Nedernieuws        

 

20 juni 2005

                                                                 

Deventer Neerlanders

 


Het gemiddeld Nederlands moreel peil werd weer eens duidelijk gemaakt voor Ons Trots Volk door Ons Trots Volk eerverleden week te Deventer. Hofland vat het als volgt samen afgelopen zaterdag onder de titel "Wat is luguber":

"Vorige week in de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Deventer kermis een man in het reuzenrad geklommen met de bedoeling zelfmoord te plegen door er af te springen. Iemand heeft dat bijtijds ontdekt, de politie en de brandweer kwamen erbij. Tenslotte is een agent of een brandweerman erin geslaagd hem het bakje van een ladderwagen in te praten, en daarmee was zijn leven gered. Maar als het aan de omstanders had gelegen was hij nu al een week dood. Springen! Springen!, zong het spreekkoor. De redders werden gehinderd door het straalbezopen publiek, in het bijzonder door een vrouw die wraak wilde nemen op de overheid omdat haar man kort tevoren een boete had gekregen wegens wildplassen. De geëmancipeerde burger rukt verder op."

Henk Hofland, die een beschermd leven leidt als "topjournalist", kan dit "luguber" vinden, maar ik ken de Nederlanders in doorsnee en in massa niet anders, al 27 jaar niet: Leedvermaak, sadisme, uitvreterij en parasitisme zijn Neerlandse prominente hoofddeugden of volksvermaak, maar iemand helpen die hulp nodig heeft geldt in Nederland algemeen als "élitair", "bemoeizucht" of "wil om op te vallen".

En inderdaad is de zinnigste analyse die ik ken en kan geven van het Nederlandse volkskarakter in doorsnee deze, die empirisch zo buitengewoon goed gefundeerd is - en ik citeer mijzelf, van 25 februari 2003

Hier is (..) een Kleine Les Uit De Vaderlandse Geschiedenis, die een antwoord geeft op de vraag: Wat voor soort mens is de doorsnee-Neerlander, en hoe zit 't met zijn/haar Normen en Waarden?

De cijfers die ik gebruik zijn uit standaard geschiedenisboeken

inwoners = 9*(10 raisedTo: 6).
verzet = 3000.  "aantal Nederlanders in het gewapend verzet"
ssed =24000. "aantal Neerlanders in de Niederländische Waffen-SS e.d."
meelopers = (inwoners - verzet)/inwoners = (2999/3000)

misdadigers = ssed / inwoners = (1/375)

tegenstanders = verzet/inwoners (1/3000)
 

Hier komt het statistisch experiment met Neerlanders in de 2e W.O. dus op neer. Er is een flinke foutenmarge, maar het gegeven beeld is feitelijk adekwaat en onweerlegbaar.

Dat zijn de Nederlanders, in doorsnee, sinds generaties, weliswaar met zeldzame uitzonderingen waaronder mijn ouders en grootouders: Per 10.000 3 individuen met morele moed en karakter, en 9997 meelopers, collaborateurs, lafbekken, aanbrengers etc.

Ik kan er niets beters van maken, want zo liggen de onweerspreekbare feiten, zoals aangetoond in een werkelijk historisch experiment met 10 miljoen Nederlanders - die ca. 1% van hun mede-Nederlanders tussen 1941 en 1945 lieten afvoeren en vergassen, zonder er wat te doen, met enkele uitzonderingen alweer, waaronder onze ouders en grootouders.

Hier is iets over zo'n Nederlander die géén uitzondering is, al geslachten lang in zijn familie bovendien, naar mijn beste weten:

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail