Nedernieuws        

 

27 september 2005

                                                                 

ME - persoonlijk    

 

 

De carnitine waarvan ik vorige keer kort verhaalde doet nog steeds weinig of niets, maar er is nu wel enig positief nieuws van het ME-front: Na de helft van mijn leven ziek te zijn geweest in Onze Democratische Rechtsstaat zonder enige andere hulp dan minimale bijstand met maximale chicanes - minimale bijstand omdat Onze Leiders, voorgangers, ambtenaren en bestuurders allemaal zulke grote salarissen nodig menen te hebben en uitbetaald krijgen, en die allemaal uit de algemene middelen gefinancierd moeten worden; maximale chicanes vanwege mijn meningen over het Amsterdams bestuur - heb ik nu voor het eerst een positieve medische diagnose van specialisten op ME-gebied dat ik ME heb. Positief, ongekwalificeerd, serieus, en van het grootste centrum op dat gebied in Nederland - en dus voor mij in het huidige bestuursklimaat in Nederland heel belangrijk en gunstig.

Ik word er natuurlijk niet beter van, maar het is nu een stuk moeilijker voor de bestuursschoften waar ik op aangewezen ben om mij uit de bijstand te flikkeren, of te dwingen te werken (wat ik echt niet kan) of mij de zelfmoord in te manipuleren zonder dat ik me daar met enige kans juridisch tegen kan verzetten - en iemand in mijn positie zonder bijstand rest helemaal niets dan zelfmoord, hoe koppig ik verder ook mag zijn. Het is helaas niet anders, en was ik gezond dan was ik ťcht niet in Nederland, als denkend mens.

Uiteraard heb ik ook plannen over wat ik hiermee wil doen, maar ik zal eerst de SD van Amsterdam moeten plooien, wat met deze diagnose in de hand een stuk minder moeilijk zal zijn.

Hier is wat nieuws over Nederlandse maecenassen en Prinsjesdag, en over betreurde Nederdoden. Later, als ik wat fitter ben, zal ik nog eens pogen zowel het terrorisme als de drugshandel wat systematischer te duiden, want ik geloof wel dat deze site incidenteel gelezen wordt, als ik Google mag geloven, en wellicht brengt het lieden op ideeŽn die ze zelf niet kunnen ontwikkelen, en daarom voor de NRC e.d. mogen schrijven.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail