op mijn site, en ik spreek toch echt veel beter Nederlands dan zij. Ik "zou erover horen", beloofde zij, ook wetend van mijn site. In 2001. Sindsdien niets - nada, nothing, nichts, niente, ingenting - van de fa. Van Poelgeest-Buitenweg, de Super en Hieper van de Groenlinkse Amsterdamse politiek. Alsof er in Amsterdam dagelijks invaliden vergast worden door harddrugshandelaars. Alsof het normaal is om - invalide! - zoons en kleinzoons van medeorganisatoren van de Februaristaking "vanwege uw uitgesproken standpunten" herhaaldelijk van de universiteit te trappen waar een Van Poelgeest met de grootst mogelijke hulp niet van weet af te studeren.

"Zaken zijn zaken, Hieper!" sprak Bul van Poelgeest tegen zijn Butch van Buitenweg: Iemand als ik staat hun firma in politieke leugens en kiezersbedrog in de weg. Ik zou wel eens kunnen klagen bij het Europarlement dat ik trouwhartige verdedigsters van de Amsterdamse harddrugshandel niet moreel of intellectueel serieus kan nemen. "Niet op ingaan" zal het motto van de Groenlinkse firma in politieke gebakken lucht geweest zijn.

Ik kon dus kreperen, wat deze Groenlinkse deugdhelden en - mag je ondertussen aannemen - politieke euromiljonairs betreft. Ongetwijfeld ben ik in hun ogen "een fascist", want zo gaat dat in hun milieu, volgens hun intellect, met hun moraal, in hun partij, met steun van hun kameraden, en onder aanmoedigend gejuich van Femke de voorbeeldige voorvrouw.

Voor invaliden zijn ze er niet, bij Groenlinks. Voor vergasten door harddrugshandelaars in Amsterdam zijn ze er niet, bij Groenlinks. Voor van de universiteit vanwege hun meningen getrapten zijn ze er niet, bij Groenlinks. Voor wie zich durft verzetten tegen moordzuchtige drugshandelaars in Amsterdam zijn ze er niet, bij Groenlinks. Voor echt wetenschappelijk onderwijs zijn ze er niet, bij Groenlinks. Voor een - invalide! - zoon en kleinzoon van medeorganisatoren van de Februaristaking zijn ze er niet in Amsterdam en bij Groenlinks: Toen ik van mijn familie-achtergrond verhaalde "wist" Kathelijne ongetwijfeld dat ze met een gek van doen had. Daar maak je in Amsterdam toch immers geheid carrière mee, volgens Groenlinkse moraal? Ik deed dat niet, dus ... maar ja: Maarten van Poelgeest zal zijn Kathelijne ook verteld hebben dat ik een welbekende "fascist" ben, welbekend van de UvA. Want ik was een voorstander van wetenschappelijk onderwijs aan de UvA! Dus "een fascist" volgens de Asva, waarin Van Poelgeest leiderde, al heeft hij het intellect van een pootaardappel of een Van Aartsen, en  inderdaad wist hij niet af te studeren met zijn minimale hersentjes.

Wat hèb ik toch tegen deze brave familie Poelgeest-Buitenweg, een man-vrouw-kind-team tegenwoordig in zelfverheffing van de Poelgeesten, Buitenwegen en Groenlinksers? Wel: Het zijn politieke uitvreters, politieke leugenaars, politieke oplichters, om te beginnen. Nooit echt gewerkt in de echte maatschappij, zelfs nooit echt afgestudeerd; altijd een grote bek, en niets kunnen behalve een grote bek opzetten; en jezelf verrijken en verbeteren met leugens over het verbeteren van de wereld, de maatschappij en de mensheid. Zo van de schoolbanken het universitaire aksie-wereldje in; zo van het universitaire aksie-wereldje het europarlement en de gemeenteraad in, en allebei gigantische nietskunners en leeghoofden met een grote bek vol valse pretenties.

En verder heb ik nu 26 jaar pijn, moeheid en geen hulp, omdat de Van Poelgeest-Buitenweg types en persoonlijkheden in Amsterdam, zowel in de gemeente en de universiteit, al die 26 jaren aan de macht waren, ten behoeve van de afbraak van de universiteit voor hun stalinistische leugentypes, en ten behoeve van zichzelf en de drugshandelaars. Bah!


P.S. 16 oktober 2007: Van Poelgeest is - uiteraard, bij dergelijke bewezen menselijke en morele kwaliteiten - tegenwoordig wethouder te Amsterdam. (Het is niet dat de revolutie haar eigen kinderen opvreet, als dat de eigen kinderen van de revolutie de revolutie opvreten.)

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail