Nedernieuws        

 

20 juni 2005

                                                                 

Balkenende

 

 

De NRC van afgelopen vrijdag opende met maar liefst twee fotoos van de Männerfreundschaften van onze jeune premier Jee-Pee, beide fotoos met onze Jee Pee met z'n mond in een stijve mannequins-lach, en de één in tedere omarming met de Luxemburgse premier Juncker, waarbij de teeldelen van beide heren kennelijk vreugde aan elkaar beleefden, en de ander net vooraf aan een omhelzing van Chirac.

Ik vermeld het omdat ik deze premier zó min vind - zo een bijgoochem, zo een minkukel, zo een randdebiel, zo een gristenneuroot... wat allemaal overwegend zijn schuld niet is, want talent en gebrek daaraan zijn aangeboren, hoe vreselijk domme nivelleerders dat ook vinden - en omdat het wèl overwegend zijn schuld is dat een zo minvermogend praatjesmaker aanblijft als premier, kennelijk uit een kombinatie van blindheid voor eigen onvermogens en publieksgeilheid en ook omdat de NRC kennelijk moeite doet hem enige populariteit te bezorgen, zoals de andere media dat kennelijk ook doen door de man weinig te interviewen, en voortdurend vertederd te doen over z'n grote overmogens, alsof het iets goeds is een al op het oog belachelijke premier van 16 miljoen Nederlanders te hebben die ook al niet uit z'n woorden kan komen, en tot geen enkel relevant rationeel idee over enig onderwerp bij machte is.

Maar ja: Ik gééf toe, in mijn onverbiddellijke objectiviteit, dat iets als Balkenende minder slecht en beroerd is dan een nationalistische rechtse volksmenner zou zijn... behalve dat ik meen dat de Balkenende-types daar maar al te vaak de opmaat voor zijn.

En nu over iemand die wel voortreffelijk was, en toch geen premier:

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail