Nedernieuws        

 

20 juni 2005

                                                                 

Donner

 

 

Mr. Donner was weer in de problemen rond TBS. Er was namelijk een TBS'er die al vijftien jaar TBSt ontsnapt aan zijn begeleider toen hij te Utrecht uit mocht naar zijn familie, die vervolgens, als iemand die veroordeeld is vanwege gewelddadige verkrachting, op TV getoond werd met foto en naam - Wilhelmus Schippers, werd mij vele malen verteld, wellicht ten onderscheid van de malloot die Barend Servet serveerde aan Neerland. En verdomd: De man, die zich volgens zijn advocaat "opgejaagd" voelde, pleegde kennelijk een moord, en werd vervolgens weer gearresteerd.

Commotie in de Tweede Kamer, sensatie in de media, en Wilders en de LPF die om aftreden van de minister vragen, etcetera.

Wat mijzelf er vooral aan opviel, maar geheel niet ter sprake werd gebracht, is dat de mensenrechten in Nederland afgeschaft worden vanwege "terrorisme", terwijl welbekende hoewel niet-politieke of religieuze terroristen voortdurend - want dit is de zoveelste keer - de vrijheid hebben om de benen te nemen, en dat regelmatig doen.

Kennelijk gééft dat niet zo erg in de ogen van een Donner, omdat dit niet het soort terroristen betreft dat een Donner zal proberen dood te schieten, anders dan de veel zeldzamer politieke of religieuze terroristen, waarvoor een Donner dan ook zeer beducht is, en waarom ik me tegenover ieder geuniformeerde randdebiel moet kunnen legitimeren, zonder dat de randdebiel dat tegen mij hoeft.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail