Nedernieuws        

 

10 september 2005

                                                                 

Veiligheid    

 

 

Ik heb het tot nu toe alleen op de radio gehoord, en las het niet in de NRC wellicht omdat het volmaakt krankzinnig klinkt, maar er is een zogenaamde commissie Brinkman (ex-minister, CDA-prominent) die zich beraden heeft over Neerland's toekomst en besloten heeft dat het zeer dringend nodig is 'in verband met - raad eens - .... de internationale terreur' (ja, dat had je goed geraden!) dat .... de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken opgeheven worden en vervangen worden door 'een ministerie van Veiligheid'.

Ben jij weer blij dat je in Denemarken woont! Ben ik weer droef dat ik in dit land moet wonen uit gebrek aan gezondheid deze heilstaat voor debielen en drugshandelaars te ontvluchten!

Ik bedoel: Was er dan géén reden voor ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken, toch al minstens 150 jaar? Hebben ze op die ministeries dan geen enkele expertise, competentie of integriteit? Is justitie dan een soort sluitpostje op Nationale Veiligheid? Is het Nederlandse binnenland dan zo onbelangrijk? Wat is 'een ministerie van Veiligheid' anders dan een Orwelliaanse totalitaire krankzinnigheid? Welke gek gelooft dat je door ministeries te hervormen of hernoemen iets onderneemt tegen terreur, whatever that may be? Nou ja - de meeste kamerleden, bijvoorbeeld, inderdaad allemaal geen wonderen van vernunft of kennis.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail