Nedernieuws        

 

3 oktober 2005

                                                                 

Groot Melchers-Nieuws       

 

 

Melchers Onschuldig!! Ik laat het je maar weten, voordat de advocaten betaald uit het Melchers-miljard schuimbekkend van woede arriveren bij mijn site, want Hans de Onschuldige heeft advocaten afgestuurd op alles en iedereen die hem onwelgevallig nieuws brengt, bracht, zou kunnen brengen, of die niet van bridge of Melchers houdt.

Hoe wéét ik dit Groot Nieuws? Uit de NRC: Twee dagen geleden stond daar een ruim halve pagina groot interview met de kasteelbewonende bridge-liefhebbende chemicus met de honderden miljoenen, en de financiële gouden handjes, met een foto ook, waarop een kennelijk fiefe ruim 60-jarige, met baard, bril, krullen, beschaafd overhemd en Rolex diepzeeduikershorloge aan de pols, als ik het goed zag van die 15 aanbiedingen die ik daarvan per dag krijg in de spam ("99.99% real! Show everyone that YOU have MADE it!").

Hans Melchers weet van niets, behalve dat hij onschuldig is, en z'n dochter ook. Hij begrijpt er niets van, zegt hij, omstandig over een halve NRC-pagina. Ja, die "driehonderd kilo cocaïne" werd geëist van 'm, schriftelijk en al, maar dat is vast "een macabere grap". Hoe de mensen toch van hem zouden kunnen denken dat hij zo rijk zou zijn geworden met cocaïne-handel begrijpt hij niet. Hij kan het allemaal ook niet verklaren, zegt hij zelf.

Hij weet alleen dat hij alle medewerking aan de politie heeft verleend, en dat de politie hem met een krankzinnige vaart van wel 231 kilometer naar Amsterdam hebben vervoerd vanaf zijn ver kasteel. Hij zag het zelf, op de teller van het politie-mobiel, en schrok daar zeer van, vanwege het gevaar, voor het publiek dan.

Maar goed: Hans Melchers is dus onschuldig. Claudia Melchers ook. Ze zeggen het zelf. Ze weten van niets. Ze begrijpen er niets van. Wel zijn er ondertussen arrestaties verricht, maar dat waren onschuldige mensen. Eén daarvan is "de Antilliaanse bridge-partner" van Hans, die een geheel onschuldige bridge-leraar is, want er wordt véél gebridget op de Nederlandse Antillen, o.a. tijdens het bolletjes-slikken, naar je mag aannemen. Ik bedoel: Des bridge-leraar's vader zegt het zelf dat hij een onschuldige bridge-leraar is! Ik bedoel maar! Is er onverdachter bewijs van totale onschuld? Bridge is immers een welbekend Antilliaans export-artikel, moet je maar denken. En waarschijnlijk bridget Desi Bouterse ook heel bekwaam, en dat is niet eens een Antilliaan.

Kortom... tot nu zit er schot in de zaak van de ontvoering, met iedere dag meer nieuws, of meer "nieuws". Wat er uit komt laat zich moeilijk voorspellen, omdat Melchers in één ding volstrekt gelijk zou hebben als hij het zou zeggen: De Nederlandse politie en het OM zijn een volslagen incompetent zooitje, voorzover ze niet corrupt zijn tenminste. En ze staan geheel boven de wet, als alle Nederambtenaren, waarover hieronder wat meer.

Wat ikzelf niet begrijp over Melchers - afgezien van wat ik allemaal niet begrijp van drugshandel, bridgende Antillianen, en zeer veel meer - is wáárom iemand die miljardair is in guldens in Nederland blijft wonen. Er zijn echt veel mooier landen, met veel aangenamer klimaten, waar trouwens ook gebridget wordt. En wat ik eveneens niet begrijp is waarom iemand die intelligent genoeg is een miljard in guldens bij elkaar te sprokkelen in korte tijd zo dom is om advocaten te verrijken om speculatie over de herkomst van dat miljard te trachten te muilkorven. Hoeveel duizend jaar oud is de speculatie dat er geen groot fortuin is zonder grote misdaad? Maar ja: Hans Melchers is onschuldig! Hij zegt het zelf. En ik mag zelfs niet dènken van zijn advocaten dat er een luchtje zou kunnen zitten aan de miljarden van een man wiens dochter 300 kilo cocaïne waard is, op de Nederlandse markt voor ontvoeringen.

Nu, ik denk dat ook helemaal niet, begrijp je. Iemand met 456 miljoen in Euro's is onschuldig aan alles wat 'm ten laste wordt gelegd. Dat kan niet anders. Dat zeggen ze ook zelf! En wie er anders over denkt wordt vervolgd. Als je dus de naam "Melchers" leest, als in "Melchers Chemie", "Melchers Maecenas" en "Melchers' Bridge To Enormous Riches" en zo meer dan moet je wel denken: Onschuldig! Onschuldig! Onschuldig! Onschuldig als een Melchers, eerlijk als een Melchers, te  goeder trouw als een Melchers, rijk als een Melchers, goed als een Melchers, nobel als een Melchers, boven-alle-verdenking als een Melchers.

Ik hoop dat ik hiermee voorgoed heb duidelijk gemaakt hoe het echt zit in de zaak Melchers, volgens Melchers.


P.S. 9 augustus 2007:
Sindsdien zijn wat bridge-vrienden van Claudia veroordeeld voor e.e.a. (Ikzelf ben niet geheel bevrijd van scepsis over de vele miljoenen van Nederlandse chemische veelverdieners, maar ja, dat is ongetwijfeld Die Zeitgeist die in mij spreekt.)

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail