Nedernieuws        

 

31 augustus 2005

                                                                 

'Met het oog op morgen'    

 


Ikzelf blijf bij de Nedertijd naar vermogen en lust door overwegend twee kanalen: NRC-Handelsblad en de radio, waar ik meestal naar het nieuws luister op een muziekzender en 's avonds laat naar het programma 'Met het oog op morgen' dat bestaat sinds de 70-er jaren en kort geleden de 10.000ste uitzending had omdat het al die jaren iedere dag uitgezonden is, met heel weinig uitzonderingen.

Het is meestal een aardig of dragelijk programma, maar het valt wel op dat ik gewoonlijk het meeste nieuws erin al heb voorbij horen komen in het reguliere radio-nieuws of heb gelezen in de NRC van die dag.

En overigens lijken deze twee bronnen van informatie meer dan voldoende om bij de Nedertijd te blijven, omdat ik in feite immers het meeste nieuws herhaaldelijk hoor of lees. Verder volg ik weinig nieuws, behalve dat ik de meeste dagen wel korter of langer naar de BBC Worldservice luister, omdat dit meestal goede radio is, en zeer veel beter is dan wat Nederlandse zenders te bieden hebben.

Ook besteed ik erg weinig aandacht aan nieuws op het internet (dat ik vrijwel alleen gebruik i.v.m. filosofie en logica en verder niet, afgezien wat mijn site betreft), al is het waar dat zowel de BBC als Google een kennelijk behoorlijke nieuws-site onderhouden waar ik incidenteel naar kijk.

Maar overigens blijkt ook daar wat in Nederland ook blijkt: Het zogeheten nieuws in de media wordt veelvuldig herhaald en nagepraat en nageschreven, trouwens inclusief de fouten en onzin.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail