Nedernieuws        

 

27 september 2005

                                                                 

Wervend proza       

 

 

Als bijstands-"cliŽnt" ("Laat alle hoop varen" wie in de handen van de Amsterdamse S.D. - "Sociale Dienst" valt!) wordt ik maandelijks verblijd met iets in veelkleuren-druk dat "Sociale Dienst POST" heet. Daaruit leer ik dat ik mag solliciteren naar de functie van "Beroepsmilitair m/v". Ik citeer hoe er via de "Sociale Dienst" van Amsterdam gehengeld wordt naar gelijkwaardigen van Karremans en Mladic - in Overste Karremans', die per maand minstens 30 keer ontvangt van wat ik krijg, eigen onsterfelijke woorden: "There are no good guys. There are no bad guys. Mladic is my colleague":

"Soldaat/korporaal
Dit zijn de vaklieden en voormannen van de Koninklijke Landmacht. Je wordt uitgezonden en zorgt in teamverband voor vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld. Je bent de harde kern van het leger."

Ja heus: 't Staat er echt. Je wordt in Nederland militaire beroepsmoordenaar in de voetsporen van Karremans om, als hoogopgeleide moordmachine, "voor vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld" te zorgen, "in teamverband", als "harde kern"! En je geslacht verandert ook tot voorman mocht je toevallig de vrouwelijke overtuiging toegedaan zijn geweest! Op kosten van de Nederlandse gemeenschap! Gratis! Vakpersoon en voorman!

Het zijn dan ook niet de minste Neerlanders die "voor vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld" zorgen, "in teamverband", o nee! Ik citeer maar weer, inclusief de kleurstelling:

Functieeisen
Soldaat/korporaal
Vereiste vooropleiding VBO-B, VMBO-BBG of VMBO werk- en denkniveau."

Wat die laatste toevoeging betreft over het wenselijke "werk- en denkniveau" voor de Koninklijke Vechters "voor vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld" : Mocht je echt volledig randdebiel en moreel kleurenblind zijn in de beste Landmachtelijke Karremans-tradities dan is er toch nog grote hoop:

"Indien je geen diploma hebt is het mogelijk om een test te doen om te beoordelen of jij het vereiste werk- en denkniveau hebt voor een functie bij de landmacht."

Nota Bene: Het betreft hier - ik citeer weer inclusief kleurstelling:

Arbeidsovereenkomst
Goed salaris

ongetwijfeld tientallen keren het mijne! En het enige wat je voor die test moet kunnen om overste te worden, met "Goed salaris" is het zingen van de aria

"There are no good guys! There are no bad guys! Mladic is my colleague!"
gevolgd door - trala, tralaaa, tralalalalaaa - de authentieke Nederland-Karremansland-toevoeging:
"Please don't shoot the piano-player!"

Mag ik even kotsen uit naam van "vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld" en meer dan 7000 vermoorde Joegoslaven - terwijl Overste Karremans te Spanje gepensioneerd geniet van zijn bestaan, met minimaal 30 keer mijn inkomen per maand, en zonder enige chicanes? De man heeft zeer geleden onder de terreur, moet je immers begrijpen!

O, alle citaten zijn uit de Sociale Dienst POST van Augustus 2005, behalve die van Overste Karremans, die van hemzelf zijn, uit naam van Regering, Parlement, en Ministers van Nederland, zoals Kok en Voorhoeven, voorbeeldige vechters voor "vrede, veiligheid en vrijheid in de wereld".

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail